Levičarska vlada preplavlja Avstralijo z migranti

Datum:

Dolga leta je Avstralija vejala za državo s pametno migracijsko politiko, ki jo velja posnemati. Ilegalne migrante so dosledno ustavljali pri obalah Avstralije in jih deportirali v imigrantske centre na Novi Gvineji, legalne migrante (stalne ali začasne) pa so po potrebnih varnostnih preverjanjih spuščali v državo v razumnih mejah. Seveda, noben sistem ni popoln in tudi skozi avstralsko varnostno sito so se občasno izmuznili kriminalci ali politično-verski radikalci, vendar je na splošno avstralski sistem veljal za uspešnega.

Razmere pa so se spremenile spomladi 2022, ko so volivci izvolili levo vlado premierja Anthonyja Albaneseja, ki je naklonjen množičnim migracijam. Drži, ilegalne migracije še vedno ustavljajo pred avstralskimi obalami, so pa zato sprostili legalne migracije. V lanskem letu so tako “dodali” pol milijona “novih državljanov”, kar pomeni skoraj dva odstotka prebivalstva – Avstralija namreč šteje okoli 26 milijonov prebivalcev. Tudi to se očitno zdi vladi premierja Abaneseja premalo, zato so samo februarja letos odobrili prihod še 105.000 novim imigrantom.

Seveda to povečanje migracij pomeni večji pritisk na emigracijsko službo, zaradi česar bo težje izvedla potrebno varnostno preverjanje imigrantov. Poleg tega pa se že kažejo problemi glede stanovanj, saj število imigrantov štirikratno presega število novozgrajenih stanovanj. To vodi v stanovanjsko krizo, povečanje cen nepremičnin in najemnin ter otežuje mladim Avstralcem, da bi zapustili starševske domove ter si “spletli lastno gnezdo”. Vse to, kombinirano z naraščanjem obrestnih stopenj, konstantnim naraščanjem cen in splošno negotovostjo glede gospodarske rasti pod levičarsko vlado, po mnenju strokovnjakov “razbija občutek socialne kohezije”. Temu primerni so tudi rezultati anket, priljubljenost premierja konstantno upada, z njim pa tudi podpora njegovi stranki.

Bogdan Sajovic

Sorodno

Zadnji prispevki

Pokojnine – stvari so blizu vrelišča

"Ne vem, kako bodo prihodnjo zimo preživeli naši upokojenci....

Po infarktu je na helikopter čakal kar uro in pol

Osebo, ki jo je zadel srčni infarkt je kar...

[Video] Iranske oblasti potrdile smrt “teheranskega mesarja”

Iranski mediji so potrdili smrt iranskega predsednika Ebrahima Raisija...

49 – letni motorist umrl na kraju nesreče

Včeraj okoli 13.30 je bila policija obveščena o prometni...