Kustosi Porschejevega muzeja so izklopili ogrevanje, zaklenili vrata in eko bedake v lastnih iztrebkih čez noč pustili prilepljene na tleh

Datum:

V sredo, 19. oktobra, je devet levičarskih aktivistov iz skupine Scientist Rebellion vdrlo v Autostadt, muzej in salon avtomobilov nasproti glavne Volkswagnove tovarne v Wolfsburgu. Kot to običajno počnejo, so se prilepili na tla paviljona Porsche. Tokrat jih je čakalo presenečenje, poroča Daily Mail.

Ker protestniki očitno na nove nemške avtomobile gledajo kot na ekvivalent umetnosti muzejske kakovosti – hej, nekateri ljudje to počnejo – so se prilepili na tla paviljona Porsche Volkswagen Autostadt v Wolfsburgu v Nemčiji v znak protesta (podobno kot mnogi drugi eko bedaki so se iz istega razloga prilepili na tla).

Ampak fanatični privrženci zelene agende niso pričakovali takega odnosa lastnika muzeja. Po navadi se prilepijo na tla ali zid, nekdo pokliče policijo, ta pa posebno enoto, da jih odlepi. Potem jih aretirajo.

Noč je bila hladna in umazana
Vendar nemški delavci niso poklicali policije. Niti koga drugega, ki bi jih rešil. Pustili so jih prilepljene na tla. Kaj kmalu so se aktivisti začeli pritoževati, da jih bolijo roke, da so žejni in lačni, da ne morejo niti na stranišče. Kustosi muzeja so jim odvrnili, da so sami rekli, da se ne bodo premaknili, dokler ne bo Volkswagen začel z lobiranjem za brezogljično družbo. To pa lahko traja kar dolgo.

In ker niso želeli odnehati, so jih po izteku odpiralnega časa muzeja pustili zalepljene na tleh in zaklenili vrata. Ni hujšega. Daily Mail piše, da se zdi, da so morali malo in veliko potrebo opraviti kar v svoje obleke, kajti, če bi se na silo želeli odlepiti, bi si dlani huje poškodovali. Da bi bila zadeva za protestnike še hujša, so vestni Nemci čez noč izklopili ogrevanje. Ja, noč je bila zelo hladna.

Enega od protestnikov si lahko ogledate TUKAJ.

Kavarna Hayek

Sorodno

Zadnji prispevki

Razgledno ploščad na Svetem Vidu uradno predali v namen

Priljubljena pohodniška točka je od letos bogatejša za novo...

Bo policija ustavila nasilneža na Možino preden bo prepozno?

"A kdo pozna tega tipa? Prejle se je drl...

Član Ruparjevega društva, Suad Muslimović, deležen groženj s strani skrajnih levičarjev

Četrtkova novinarska konferenca društva 1. oktober se je začela...

Nočna zapora Dunajske ceste

Zaradi dostave konstrukcije viadukta bo danes in v nedeljo...