fbpx

900 velikonočnih pirhov za dobrodelnost

Rotaract klub Ljubljana je na že 20. dobrodelnem projektu Velikonočna sreča, na ljubljanski tržnici v zameno za prostovoljne prispevke delil pirhe. Letos so zbrali kar 1100 evrov, ki jih bodo podarili otrokom s posebnimi potrebami iz Centra Janeza Levca.

Velikonočna sreča, kot že ime pove samo, je projekt, ki se odvija v času velike noči. Organizacija Rotaract kluba Ljubljana je v vseh dvajsetih letih, odkar ob velikonočnih praznikih delijo pirhe, zbrala že veliko denarja za dobrodelne namene. Letos so se povezali s Centrom Janeza Levca. Skupaj z otroki so pobarvali kar 900 velikonočnih pirhov, ki so jih nato delili na ljubljanski tržnici in pred prodajalno Maxi v Ljubljani. Akcija je bila tudi letos zelo dobro sprejeta – skupaj jim je uspelo zbrati kar 1100 evrov, ki jih Center še kako potrebuje.

Za uspešno izvedbo akcije bi se radi zahvalili predvsem Centru Janeza Levca, ki nam je pomagal pobarvati polovico pirhov, podjetju Jata Emona, ki z nami že leta sodeluje pri akciji, prodajalni Maxi in Tržnici Ljubljana, ki nam omogočata brezplačen prostor in stojnico za izvajanje akcije, ter hostlu Celica, ki nam je zagotovil prostor za kuhanje in barvanje jajc,” je ob tem dejal David Lukanovič, predsednik Rotary Kluba Ljubljana. Ob tem se Rotaract Klub Ljubljana zahvaljuje tudi vsem obiskovalcem, ki so podprli projekt z donacijami na stojnicah.

Peter Truden