Trump obljubil venezuelskemu borcu za svobodo in demokracijo Juanu Guaidoju, da bodo uničili in zlomili tiranski režim Nicholasa Madura

Datum:

Ameriški predsednik Donald Trump je obljubil venezuelskemu predsedniku skupščine Juanu Guaidoju, da bo uničil in zlomil diktatorski krvavi režim Nicholasa Madura. Juan Guaido je bil eden izmed častnih gostov ameriškega predsednika Donalda Trumpa ob njegovem govoru v predstavniškem domu.

“Združene države Amerike vodijo skupino 59 držav, ki se po diplomatski poti bori proti Nicholasu Maduru. Maduro je tiran, ki terorizira lastno prebivalstvo. A verjemite mi, da bomo Madurovo tiranijo uničili in zlomili,” je povedal Donald Trump in doživel velik aplavz v predstavniškem domu.

“Z nami je oseba, ki daje vsem Venezuelcem  upanje, sanje in inspiracijo za boljšo prihodnost Venezuele”, je Trump z izbranimi besedami opisal Juana Guaidoja. Po poročanju Breitbarta je Trump Guaidoju povedal sledeče besede. “Gospod predsednik, prosim prenesite to sporočilo v vašo domovino. Vsi Američani so združeni z prebivalci Venezuele v prizadevanjih in v boju za njihovo svobodo. Socializem uničuje države. Ampak ne pozabite, svoboda bo poenotila vaše duše,” je tragično usodo Venezuele zaključil Trump.

Venezuela še vedno v nestabilni politični situaciji, iz države pobegnilo že na milijone Venezuelcev
Položaj v Venezueli se je politično zapletel po smrti dolgoletnega socialističnega predsednika Huga Chaveza. Oblast je prevzel njegov zaupnik in bivši šofer avtobusa Nicholas Maduro. S svojimi potezami je poglobil gospodarsko krizo in revščino, v kateri se nahaja Venezuela. Juan Guado je s svojimi demokratičnim gibanjem zajel novi veter upanja, ki bo spremenil življenje Venezuelcev na boljše v bližnji prihodnosti.

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

SB Novo mesto: Zaradi izbruha covida obiski na nekaterih oddelkih niso dovoljeni

Vodstvo novomeške splošne bolnišnice je objavilo, da zaradi izbruha...

Ministrica Vrečko za vodenje NUK imenovala družinskega prijatelja, ki ne izpolnjuje pogojev

Vlada Roberta Goloba nadaljuje s političnim nastavljanjem kadrov na...