[VIDEO] Črno na belem: Šarec je lagal, zato bi moral odstopiti!

Datum:

Potem ko so na POP TV senzacionalno poročali, kako je hrvaški poslovnež Ivan Tolj poskušal vplivati na njihovo poročanje v zvezi s prisluškovanjem slovenskemu arbitru Jerneju Sekolcu in uslužbenki slovenskega zunanjega ministrstva Simoni Drenik, je slovenski predsednik vlade Marjan Šarec hrvaškemu novinarju na vprašanje, “Vaša tajna služba ne stoji za temi prisluhi?”, odgovoril z lažjo. Na laž ga je postavil nihče drug kot predsednik komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb Matej Tonin.

Prisluhi, ki jih je POP TV lansiral kot dokaz poskusa vplivanja nanje: “Direktor: Ok. Povejte mi, Ivan, podučite me malo. Torej gre za zgodbo o Iranu? Ivan Tolj: Gre za Piran. Mejni primer med Slovenijo in Hrvaško. Bila je mednarodna arbitraža in hrvaška vlada se je odločila, da ne sprejme arbitraže zaradi korupcije. Direktor: Ja? Tolj: Zdaj se je POP TV odločil v tej temi odpreti to zgodbo, ker bosanski mediji želijo spet odpreti to zgodbo. Iskali so informacije o hrvaških silah, da bi objavili to veliko zgodbo. Zato so me prosili, naj vas pokličem, če lahko pomagate. Direktor: Dobro, naj razmislim o tem, kako vam lahko pomagam. Kot veste, smo bili prijatelji s POP TV. Direktor: Naj razmislim.”

Premier Šarec je v izjavi glede prisluhov poudaril: “Mi smo povedali svoje. Naše stališče je trdno, tako glede arbitražne razsodbe kot preprečitve nadaljnjih pritiskov na medije. Pritiski na medije niso dopustni.” Na vprašanje hrvaškega novinarja, “Vaša tajna služba ne stoji za temi prisluhi?”, je Šarec v svojem stilu sprenevedanja odgovoril: “Težko rečem. Vendar ne bi rekel, da je to to. Mi smo videli to v medijih. Smo videli posnetek, smo slišali, in to je to.” 

Foto: Twitter

Tonin ga je postavil na laž
Na laž ga je nedvomno postavil predsednik komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb Matej Tonin, ki je na tiskovni konferenci povedal, da so bili poleg njega v delegaciji, ki si je odšla pogledat dokazna gradiva v zvezi z delovanjem gospoda Tolja in v zvezi z drugim delovanjem hrvaške obveščevalne službe zoper Slovenijo, podpredsednik komisije Žan Mahnič in poslanki Jerca Korče in Monika Gregorčič. Zelo zgovoren pa je tudi odgovor Tonina na novinarsko vprašanje novinarja Dnevnika Zorana Potiča, ki je Tonina vprašal: “Omenjali ste zakrivanje sledi, ki jih je počela hrvaška varnostno-obveščevalna služba SAO. Lahko komunikacijo Tolja karakteriziramo kot poskus zakrivanja sledi aktivnosti hrvaške SAO v Sloveniji? Ali je to to? Ali lahko na osnovi tega, kar ste danes videli, potrdite dejavnost poskusa zakrivanja sledi, ki ga v Sloveniji interpretiramo kot poskus vplivanja na medije?” Tonin je namreč odgovoril z “lahko”.

Glede na to, da je Šarec predsednik vlade, bi od njega pričakovali resnost in delovanje v korist Slovenije, ne pa da z izrekanjem laži prispeva k slabšanju odnosov s sosednjo Hrvaško, ker mu je pač v luči pred evropskimi volitvami v interesu, da ima zunanjega sovražnika. Vedno bolj se kaže, da Šarec niti približno ni kos svoji funkciji.

Posnetek poglejte tukaj:

H. M.

Sorodno

Zadnji prispevki

Odstopila vodja ameriške tajne službe

Vodja ameriške tajne službe Kimberly Cheatle je odstopila. Po...

Musk: “Moj sin je mrtev, ubil ga je virus prebujenstva”

Elon Musk je v nedavnem intervjuju delil osebno zgodbo...

Republikanski senator zahteva Bidnovo razrešitev

Republikanski senator Eric Schmitt je pozval vse člane Bidnovega...