Komunistična partija Kitajske prepovedala udeležbo Miss Kanade

Datum:

Kanadski udeleženki tekmovanja za Miss sveta, ki je kitajskega rodu, so na letališču v Hong Kongu prepovedali vkrcanje na letalo za Kitajsko. Razlog: Anastasia Lin opozarja na sramotna ravnanja Komunistične partije in se zavzema za človekove pravice. 

                   

25-letna igralka Anastasia Lin je maja 2015 postala Miss Kanade, vendar od kitajskega organizatorja izbora ni dobila vabila na tekmovanje. Kljub temu se je opravila pot.

“Organizator izbora za Miss sveta mi je povedal, da nikoli nisem bila diskvalificirana in sem še vedno zakonita kanadska predstavnica. Moje ime je še vedno na njihovi spletni strani, ne bodo me diskvalificirali, samo tam (na Kitajskem) me ne bo,” je povedala ljubka Kanadčanka kitajskega porekla.

Opozarja na korupcijo, nadzor medijev in versko zatiranje
Na Kitajskem je bila razglašena za nezaželeno osebo, čeprav ji ni nihče povedal, zakaj. Razlog so ji pojasnili šele, ko se je odpravila na pot proti Hong Kongu. “Če komunistična partija ne želi, da bi bilo njeno sramotno ravnanje izpostavljeno, je najlažji način, da me ne cenzurira. Ni potrebno cenzurirati lepotne tekmovalke s prepovedjo vstopa na Kitajsko niti ni potrebno aretirati odvetnikov, ki se ukvarjajo z obrambo človekovih pravic. Preprost odgovor je, da se sam spremeniš in prenehaš početi sramotne stvari,” je pogumno povedala lepotna kraljica, ki opozarja na korupcijo, nadzor medijev in versko zatiranje na Kitajskem.

S. P. S.

 

Sorodno

Zadnji prispevki