Lestvica narodnozabavnih 10 na Prvi TV se je prelevila v pravo istoimensko oddajo, ki jo vodi Ana Marija Bunderšek – Anči

Datum:

V oddaji Lestvica narodnozabavnih 10, ki je posvečena slovenski narodnozabavni glasbi, bo voditeljica Ana Marija Bunderšek – Anči vsakič gostila nekoga s slovenske narodnozabavne glasbene scene. Prvi gost je bil Jernej Brilej, vodja ansambla Original Štajerci in voditelj narodnozabavne oddaje Ob sodčku s harmoniko, ki se je med gledalci odlično prijela. Kot odličen poznavalec je uvodoma poudaril, da je slovenska narodnozabavna glasba fenomen, ki nas je zaznamoval v zadnjem stoletju in s katerim smo dobili tudi svojo identiteto.

                   

V svetu, si upam trditi, nas prej prepoznajo po narodnozabavni glasbi kot po kakšnem odličnem športniku,” je dejal Brilej. To glasbo sta po njegovih besedah izumila brata Avsenik, ki sta združila takrat popularni swing in slovensko ljudsko glasbo.

Izumila sta nekaj novega, tega do takrat nismo poznali,” je poudaril. “Avsenik, Mihelič, Slak – postavili so standarde in temelje, od katerih smo se vsi učili.” V zanimivem pogovoru je med drugim povedal, kako vidi današnjo glasbeno sceno in kako gleda na to, da se diatonična harmonika vedno bolj pojavlja tudi v drugih zvrsteh.

M. Bo.

Sorodno

Zadnji prispevki

Klakočarjeva užaljena, ker nesojenega partnerja na slavnostno sejo spet ne bo

Premier Golob se bo na predvečer dneva državnosti udeležil...

Francoska desnica pripravljena voditi državo

Da so pripravljeni vladati Franciji, je na programski konferenci...