Levičarska ekstremista (eden na kolesu), ki sta poskušala deaktivirati bombo na domu nekdanjega ministra, prijela policija

Datum:

Grške oblasti so aretirale par levičarskih ekstremistov, ki sta poskušala deaktivirati eksploziv pred domom nekdanjega ministra Dimitrisa Stamatisa.

Grška policija je v okrožju Kalamariá v Solunu aretirala 28-letno žensko in 27-letnega moškega, ko je moški poskušal prižgati zažigalno eksplozivno napravo pred domom nekdanjega ministra.

Potem ko so skrajneža odpeljali v pripor, je policija pravila štiri hišne preiskave v središču mesta, v katerem sta živela, piše Voice of Europe. Med preiskavo so odkrili domače eksplozive, solzivce, steklenice z vnetljivimi materiali (molotovke), marihuano in paket elektronike.

Par se je že soočil z obtožnico, ki jima očita, da sta kršila zakon o orožju, poskus ustanovitve kriminalne združbe, poskus požiga, poskus bombardiranja, izdelovanja in posedovanja eksploziva, posedovanja mamil in upiranja aretaciji. S primerom je bilo povezanih še dodatnih 10 oseb.

Policija je bila sicer prvič opozorjena na situacijo, ko so videli žensko s kolesom, kako večkrat opazuje stanovanjsko stavbo nekdanjega politika. Kmalu zatem so na istem območju opazili moškega osumljenca, ki je poskušal deaktivirati eksploziv. Takrat je tudi prispela policija, da bi ga aretirala. Čeprav mu je sprva uspelo pobegniti, so ga kmalu zatem aretirali v centru mesta. Oba osumljena vsakršno krivdo sicer zanikata, in to kljub dokazom.

Barbara Majdič

Sorodno

Zadnji prispevki

Britanci pretreseni: Moški zabodel vojaka in iz noža lizal kri

Britanskega vojaka je sredi belega dne, ko se je...

[X odzivi] “Brezsramno je tole; ga ni bilo junaka, ki bi ga poslal domov”

"Hiša, podarjena s strani zasebnega podjetja, hudi birokratski zapleti...

Radgonske gorice osvojile šampionsko odličje in deset zlatih medalj

V sredini julija je v prostorih Pomurskega sejma potekalo...