Levičarski skrajneži zasedli münchensko letališče

Datum:

Člani nemške skupine podnebnih aktivistov Last Generation so davi ob začetku prazničnega konca tedna ob binkoštih vstopili na münchensko letališče in zasedli dve pristajalni stezi. Letališče je bilo zaradi incidenta nekaj časa zaprto. Policija in gasilci so aktiviste odstranili, kot poroča nemška tiskovna agencija DPA.

                   

Podnebni aktivisti so prekinili promet na enem od najbolj prometnih letališč v Nemčiji, in sicer v znak protesta proti berlinski vladni podnebni politiki. Po poročanju spletnega portala Deutsche Welle nasprotujejo predvsem subvencijam, ki jih vlada daje letalski industriji.

Bodo poravnali stroške?
Na varovano območje letališča je po navedbah policije davi vdrlo osem aktivistov, ki so prebili varnostno ograjo, nato pa zasedli dve pristajalni stezi. Skupina Last Generation je na družbenem omrežju X sporočila, da je na različnih delih münchenskega letališča šest ljudi sedelo v skupinah po dve osebi.

Foto: AFP

Letališče je bilo iz varnostnih razlogov nekaj časa zaprto. Na kraju so bili številni policisti in gasilci, ki so aktiviste odstranili. Po približno dveh urah so znova odprli eno od vzletno-pristajalnih stez, približno uro zatem pa še drugo. Tiskovni predstavnik letališča je dejal, da bi lahko trajalo nekaj časa, da se bo letalski promet normaliziral.

Skupina, ki je v preteklosti že organizirala podobne proteste, je protestno akcijo izvedla v času, ko se v Nemčiji začenjajo binkoštne počitnice, letališča pa so posledično ta konec tedna močno obremenjena.

STA

Sorodno

Zadnji prispevki

Na zdravnike se vrši pritisk, da pri tem morajo sodelovati…

Novomeški škof Andrej Saje se je kot predsednik slovenske...

Dve tretjini Američanov nezadovoljnih z gospodarskim stanjem države

Po anketi, ki jo je naročila medijska hiša CBS,...

Janković bi “spreminjal pravila igre” za Magnifica

Potem ko študentski pohod na Rožnik in koncert Magnifica...

[Video] Grims: Moti jo svoboda govora in moti jo resnica

Evropski poslanec iz vrst SDS Branko Grims je v luči tokratne...