Koroški mejni prehodi nepriljubljeni za ilegalne prestope

Datum:

Avstrijska zvezna vlada preseneča z začasno ukinitvijo stalnega nadzora nad mejnima prehodoma Vič in Holmec. Nadzor bosta vojska in policija še izvajali, a ta ne bo več 24-urni.

                   

24-urni nadzor na dveh koroških mejnih prehodih Avstrijci ukinjajo ravno v času, ko se pripravljajo na največjo protimigrantsko vajo na mejnem prehodu doslej. Avstrijska zvezna vlada se je odločila izpeljati obsežno vajo, pri kateri bo okoli 600 vojakov in policistov treniralo varovanje meje zaradi groženj prihoda večjega števila migrantov, ki ilegalno prestopajo državne meje. Zaenkrat na Koroškem še ni neposrednih groženj ilegalnih migracij, ob povečanju števila le-teh pa so na avstrijskem Koroškem dobro pripravljeni.

Podobna vaja je na koroških mejnih prehodih potekala leta 2016, sodelovalo je več kot 200 avstrijskih vojakov in policistov. Poleg treniranja ukrepov pri skrajnih primerih ilegalnega prečkanja meje pa je bila vaja namenjena tudi usklajevanju dela med vojaki in policisti za boljšo učinkovitost in intenziteto.

Kljub temu, da so Avstrijci pred približno mesecem dni dobili zeleno luč za podaljšano izvajanje stalnega nadzora nad mejo s Slovenijo, so ugotovili, da tovrsten nadzor na dveh največjih koroških mejnih prehodih še ni potreben.

Več na e-koroska.si …

Sorodno

Zadnji prispevki

V soboto bodo po Sloveniji potekale maše za domovino. Tudi v Mariboru

V soboto, 22. junija bodo po različnih cerkvah po...

Izginila brez sledu, nazadnje so jo videli v nedeljo ob Kolpi

Od nedelje, od 16. ure, je pogrešana Nuša Krhin...

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...