Kosi: Izredne razmere v Gibanju Svoboda še ne pomenijo, da lahko za talce vzamete celoten državni zbor!

Datum:

“Ali imamo izredne razmere v državi? Ne. Ali imate izredne razmere v Gibanju Svoboda? Da. Vendar to še ne pomeni, da lahko za talce vzamete druge poslance oziroma državni zbor,” je glede ekspresnega sprejemanja zakonov dejal poslanec SDS Andrej Kosi. 

Poslanci so na današnji plenarni seji sprejeli odločitev kolegija predsednice DZ, da se predlog novele zakona o tujcih obravnava po nujnem postopku. Novelo bo sedaj obravnaval matični odbor, izredna seja DZ pa bo jutri. Po hitrem postopku se bo obravnavalo tudi noveli zakona o delovnih razmerjih in DDV. Poslanec SDS Andrej Kosi je ob tem dejal, da nujni obravnavi nasprotujejo, saj v nobenem od primerov ne gre za interese varnosti, obrambe države, odpravo posledic naravnih nesreč ali preprečevanje težko popravljivih posledic za delovanje države, poroča STA.

Kosi: “Ali imamo izredne razmere v državi? Ne. Ali imate izredne razmere v Gibanju Svoboda? Da. Vendar to še ne pomeni, da lahko za talce vzamete druge poslance oziroma državni zbor.” Opozoril je, da s predlaganimi novelami koalicija vabi tujce v Slovenijo in ruši slovensko gospodarstvo. Opozoril je še, da so v besedilih zakona podtaknjenci, torej delajo prav to, kar so nekoč očitali drugim. Očitno je, da cilj vladajočih opravičuje njihova sredstva. Poslanci SDS sporočajo, da niso na poziv in ostro nasprotujejo zlorabi moči, zlorabi nujnega postopka ter zlorabi poslovnika.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Ruski vojaški častnik poškodovan v eksploziji avtomobila v Moskvi

Visokemu poveljniku ruske vojske je v eksploziji avtomobila v...

Morske radosti so se sprevrgle v hudo nesrečo – ženska skoraj ob nogo

Da se lahko brezskrbno poletno rajanje hitro preobrne v...

Britanci pretreseni: Moški zabodel vojaka in iz noža lizal kri

Britanskega vojaka je sredi belega dne, ko se je...

[X odzivi] “Brezsramno je tole; ga ni bilo junaka, ki bi ga poslal domov”

"Hiša, podarjena s strani zasebnega podjetja, hudi birokratski zapleti...