Danes levičarski mediji ostro obsojajo napad na poslanko Šarčeve stranke, pred leti pa so na vstajah spodbujali agresijo proti Kanglerju in drugim politikom takratne desne vlade!

Datum:

Dogodek, ko naj bi neznanec poslanki LMŠ Lidiji Divjak Mirnik prerezal vse štiri pnevmatike, na vetrobransko steklo njenega avtomobila pa položil lutko, na katero je nalepil fotografijo njenega obraza, nas je spomnil na dogajanje izpred petih let, ko so neznanci poskrbeli, da so z dravskega mostu v opozorilo Kanglerju in izbranim mariborskim svetnikom, da se ne bi slučajno podali v boj na lokalnih volitvah, visele obešene lutke z njihovimi obrazi. V obeh primerih gre za obsojanja vreden dogodek. Mediji smo poročali, da je za tem stal nihče drug kot tesen sodelavec trenutnega mariborskega župana Andreja Fištravca Darko Berlič, ki je lutke kupil kar s kreditno kartico. Medtem ko pripetljaj, ki se je zgodil Divjak Mirnikovi mediji skoraj brez izjeme obsojajo, pa so leta 2013 o opozorilu Kanglerju in svetnikom poročali tako selektivno, da nas čudi, da dogodku niso pripisali še kakšne umetniške vrednosti …

                   

S Policijske uprave Maribor so sporočili, da je neznani storilec preko noči v Mariboru na parkiranem osebnem avtomobilu znamke Ford B-MAX prebodel vse štiri pnevmatike, na pokrov motorja pa privezal lutko, ki ima na obrazu sliko mariborske poslanke v Državnem zboru Republike Slovenije. “Ker oseba s te slike kandidira tudi za županjo Mestne občine Maribor, policisti zraven kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari preverjajo tudi utemeljenost suma, da je bilo storjeno tudi kaznivo dejanje grožnja,” so zapisali. Le malo zatem je STA razkrila, da se je neprijetnost zgodila poslanki LMŠ Lidiji Divjak Mirnik, za Večer pa je slednja izjavila, da dogodek dojema kot grožnjo pri njeni kandidaturi. Ob tem je še herojsko sporočila storilcem, da se ne bo ustrašila in da je ne bodo ustavili, saj za njo stojijo vsi, ki so ji dali podpise za župansko kandidaturo. Takšno dejanje je res pomilovanja vredno, a možno je, da gre le za dober piar, kako opozoriti nase ob tako močnem protikandidatu, kot je Franc Kangler. Zato bomo, preden bi obsojali ali sočustvovali, počakali na končno poročilo o ugotovitvah policije.

Večer se sicer očitno ne more odločiti, komu naj ob tem nameni večjo pozornost – Lidiji Divjak Mirnik ali Sašu Arsenoviću, prav tako županskemu kandidatu, ki naj bi ga podprli Cerarjevi. Za omenjeni štajerski medij je namreč izjavil, da izraža “polno solidarnost z njo in bom naredil vse, kar je v moji moči, da se v našem mestu to ne bo več dogajalo. Pozivam vse Mariborčane in Mariborčanke, da z aktivno, demokratično debato in pošteno volilno tekmo pokažemo, katere so naše vrednote”. Očitno pa te solidarnosti nima do svoje žene, saj naj bi si poleg nje omislil še 30 let mlajšo ljubico. Več o tem, pa tudi o domnevno več milijonov evrov dolga, preberite TUKAJ 

Lidija Divjak Mirnik (Foto: STA)

Grozljive lutke kupil Fištravčev sodelavec Darko Berlič
Mesto Maribor je očitno zaznamovano z lutkami. Medtem ko so mediji tako rekoč brez izjeme obsodili ta pripetljaj, pa se mi spominjamo ne tako daljnih dogodkov leta 2013, ko so z dravskega mostu visele obešene lutke. Spomnimo: grozljive viseče lutke so neznanci na začetku januarja 2013 (dva meseca pred nadomestnimi županskimi volitvami!) obesili z Glavnega mostu čez Dravo v Mariboru v opozorilo nekaterim mestnim svetnikom. To se je dogajalo tik pred napovedano 5. mariborsko vstajo pred stavbo Mestne občine Maribor, kjer so protestniki pod geslom Pometimo jih vun! zahtevali odstop mestnih svetnikov. Lutkam so nadeli obraze mariborskega mestnega svetnika SDS in takratnega podžupana Tomaža Kanclerja, takratne direktorice mestne uprave Milice Simonič Steiner, mestne svetnice Županove liste in takratne podžupanje Astrid Bah ter mestnega svetnika Liste za pravičnost in razvoj Stojana Auerja. Napihljive plastične lutke so nato čez dober dan že odstranili, a mariborska in siceršnja slovenska javnost je bila nad takšnim ekstremistično sovražnim dejanjem zgrožena in osupla. Takrat se je oglasil celo takrat novopečeni predsednik države Borut Pahor in tovrstno početje označil za nesprejemljivo. Malo manj pa se je dogodek zdel nesprejemljiv nekaterim medijem, ki so o dogodku poročali nadvse selektivno.

Foto: Twitter

Spletni portal Politikis je nato razkril, da je bil kupec lutk nihče drug kot Darko Berlič, sicer vodja volilnega štaba aktualnega mariborskega župana Andreja Fištravca, pa tudi sicer je Berlič ves čas Fištravčev tesni sodelavec. Darko Berlič je lutke kupil kar s svojo kreditno kartico, kar so ugotovili tudi mariborski kriminalisti. Da je bil glavna tarča tega zavržnega dejanja nekdanji mariborski župan Franc Kangler, lutke pa kot del dogodkov med vstajami proti Kanglerju, je danes jasno kot beli dan.

Levičarji sicer iz dneva v dan dokazujejo, kdo so. Tako so obesili tudi lutko ameriškega predsednika Donalda Trumpa ter mu s tem poslali jasno sporočilo. Če zmagujejo, so za demokracijo, če ne, pa vidimo njihov pravi obraz, je ob tem dogodku zapisal eden izmed uporabnikov Twitterja.

Foto: twitter

M. S.

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump dosegel novo pomembno zmago

"Združimo se, da bi končali z vsakršnim oboroževanjem našega...

“Golobnjak” poskrbel za ponižanega Brgleza

"Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji na...

Podobnik podprl povezovanje SLS in NSi

Po dolgoletnem evropskem poslancu in nekdanjem predsedniku SLS Francu...

Je Klakočarjeva spoznala razsežnosti sejanja sovraštva do drugače mislečih?

Zaradi poskusa atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se je...