fbpx

Zevnikova Violeti Tomič: “Kar ne bo dala narava, bo dala pa država.”

Foto: STA

Violeti Tomič iz ZL bi lahko očitali marsikaj, iskrenosti pač ne. V včerajšnji oddaji Tarča na RTV Slovenija je transparentno, brez dlake na jeziku, predstavila svoje poglede na zakonsko zvezo, družino in tudi spolnost. “Zakon ni spolna zveza, zakon je ekonomska zveza,” je bila le ena od njenih cvetk v včerajšnji oddaji.

V Koaliciji “Za otroke gre!” ves čas poudarjajo, da jim gre za pravice otrok do očeta in mame in ne za želje in potrebe odraslih. Violeta Tomič pa: “Tukaj ne govorimo o otrocih, govorimo o odraslih ljudeh …”

Violeta Tomič v nadaljevanju tudi prizna, da zakon ni protiustaven. “Protiustaven ni zakon, temveč stanje, v katerem vsi prebivalci Slovenije nimamo enakih pravic.” V nadaljevanju pa se je popravila tudi pri izrazu enakost, ki ga je zamenjala s pravilnejšim enakopravnost.

“Kar ne bo dala narava, bo dala pa država!”

Metka Zevnik za Slovenijo srečnih otrok (foto: V.V.).

Metka Zevnik za Slovenijo srečnih otrok (foto: V. V.).

Metka Zevnik iz Koalicije “Za otroke gre!” je spomnila na diskurz ZL v parlamentu v smislu “kar ne bo dala narava, bo dala pa država”. In prav to je tisto, kar pričakujeta dve lezbijki s posnetka, ki je bil del oddaje Tarča, namreč da bo država poskrbela in plačala za njuno oploditev in jima tako ne bo treba hoditi po te usluge v tujino, kot se to dogaja že sedaj.

“Seveda v razvitem svetu to počnejo z biomedicinsko pomočjo, z nadomestnimi materami in to je pač normalno v 21. stoletju,” je prepričana Violeta Tomič. Ona, njena stranka, pa tudi “razvita” država nimajo nič proti izdelovanju otrok proti plačilu, če gre za “črni trg”, in proti plačilu nas davkoplačevalcev, če bodo odobrili, da je do umetne oploditve upravičena tudi ženska, ki ni v heteroseksualnem razmerju. Od tu naprej ima otrok ceno, njegovo spočetje pa postane plačljiva storitev.

Violeta Tomič (foto: V.V.).

Violeta Tomič (foto: V. V.).

 

Violeta, enaki ali enakovredni?

“Nismo enaki, vsi smo različni. A vsi smo enakopravni in enakovredni,” je poudarila Violeta Tomič le nekaj minut za tistim, ko je trdila, da smo enaki. Potem je sicer dodala, da pred zakonom – toda Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti že pripravlja nov strateški dokument s področja enakosti spolov. Takšne in podobne novodobne terminološke izmišljotine že paradirajo svojemu “rojstvu” naproti.

 

Spolnost ni del zakonske zveze?
“Zakon ni spolna zveza, zakon je ekonomska zveza,” je Violeta Tomič komentirala zakonsko zvezo dveh oseb. Kajti zakonska zveza moža in žene – vsaj civilnopravna – je poleg tega, da je ekonomska, še kako tudi spolna – če bi ne bila, bi tudi ne mogla biti rodovitna. Tisti, ki imamo spolnost radi, jo pač doživljamo tudi kot spolno zvezo.

Vesna Vilčnik