[Video] Kurz in Plenković podprla Janšo na nedeljskih volitvah

Datum:

Nekdanji avstrijski kancler Sebastian Kurz in hrvaški predsednik vlade Andrej Plenković sta izrazila podporo Janezu Janši na nedeljskih volitvah. “Samo naprej in verjamem v tvojo zmago v nedeljo,” je uspešen rezultat zaželel Plenković.

Andrej Plenković: “V luči nedeljskih parlamentarnih volitev v Sloveniji želim ob tej priložnosti dati močno podporo mojemu prijatelju Janezu Janši, slovenskemu predsedniku vlade in predsedniku SDS, da skozi kampanjo Gradimo Slovenijo prejme ponovno podporo slovenskih volivcev za vodenje Slovenije. V preteklih nekaj letih smo odlično sodelovali in izboljšali naše odnose, ustvarjali smo pozitivno vzdušje med slovenskim in hrvaškim narodom, poglobili smo gospodarske vezi, reševali smo odprta vprašanja in skupaj reševali velike krize, kot je pandemija covida-19, trenutno energetsko krizo ter varnostna vprašanja v Evropi in jugovzhodu. Želim ti veliko uspeha, dragi Janez! Samo naprej in verjamem v tvojo zmago v nedeljo.”

Bivši avstrijski kancler Sebastian Kurz je prav tako zaželel premierju Janezu Janši veliko uspeha na nedeljskih volitvah. Janša je v zadnjih štirih letih ohranjeval in izboljšal odnose Slovenije z njenimi sosedami, Kurz pa mu želi nadaljevanje svoje evropske poti. Kurz je namreč na svojem Twitterju delil posnetek zaslona Janševe objave, kjer je na različnih fotografijah skupaj z voditelji sosednjih držav, in ob tem v slovenščini Janši zaželel uspeh z naslednjimi besedami: “Svojemu nekdanjemu kolegu Janezu Janši želim vse najboljše na nedeljskih volitvah in upam, da bo lahko nadaljeval svojo evropsko pot in odlično delo za ljudi v Sloveniji.”

Peter Truden

Sorodno

Zadnji prispevki

Han pri življenju ohranja insolventno družbo, ki denar pretaka v tujino

Kot smo že poročali, je podjetju Radeče papir nova...

Znana vplivnica: a se sploh zavedamo, v kakšen propad drvi ta država!

Koliko vladnih neuspehov morajo ljudje še občutiti na lastni...

[Video] Messi s prostim strelom zadel deklico

Lionel Messi, eden najboljših nogometašev na svetu, zdaj svoje...