Ali vlado vodi kar generalna sekretarka Svobode?!

Datum:

V javnosti že dlje časa krožijo ugibanja o dejanski vlogi sporne generalne sekretarke Svobode Vesne Vuković v največji vladajoči stranki in premierjevem kabinetu. Vse več je indicev, da vlado dejansko vodi prav Vukovićeva.  

V začetku februarja 2023 je novinarka portala Necenzurirano Vesna Vuković postala generalna sekretarka Gibanja Svobode in desna roka predsednika vlade Roberta Goloba. Vse odtlej se v javnosti pojavljajo špekulacije o njeni dejanski vlogi v stranki in vladi. Veliko prahu so dvignile zlasti domnevne sporne prakse pregledovanja zasebnih telefonov poslancev Svobode (tukaj), kar je precej avtokratsko. Dotični poslanci naj bi zaradi njenih izpadov in terorja lani celo zahtevali, da odide.

Golobovim se afera s sodno stavbo vrača kot bumerang
Kot kaže, ima veliko informacij, s katerimi lahko močno škoduje samemu premierju. Njen odhod pa naj bi zahtevalo celo politično zakulisje (tukaj in tukaj). Prav tako se govori, da je ravno Vukovićeva v ozadju afere sodna stavba, ki je dejansko že pokopala Socialne demokrate (tukaj) in pokopava tudi Svobodo ter celotno vlado (tukaj). Njenim snovalcem se je očividno vrnila nazaj kot bumerang.

Generalna sekretarka stranke Gibanja Svoboda Vesna Vuković velja za desno roko predsednika vlade Roberta Goloba.(Foto: STA)

Na srečanjih generalnih sekretarjev in predsednikov koalicijskih strank
Iz kabineta predsednika republike smo prejeli uradno informacijo, kakšna je uradna vloga Vukovićeve. Sporočili so, da se “Vesna Vuković v kabinetu predsednika vlade udeležuje srečanj generalnih sekretarjev in predsednikov koalicijskih strank ter srečanj ministrov iz kvote Gibanja Svobode. V kabinetu predsednika vlade je bila 5., 7., 14. in 15. februarja. Z državnimi sekretarji v kabinetu predsednika vlade se gospa Vuković ne srečuje.” 

Žibert: vlado vodijo generalni sekretarji strank
Podatkov za čas pred tem obdobjem pa ne razkrivajo. V javnosti namreč že nekaj časa kroži vprašanje, ali vlado dejansko vodijo generalni sekretarji strank. Po Klemnu Žibertu, zdaj že nekdanjem generalnem sekretarju stranke Socialni demokrati (SD) (odnesla ga je afera sodna stavba), ki so ga Golobovi nažigali, da se neupravičeno vmešava v vodenje ministrstva za pravosodje, imamo zdaj nov biser. V vodenje vlade se po tej logiki vmešava tudi Vukovićeva, nekdanja novinarka (sicer brez ustrezne izobrazbe) in nato z evri bogato nagrajena Golobova politična izbranka.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Judovski rabin šokiran nad grožnjami s smrtjo, ki jih dobiva od Slovencev

Judovski rabin David Belman, ki deluje v Sloveniji, je...

Krvav obračun v javnih sanitarijah v Celju

Celjski policisti so v nedeljo v enem izmed javnih...

Svet se pripravlja na globalni spopad, Golob pa nabira šparglje in zajtrkuje

Neposredni napad Irana na Izrael je povsem in za...

Utrinki iz nedeljskih srečanj podpornikov stranke SDS

Včeraj je potekalo srečanje članov in podpornikov Posavske in...