[Ekskluzivno] Stevanovićevi meceni so ljudje iz kroga družine Janković

Datum:

Izvedeli smo, da naj bi Stevanovića financiral Miloš Milović, tesno povezan z družino Janković. Ne samo, da imajo Stevanovićevi protesti izvor protiustavnega rušenja oblasti na levici, na levici ima vodja stranke Resni.ca tudi finančno zaledje. 

                   

Spomnimo: Pred časom smo poročali o razkritju finančne hobotnice v primeru odpisov dolgov v višini 45 milijonov evrov družini Janković. V oddaji Tarča je Damijan Janković povedal, da si je njegov prijatelj Jan Bec izposodil finančna sredstva od slovenskih podjetij. Zatem sta bili razkriti dve imeni, ki sta v preteklosti tesno sodelovali v poslih družine Janković: to je Janez Kikelj.

Milović naj bi bil zadolžen za umazane posle Jankovićev
Še en domnevni lobist vodje sredinih izgredov Zoran Stevanović, pa je kot že rečeno Miloš Njegoslav Milović, ki naj bi bil po poročanju Slovenskih novic družinski prijatelj družine Janković. Janković naj bi prek svojih posrednikov pogojeval vračilo kupnine podjetju Tritonis (kar je Janković sicer označil za neumnost). Šlo naj bi za parkirišče na Vojkovi cesti v prestolnici. Janković naj bi želel, da direktor Tritonisa Damjan Bremec na sodišču s svojim pričanjem nebi obremenil ljubljanskega župana, s tem pa pripomogel k temu, da bi bila kazenska ovadba zaključena. Bremca naj bi dvakrat obiskal prav Milović, torej lobist ljubljanskega župana.

Vpleten naj bi bil v “divje lastninjenje” družbe Adria Ankaran
“Povedal naj bi mu, da je nekdanji odvetnik, zaposlen v znani odvetniški pisarni, in da ima neomejen dostop do Jankovića.” V ozadju je sicer zgodba iz leta 2009, ko je MOL Tritonisu prodal 1600 kvadratnih metrov parkirišča v vrednosti okoli milijon evrov. Podjetje je tam sicer želelo graditi, a je nastal problem, ko je ugotovilo, da teren pripada lastnikom okoliških zgradb, med drugim obrambnemu ministrstvu in družbi PNZ. NPU je zatem med drugim zoper ljubljanskega župana uvedel kazensko ovadbo, ker naj bi prišlo do goljufije.

Jure Janković (Foto: STA)

Po poročanju portala Požareport pa je Milović bivši policist ter svetovalec družbe za odvetniške storitve Čeferin. Nekdanji policist naj bi bil tudi zastopnik sina Jankovića, sicer pa tudi lastnik oziroma solastnik številnih podjetij. Zaslovel pa naj bi zlasti v aferi “divjega lastninjenja” družbe Adria Ankaran ter bil posledično tarča kriminalistov. Pred leti naj bi ga ata Zoran sicer zadolžil za redno spremljanje njegovega sina Jureta Jankovića. Slednjemu naj bi tudi uredil opravljanje magisterija v Srbiji. Govora je tudi, da naj bi imel Milović pri nas dobre povezave z ruskim lobijem. V aferi Adria Ankaran pa je po naj bi bil po poročanju Slovenskih novic Milović sokriv za izčrpavanje podjetja Adria Ankaran v višini za preko 10 milijonov evrov. Zanimive pa so tudi nedavne ugotovitve Požareporta, da naj bi za Stevanovićem stal tudi lastnik Dnevnika Bojan Petan.

Vse poti vodijo v Murgle: Stevanovića je intervjuval kolumnist Hladnik Milharčič, Kučanov stari znanec
Na nedavnih torkovih protestih naj bi znanega izgrednika in predsednika stranke Resni.ca, spremljala Miran Lesjak in Tatjana Tanackovič, v javnosti poznana kot odgovorni urednik Dnevnika in odgovorna urednica Nedeljskega dnevnika. Gre za dve glavni osebi na Dnevniku, poleg Bojana Petana. Stevanovića pa je na protestih še posebej intervjuval, nihče drug kot deloma upokojeni novinar Dnevnika in njegov kolumnist – Ervin Hladnik Milharčič, sicer povezan tudi s Forumom 21 in zloglasnim stricem iz ozadja Milanom Kučanom, ki posebej obožuje petkove politkolesarske mitinge. Mimogrede: poročali smo že, da je nedavno s svojim obiskom počastil neformalno vodjo protestov Teo Jarc, ki je prav tako nedavno huligansko vpila na premierja Janšo na Kredarici. Kučan pa je tudi nosil emblem politkolesarjev na proslavi ob 30. obletnici Dneva državnosti.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Kulturni boj je zadnja “deviza” levice

"S tem bi radi na plano potegnili devizo, ki...

Prepoved Airbnb bo stanovanjsko krizo še poglobila

Kot smo že pisali tukaj, je stranka Levica glavni...

Za samopromocijo bi tudi lagal

Kako daleč gre lahko posameznik za pridobivanje "všečkov", slave...

Ali so partizani osamosvojitelji? Malo morgen!

Predsednica države Nataša Pirc Musar je ob dnevu državnosti...