Levičarji so pravi rasisti: Tako so medrazredni boj spremenili v medrasnega!

Datum:

V Franciji smo priča kolosalnim spremembam na levem političnem polu. Tam se namreč dogaja tektonski premik od medrazrednega boja k spodbujanju medrasnega boja. Obenem je pogosto na tapeti tudi policija, ki jo levica vidi kot predstavnika nasilnih oblasti. 

Nekdanji francoski predsednik vlade Manuel Valls je za javnost dejal, da se na francoski levici dogajajo tektonski premiki. Opazujemo lahko kako tamkajšnja levica opušča medrazredni boj v korist medrasnega boja. Prav zato lahko v prihodnosti pričakujemo huda trenja med pripadniki posameznih rasnih skupin v tej državi. Sicer gre za politika, ki je opravljal vlogo premierja v času predsednikovanja Françoisa Hollanda, in sicer med leti 2014 – 2016. Po prepričanju že omenjenega bivšega premierja gre za obupno vojno saj ljudi ločuje na podlagi barve kože, poroča Breitbart.

Po njegovem mnenju je zaskrbljujoče še zlasti dejstvo, da so tako pripadniki skrajne levice iz vrst France Insoumise, kot tudi socialistična stranka in celo okoljevarstveniki, za svoje sprejeli t. i. rasna gibanja. V Franciji lahko zadnje čase spremljamo vrsto protestov, pa ne le v podporo ultra-levičarski Black Lives Matter, ki je dobila krila po smrti črnca Georgea Floyda, ampak tudi proti, kot temu pravijo “policijskemu nasilju”. Francoske različice ameriških “protirasističnih” protestov pa so prav tako že davno ušle izpod nadzora in se sprevrgle v vsesplošno divjanje ponorelih ultra-levičarskih hord, ki so celo napadle policijsko postajo v predmestju Pariza in grobo obračunavale s policisti.

Antirasistični izgredniki. (Foto: epa)

Pretekli vikend smo prav tako lahko spremljali še en protest skrajne skupine Black Lives Matter, in sicer v Parizu. Ob tem so pripadniki domoljubnega Identitarnega gibanja opozorili na zločinskost t. i. “antirasistov” in “antifašistov”, in sicer z napisi s katerimi so pozivali k pravici za žrtve proti-belskih zločinov. Ob tem so samooklicani antirasisti pripadnike domoljubnega gibanja obmetavali z antisemitskimi gesli kot je “Umazani Židje”. Ob tem je nekdanji premier še komentiral aktualne proteste z besedami, da razlikuje med protestniki, ki delajo zdrahe in tistimi, ki gredo na demonstracije z iskreno željo po nasprotovanju rasizmu. Francoski socialisti pa po pričakovanjih, izjav nekdanjega premierja niso podprli, rekoč da gre za retoriko skrajne desnice ter poudarili, da poznajo le eno, to je človeško raso.

Antirasistični izgredniki v Parizu. (Foto: epa)

Tega sicer v drugih medijih ne boste videli: francosko mesto Dijon prav tako postaja prava fronta nasilja različnih migrantskih tolp. “Streljanje pištol in eksplozije je mogoče slišati, ko francoske specialne enote vstopajo v Dijon, da bi znova prevzele nadzor nad mestnimi ulicami, ki so jih okupirali gangi sestavljeni iz Severnoafričanov, Albancev in Čečenov,” lahko beremo v obrazložitvi kratkega videa, v katerem lahko slišimo pokanje in vidimo dim požarov. A to osrednjih medijev očitno ne zanima, saj bi v slabo luč spravilo njihove “pacifistične” borce za rasno enakopravnost.

Antirasistični izgredniki v Parizu. (Foto: epa)

Jani Kos

Sorodno

Zadnji prispevki

Radgonske gorice osvojile šampionsko odličje in deset zlatih medalj

V sredini julija je v prostorih Pomurskega sejma potekalo...

Domoljubni stranki so bili nedemokratično odvzeti pripadajoči položaji v EU parlamentu

Evropska levica, vključno z EPP, je nedemokratično odvzela pripadajoče...

V hrvaškem turizmu ne cvetijo rožice: “Najslabša sezona v zadnjih 20 letih”

Hrvati niso zadovoljni z letošnjo turistično sezono, poročajo hrvaški...

Je Tina Gaber botrovala odstopu direktorja Zavoda RS za šolstvo?

Dolgoletni direktor Zavoda RS za šolstvo Vinko Logaj je...