[Ekskluzivno] Razkrivamo, kako je predsednica DNS in novinarka Večera Petra Lesjak Tušek izvedla pogrom nad Janezom Lavretom, da bi na direktorski stolček slovenjgraške bolnišnice pomagala svoji prijateljici Jani Makuc!

Datum:

Hči vplivne slovenske političarke, predsednica levičarskega Društva novinarjev Slovenije in novinarka mariborskega večera Petra Lesjak Tušek je prejšnji teden veliko pozornosti vzbudila s svojim pogromom nad direktorjem Splošne bolnišnice Slovenj Gradec Janezom Lavretom, ki je javnost razburil svojimi sporočili na družbenem omrežju Twitter, za kar se je sicer kasneje opravičil. Kljub temu je moral Lavre nato pod pritiski odstopiti z mesta direktorja, Lesjak Tuškova pa svojega pogroma očitno ni izvedla le zaradi svojega sovraštva do vseh, ki niso levo usmerjeni, pač pa je imela v ozadju najverjetneje tudi osebne interese. Je namreč dobra prijateljica strokovne direktorice SB SG Jane Makuc, ki si že dalj časa prizadeva zasesti mesto direktorice v tej ustanovi. Lesjak Tuškova in Makucova sta se lansko leto družili na Soča Outdoor festivalu v Tolminu.

                   

Direktor slovenjgraške bolnišnice Janez Lavre je prejšnji četrtek, potem ko je sprožil razburjenje s spornimi tviti, ponudil odstop. Kot so še isti dan sporočili z Ministrstva za zdravje, je minister Tomaž Gantar odstop že sprejel. Kot so še zapisali na ministrstvu “v povezavi z neprimernim javnim komuniciranjem direktorja”, bo razrešitev predmet nadaljnjih postopkov. Lavre, sicer zdravnik, se je pod plazom ogorčenja znašel, potem ko je prek zdaj že ukinjenega računa na Twitterju objavil zapise, v katerih je omenjal morebitno okužbo določenih posameznikov s koronavirusom in jo povezal z odločanjem o tem, kdo (ne) bo deležen zdravljenja z ventilatorjem.

Za svoje ravnanje se je kasneje opravičil. Eno od spornih sporočil na Twitterju s strani Lavreta je bilo med drugim usmerjeno proti novinarju Blažu Zgagi, ki naj bi Lavretovo opravičilo po navedbah Slovenskih novic sprejel.

Foto: STA

Protagonistka medijskega pogroma nad Lavretom je Petra Lesjak Tušek
A pravi medijski pogrom nad Lavretom je v resnici prek mariborskega Večera v lasti Uroša Hakla sprožila novinarka Petra Lesjak Tušek. Najprej se je prejšnji ponedeljek 30. marca nad Lavretom spravila s člankom z naslovom “Direktor koroške bolnišnice Janez Lavre tvita: ‘Ti ne boš šel na ventilator'”.

Foto: posnetek zaslona

Lesjak Tuškova je predsednica levičarskega DNS in hči vplivne političarke
Že naslednji dan se je Lesjak Tuškova nad Lavreta spravila še s člankom z naslovom “Direktor slovenjgraške bolnišnice Janez Lavre se za žaljive in neetične tvite opravičuje”. Tudi ta članek je glede na vsebino izrazito usmerjen proti Lavretu, avtorica namreč ne skriva nenaklonjenosti do njega. Kot smo na Nova24TV že poročali, je vplivna Lesjak Tuškova tudi predsednica levičarskega Društva novinarjev Slovenije in hčerka županje Črne na Koroškem Romane Lesjak.

Foto: posnetek zaslona

Lesjak Tuškova je dobra prijateljica Jane Makuc, ki si že dalj časa prizadeva postati direktorica SB SG
A tokrat se Lesjak Tuškova nad Lavreta ni spravila le iz svojega osebnega sovraštva do vseh, ki niso levo usmerjeni, Lavre je namreč nekdanji član NSi, pač pa ima tudi druge cilje. Lesjak Tuškova je namreč dobra prijateljica strokovne direktorice Splošne bolnišnice Slovenj Gradec Jane Makuc, ki si že dalj časa prizadeva postati direktorica te ustanove. Lesjak Tuškova je očitno v zgodbi videla priložnost, da bi prijateljici pomagala do želenega položaja.

Foto: posnetek zaslona

Lesjak Tuškova in Makucova lansko leto skupaj na Soča Outdoor festivalu
Kot je razvidno iz aktivnosti Lesjak Tuškove na družbenem omrežju Facebook, se je z Makucovo in še nekaterimi prijatelji lansko leto družila na Soča Outdoor fesivalu.

Foto: posnetek zaslona

Makucovi v Večeru že v preteklosti delali reklamo
Sicer ni prvič, da je Lesjak Tuškova z namenom promocije Makucove grobo zlorabila svoje novinarsko poslanstvo in pozicijo na Večeru. Že konec leta 2018 so Makucovi pri Večeru delali reklamo v članku, v katerem so pet znanih Korošic in Korošcev spraševali, kaj jim pomenijo božično-novoletni prazniki, kako jih preživljajo in kaj so Koroški želeli v letu 2019.

Foto: posnetek zaslona

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

Nova Litijska?! Vladi se mudi z nakupom prostorov na Davčni ulici!

Smo priča novi Litijski? Golobova vlada se je po...

Čigav novi obraz bo Peter Gregorčič?

"Ponudil jim je, da bi s svojo ekipo prevzel...

Proruski Kučanovi “mirovniki” pri Urški Klakočar Zupančič

Časnik Delo poroča o "skrivnem sestanku" Kučanovih šestih mirovnikov...

Golob pravi, da bo nakup Patrijinih oklepnikov strokovna odločitev, na Boxerje je očitno že pozabil

"Spomnimo, strokovnjaki so jih rotili, naj ne razveljavijo pogodbe...