Končno smo izvedeli, kaj so “evropske vrednote”

Datum:

Madžari sprejmejo zakon, s katerim uvedejo strožje kazni za pedofile in Evropa skoči v zrak. Kaj pa evropske “vrednote”? Je z vami vse v redu, ste zdravi? Zemlja kliče EU! Pogrom nad Madžarsko, ker hočejo strožje kaznovati pedofile, EU in vsi njeni sateliti pa temu nasprotujejo? V istem zakonu Madžari prepovejo prikazovanje homoseksualnosti ali spremembe spola mladoletnim, tega ne smejo početi v izobraževalnih ustanovah, prepovedano je tudi propagiranje homoseksualnosti v medijih v terminih, ko bi jih lahko videli mladoletniki, medtem ko spolno vzgojo lahko predavajo samo za to registrirane organizacije. Kakor Madžari razlagajo, je namen izobraževalnega sistema izobraževanje, ne indoktrinacija. Z zakonom varujejo pravice otrok in njihovih staršev. EU se ne strinja.

EU zahteva, da se pedofili obravnavajo nežno in da se otroci že navsezgodaj indoktrinirajo v kult LGBT. Končno vemo, kaj so “evropske vrednote”, o katerih imajo predstavniki “liberalnih” držav toliko povedati. To je pedofizem, zagovorniki te norosti pa pedofisti. Nizozemski premier Mark Rutte, menda “desnosredinec”, se šopiri, kako je madžarskemu premierju Viktorju Orbánu rekel: “Ustavite se; morate umakniti ta zakon, in če vam to ni všeč, resnično povejte, da evropske vrednote niso vaše vrednote, in razmislite, ali bi ostali v Evropski uniji.” Medtem je Italija lobirala za še en dogovor EU glede uvoza migrantov s severnoafriškimi državami. A koga to briga, glavna novica je, da želi Madžarska zavarovati otroke pred pedofili, kar je za EU slabo. Razumi, kdor more.

Propagandi Sodome in Gomore ni ušlo niti evropsko nogometno prvenstvo. Za uverturo smo lahko bili priča klečanju nekaterih reprezentanc za satanistično BLM. Čisto po naključju so klečale reprezentance, v katerih ima tujska legija večino. Klecnila je tudi UEFA, ki je muslimanskim nogometašem dopustila, da sami odločajo, ali bodo na novinarskih konferencah pred njimi alkoholne pijače uradnih sponzorjev. Medtem je nemško nogometno reprezentanco začela bolj kot nogomet zanimati promocija kulta LGBT in nasprotovanje strožjim kaznim za pedofile.

Opredelila se je tudi UEFA, ki je svoj uradni logo obarvala v mavrico in zapisala: “UEFA spoštuje mavrico. Danes UEFA ponosno nosi barve mavrice. To je simbol, ki uteleša naše temeljne vrednote, ki promovira vse, v kar verjamemo − bolj pravično in egalitarno družbo, ki tolerira vse ne glede na njihovo ozadje, prepričanja ali spol.”

Še hudič bi zardel
Zamislite si, da bi eden od kapetanov na evropskem nogometnem prvenstvu imel na svojem kapetanskem traku križ ali pa samo okrajšavo za kak verz iz Svetega pisma. Predstavljajte si, da bi pred začetkom nogometne tekme vsi igralci pokleknili in skupaj zmolili očenaš, zdravamarijo in slavaočetu. Še preden si to narišete v mislih, vas bo udarilo kričanje o sekularni družbi, da se kaj takega ne spodobi, da Cerkev nima kaj iskati na nogometnem igrišču ali javnih prireditvah na splošno.

Foto: epa

A da ne bi mislili, da se to dogaja samo po Evropi in širše. 26. junija 2021 so v Šmarjeti v počastitev 30-letnice samostojne Slovenije in 30-letnice častne straže slovesno dvignili najvišjo zastavo v državi. Navzoč je bil tudi šmarješki župnik, ki je blagoslovil zastavo, a šele ko je bilo uradnega dela konec, ko so politiki odšli, kajti blagoslov zastave menda ne sodi v uradni del proslave. Predsednik Borut Pahor medtem poudarja, da “so nove generacije manj sramežljive pri izkazovanju nacionalnih, domoljubnih čustev“. Za to, da lahko danes sploh govorimo o slovenski nacionalni identiteti, gredo zasluge Cerkvi, ki je to identiteto skozi stoletja negovala in varovala. Politika se obnaša, kot da je slovenska nacionalna identiteta od včeraj, popravek, izpred 30 let. Medtem pa mnogi še vedno ponosno nosijo rdečo zvezdo.

To so te intimne opcije. Rezultati uspešne indoktrinacije. Simbol, pod katerim so komunisti v Jugoslaviji preganjali milijone nedolžnih, pobili več sto tisoč ljudi, številne med njimi pa kot navadno crkovino zmetali v neoznačene jarke in rudniške jaške, je za sodobne jugofile “moralni in ne politični simbol”. Še hudič bi zardel. Rdeča zvezda je simbol najhujšega zla, ki je kadarkoli zadelo Slovenijo in širše. Dejstvo, da je za mnoge v Sloveniji to še vedno sprejemljiv simbol, pa kaže nedoletnost slovenskega duha.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Ruski vojaški častnik poškodovan v eksploziji avtomobila v Moskvi

Visokemu poveljniku ruske vojske je v eksploziji avtomobila v...

Morske radosti so se sprevrgle v hudo nesrečo – ženska ostala brez noge

Da se lahko brezskrbno poletno rajanje hitro preobrne v...

Britanci pretreseni: Moški zabodel vojaka in iz noža lizal kri

Britanskega vojaka je sredi belega dne, ko se je...

[X odzivi] “Brezsramno je tole; ga ni bilo junaka, ki bi ga poslal domov”

"Hiša, podarjena s strani zasebnega podjetja, hudi birokratski zapleti...