[Video] Rusija izstrelila raketo zelo nizko nad jedrsko elektrarno

Datum:

V prestolnici Ukrajine je zgodaj zjutraj odjeknilo več eksplozij, je po navedbah Reutersa sporočil župan Kijeva Vitalij Kličko po Telegramu. “Več eksplozij v mestnih četrtih Darnitski in Dniprovski. Službe gasijo požar,” je pojasnil.

“Trenutno ni mrtvih zaradi raketnih napadov na infrastrukturo. En ranjenec je bil hospitaliziran. Službe na prizadetih območjih še vedno delajo,” je v javljanju še sporočil župan Vitalij Kličko.

“Agresor še naprej izstreljuje rakete in izvaja napade na vojaško in civilno infrastrukturo naše države, zlasti v Kijevu,” je sporočila ukrajinska vojska, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Rakete so zadele tudi predmestje Kijeva, Brovari. Ni še jasno, kakšna škoda je pri tem nastala. Po navedbah nemške tiskovne agencije gre za enega najhujših napadov na območje prestolnice v zadnjih tednih.

https://twitter.com/Petepepper76/status/1533316978844192768?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1533316978844192768%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.index.hr%2Fvijesti%2Fclanak%2Fnovi-napadi-na-kijev-eksplozije-gusti-dim-velika-protuofenziva-u-kljucnom-gradu%2F2369707.aspx

V regijah Lugansk in Doneck ter v mestu Mikolajiv na jugu Ukrajine so danes po navedbah STA poročali o najmanj 11 mrtvih. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je sinoči sporočil, da se nad mesti v vzhodnem Donbasu vseskozi izvajajo zračni napadi z artilerijskim in raketnim obstreljevanjem.

Ukrajina: Rusija izstrelila raketo zelo nizko nad jedrsko elektrarno
Rusija je izstrelila križarsko raketo “kritično nizko” nad jedrsko elektrarno na jugu Ukrajine, je sporočil ukrajinski državni operater Energoatom. “Rusija še naprej ogroža varnost ukrajinskih jedrskih elektrarn in grozi svetu z novo jedrsko katastrofo,” je zapisano v izjavi.

“Rusija je zagrešila še eno dejanje jedrskega terorizma – ob 5.30 je ruska križarska raketa, podobna raketi Caliber, letela kritično nizko nad jedrsko elektrarno na jugu. Verjetno je bila ta raketa izstreljena v smeri Kijeva, kjer so odjeknile eksplozije,” je dejal Energoatom. “Ruske sile se še vedno ne zavedajo, da lahko celo najmanjši delček rakete povzroči jedrsko katastrofo in uhajanje sevanja,” so sklenili v izjavi.

Nina Žoher

Sorodno

Zadnji prispevki

Odstopila vodja ameriške tajne službe

Vodja ameriške tajne službe Kimberly Cheatle je odstopila. Po...

Musk: “Moj sin je mrtev, ubil ga je virus prebujenstva”

Elon Musk je v nedavnem intervjuju delil osebno zgodbo...

Republikanski senator zahteva Bidnovo razrešitev

Republikanski senator Eric Schmitt je pozval vse člane Bidnovega...