Zakaj evropska poslanka molči, da jo je oropal migrant?

Datum:

Evropsko poslanko Ljudmilo Novak je oropal ilegalni migrant, a o tem dogodku ni obvestila javnosti. 

V kolumni dr. Andreje Valič Zver, ki je pisala o migrantski problematiki, je bilo moč zaslediti trditev: “Naj zapišem, da je po zanesljivih virih nezakoniti migrant sredi belega dne v Ljubljani oropal evropsko poslanko.” Po naših zanesljivih virih je šlo za poslanko Ljudmilo Novak. Pa vendar ni nikjer zaslediti, da bi evropska poslanka o tem kogar koli obvestila, zato smo se z vprašanji obrnili neposredno nanjo.

Ljudmila Novak je v preteklosti v enem od intervjujev na RTVS povedala, da morajo politiki paziti, kaj izrečejo, pri čemer je spomnila na besede Merklove iz leta 2015. Novakova je dejala, da je Merklova želela biti “prijazna”, ko je migrante povabila v svojo državo. No, ta prijaznost se je hitro izkazala za napako, ko je prišel val migrantov. Novakova bi lahko vedela, da pozicija kanclerke v politiki ni pozicija humanitarne organizacije in da “prijaznost” ni naloga politikov. Novakova sicer trdi, da je treba ilegalne migracije omejiti, v preteklosti je celo podala številko 5000.

Evroposlanka Ljudmila Novak (Foto: STA)

Pa vendar je vsem jasno, da nikoli ne bi ostalo le pri tej številki in da bi ta v vsakem primeru hitro poskočila. Besede in teorija so eno, praksa pa nekaj drugega. Morda tudi zato ni spregovorila o ropu, ki se ji je zgodil, sodeč po trditvah iz kolumne dr. Andreje Valič Zver.

Da imajo besede težo, je spoznala Nemčija, ko je “vljudno” povabila migrante v svojo državo. Po nagovoru “dobrodošli vsi” nekdanje nemške kanclerke Angele Merkel se je namreč na sever vsul plaz migrantov. Enako je sledilo pri nas, ko je Golobova vlada “povabila” vse tujce k nam, z odstranitvijo ograje ob meji jim je prihod še dodatno olajšala. Vse to pod pretvezo lažne “solidarnosti”, kot je to že pred leti dejal nekdanji premier Janez Janša.

Foto: FB

“Prava solidarnost je, da se skuša pomagati najranljivejši skupini ljudi, lažna solidarnost pa je, da se sprejema vse, tudi tiste, ki se selijo, ker so v nekaterih državah socialni dodatki večji kot povprečna plača v njihovih državah,” je dejal Janez Janša na javni tribuni o migrantski krizi leta 2016.

Glede na to, da o incidentu z evropsko poslanko ni poročal noben osrednji medij, čeprav gre za resno kaznivo dejanje, smo Novakovi neposredno postavili naslednji vprašanji:

  • Če drži, da ste bili oropani, zakaj o tem niste spregovorili?
  • Kakšne so bile okoliščine ropa in ali ste bili tudi fizično poškodovani?

Odgovore objavimo, ko jih prejmemo.

Multikulturalizem, o katerem sanjajo nekateri evropski poslanci vključno z našo aktualno vlado, je eno v teoriji, v praksi pa si ne moremo zatiskati oči pred kulturnimi razlikami med narodi. Sploh, ko vidimo nasilje, ki ga povzročajo migranti po celi Evropi. Pa verjetno niti vsega ne slišimo, saj se osrednji in levi mediji na vse načine trudijo prikriti resnico. Enako kot pri nas.

Ana Horvat

Sorodno

Zadnji prispevki

Britanci pretreseni: Moški zabodel vojaka in iz noža lizal kri

Britanskega vojaka je sredi belega dne, ko se je...

[X odzivi] “Brezsramno je tole; ga ni bilo junaka, ki bi ga poslal domov”

"Hiša, podarjena s strani zasebnega podjetja, hudi birokratski zapleti...

Radgonske gorice osvojile šampionsko odličje in deset zlatih medalj

V sredini julija je v prostorih Pomurskega sejma potekalo...