[Video] So se Lipičevi veterani prepoznali v kriminalnih zgodbah? Ti pozivajo župana Leljaka k cenzuri predstavitve knjige Omerze in Pezdirja o kriminalnih temeljih TO SRS!

Datum:

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Gornja Radgona je na župana Radencev Romana Leljaka naslovilo pisni protest v katerem zahtevajo, da umakne predstavitev knjige Kriminalni temelji teritorialne obrambe in NLB, ki je nastala v sodelovanju Igorja Omerze in Rada Pezdirja.

Predstavitev knjige je napovedana danes ob 18. uri v veliki dvorani občine Radenci. Združenje veteranov pa domnevno protestira zaradi samega naslova knjige. “Protestiram proti naslovu knjige, ki daje vtis, da smo branitelji nasledniki kriminalnih zgodb, ki jih opisujeta avtorja,” je zapisal predsednik OZ VVS Gornja Radgona Niko Brus.

“Protestiram, da avtorja namensko in načrtno nadaljujeta s prikazovanjem situacij, ki so v korist neresnici in lažem,” je nadaljeval Brus, ki ga je zmotilo, da je predstavitev omenjene knjige zgolj dan pred volilnim zborom OZVVS Gornja Radgona v Radencih. Ob tem je Brus Leljaku zagrozil, da v primeru, da te predstavitve ne odpove in o tem ne obvesti Brusa, bodo “odločno protestirali.”

Knjiga govori o kriminalnih temeljih Teriotrialne obrambe Scoailistične RS v Jugoslaviji
Brusu ne bi škodilo če bi omenjeno knjigo dejansko vzel v roke in jo tudi prebral. Namreč knjiga se ne ubada s Teritorialno obrambo Republike Slovenije, ki je nastala leta 1991, temveč z začetki TO Socialistične republike Slovenije. Brusovi protesti so tako že sami po sebi brezpredmetni.

Roman Leljak (Foto: STA)

Radgonski župan Leljak je za Reporter povedal, da se ne bo vdal. Pojasnil je, da so knjige sežigali fašisti v trstu in nacionalsocialisti med drugo svetovno vojno. Glede na to, da se v Sloveniji normalno prodaja celo Hitlerjev Mein kampf, ne vidi razloga, da ne bi bilo predstavitve knjige, ki sta jo napisala Omerza in Pezdir. “Knjiga je registrirana v skladu s predpisi Javne agencije za knjigo in ni prepovedana. Časi, ko so prepovedali knjige, so mimo in upam, da gre samo za prehlad zveze veteranov, ne pa njihov program in prizadevanja,” je povedal Leljak in dodal, da lahko vsakdo najame prostorre, ki jih “občina daje v najem za 40 evrov za tri ure.” Ob tem je poudaril tudi, da sta avtorja prejela račun.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Huligan sredi Ljubljane napadel Ukrajinko!

Na spletnem forumu Reddit se je pojavil videoposnetek incidenta...

[Video] Prizori z ameriških univerz vse bolj spominjajo na nacistično Nemčijo

"Al Qassam nas naredi ponosne, zdaj ubij še enega...