Afganistanci včeraj na Hrvaškem, danes že kršili pravila v Trstu

Afganistanci na pomolu v Trstu. (Foto: Fb)

Kljub prepovedi kopanja na pomolu so se trije Afganistanci po domače, kot v državah tretjega sveta, najprej okopali ob pomolu, nato pa so začeli še čistiti svoja oblačila, ki so jih pred kopanjem razmetali po pomolu.

Pravkar smo prispeli, danes je za nas prvi dan tu. Mislili smo, da je bazen,” je za medije izjavil eden izmed njih. “Prispeli smo iz Hrvaške, odšli bomo na policijo in zaprosili za azil, da dobimo posteljo in se okrepčamo za naprej,” je dodal še drugi za italijanske medije.

Brez težav do Italije
Kljub policijskim enotam ob pomoči vojske na južni meji, mešanim policijskim patruljam na zahodni meji z Italijo in posebni skupini kriminalistov, ki se ukvarja s težavo tihotapljenja, Slovenija še naprej ostaja vstopno dvorišče za migrante v Avstrijo in Italijo.

Migranti brez težav pridejo preko Slovenije do Italije. (Foto: Twitter)

Še več, očitno se migranti in njihovi tihotapci niti ne obremenjujejo s težavnostjo prehoda Slovenije, kot so to dokazali trije Afganistanci, ki so bili še včeraj na Hrvaškem, danes pa so že povzročali težave v Trstu. Nihče izmed njih pa ni niti omenil kakšnih posebnih težav pri prehodu Slovenije do Italije.

Prijeli so jih samo 15
Na območju PU Koper pa so policisti od ponedeljka, 29. julija 2019, od 6. ure do torka, 30. julija 2019, do 6. ure obravnavali 15 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Policisti PP Ilirska Bistrica so obravnavali 9 oseb, PP Koper 5 oseb in PP Piran 1 osebo.  Sedem oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito, druge pa bodo vrnili po zaključenih postopkih. Prav tako policisti PP Ilirska Bistrica obravnavajo državljana Sirije z urejenim statusom v Nemčiji zaradi suma storitve kaznivega dejanja po 308. členu kazenskega zakonika.

Osebe po državljanstvih: Egipt (8), Afganistan (3), Alžirija (1), Irak (1), Turčija (1), Sirija (1).

Več si oglejte na Primorska24

 • Common Sense

  To je farsa. Jeseni bo Salvini začel postaljati ograjo, boste videli.

  • Franc Šink

   Bomo bomo brez skrbi.

   • KAPIBARA

    Pa nebi bilo treba.. :-(

  • me

   čim prej ograditi komunajzersko podalpsko vukojebino

  • pajot

   Z ograjo se bo uresničila pritlikavčeva intimna opcija. Ograjeni z vseh strani bomo ponovno v komunizmu s človeškim obrazom. In pritlikavcu bodo dodelili 4 plehnate značke z nazivom narodnega heroja.

 • Valter BraniSlav

  Tudi jaz sem migrant. Leta 1977 sem se pri 23 letih izselil v ZDA. Imel sem sreco, v Titovi SFRJ sem imel prost dostop do izobrzbe (ekonomija), potem sem to znanje prodal za masten denar v ZDA.
  Prisel sem legalno, s studentsko vizo, dokaj dobro sem govoril angleski jezik. Zacel sem delati po 3 dneh. Delal sem po 14 ur na dan, 6 dni na teden. Od Baruch Collega sem dobil zastonj sobo, zetone za podzemno zeleznico ter hrano v studenstki menzi; drugega nic. Ni bilo ne gratiniranih palacink, ne TV, ne uravnovesene prehrane.

  Izhajam iz komunisticne druzine. Od ZDA nisem pricakoval da se bodo oni prilagodili meni, pac pa sem se jaz prilagodil njim. Nicesar nisem zahteval. ZDA so me sprejele iz potrebe, ne iz usmiljenja.

  KER SEM SI VSE SAM PLACAL S SVOJIM DELOM SEM DRZAVO GOSTITELJICO SPOSTOVAL IN KASNEJE VZLJUBIL TAKO KOT TITOVO SFRJ.

  Levaki Slovenije ocitno ne znajo logicno misliti s tem ko v nase kraje vabijo nekompatibilne slabo izbobrazene ljudi ki se zaradi islama NE BODO NIKOLI INTEGRIRALI, zaradi majhne produktivnosti in posledicne revscine pa bodo s casom zasovrazili drzavo gostiteljico.

  Sicer pa “clovekoljubje” nasih “humanistov” in “dobrih vil” traja samo toliko casa dokler “begunci” ne pridejo v Slovenijo. Ko nepovabljeni gosti ilegalno prestopijo mejo je predstave konec: nasi “dobrotniki” uboge “begunce” podtaknejo davkoplacevalcem.

  Hipokrizija na kvadrat.

  We are unable to post your comment because you have been banned by Nova24TV. Find out more.

  • samurai

   Ti še niso podelili državljanstva ? O ti packe. Obrni se na Melanijo !

   • xtc

    Kako pa mu ga naj ,če stanuje v vili Karton na Rakovi Jelši-to je njegova “Florida”

 • šmentanamuha

  Zanimivo,kako se jim zdi najbolj normalna stvar, da prestopajo meje ilegalno in brez vsakih dokumentov. Fantje se pač obnašajo tako. kot se obnašajo doma. To ne bi smelo biti neko presenečenje.
  Problem so NVO-ji, ki so dejansko organizirani v tihotapske mreže in po naročilu in navodilu NWO elite izvajajo umazano delo trgovine z ljudmi, za kar prejemajo velike vsote denarja iz Sorosevih skladov. Zato lahko s precej veliko verjetnostjo domnevamo, da so s to načrtovano invazijo povezane tudi vse tiste vlade, ki proti tem kriminalnim organizacijam ne ukrepajo, s sodišči vred.

  • Valter BraniSlav

   Fajonka je Soroseva cipa, to je jasno.
   Kaj pa Serpentinsek?

   • šmentanamuha

    Mislim, da so ga tudi polovili v svoje mreže, pravzaprav sem prepričana. To dokazuje z vsakim svojim dejanjem. On sicer ni player, glavni player je Kučan, vendar je bolestno častihlepen in si domišlja, da je imitiranje predsednika isto kot biti predsednik. Huston, we have a problem.

   • KAPIBARA

    On je pa pobiralec žajfe..

   • stane

    Serpentinsek,je pa isti,ker se mora strinjati z vsem kar Fajfonka in kucman receta. V nasprotnem primeru,ga ni vec v politiki,ki uresnicuje komun.propadanje drzave-Evrope.

 • Drago

  Za zločin ilegalnega kopanja v morju bi morala biti zagrožena najmanj smrtna kazen!!

  • xtc

   Mislim ,da bi že lačni morski psi odpravili to težavo.

  • macon

   Tebi je smešno, ker ne gledaš tri cm pred nosom, ampak pomnoži njihovo število pa vklopi domišljijo Začni s kršenjem predpisov in zakonov ter stroški za njihovo preživljanje.

   .”..odšli bomo na policijo in zaprosili za azil, da dobimo posteljo in se okrepčamo za naprej.”

   Okrepčali se bodo in naspali pa naprej, a ni to ljubko? Za vas levičarje, ki vam denar raste v bankomatih vsekakor.

   • Drago

    Seveda bi morali uvesti smrtno kazen tudi za tiste, ki zaprosijo za azil, pa do njega niso upravičeni. Tako bi zelo preprosto rešili problem migracij, pa še privarčevali bi toliko, da bi lahko sanirali še najmanj tri NLB-je.

    • macon

     Tvoj plehki cinizem izraža samo tvojo zabitost, drugega nič.

     Nobenega problema migracij ni, problem ste nezreli levičarji, ki svoje otročje predstave preslikujete na svet in medčloveške odnose. Posledica je pa zmeraj klanje in nedolžne žrtve.

     Osemletnik potisnjen pod vlak je žrtev tebe in vas levičarjev, ki o migrantih fantazirate in jim limate pozitivne namene in predstave, namesto, da bi jih vzeli take kot so. In jih obravnavali po dejanjih, namesto, da jim dajete odpustke.

     • Drago

      Domojebi nikoli niste zadovoljni. Ponudim vam rešitev, s katero bi se zagotovo večinsko strinjali, vi pa tako nehvaležno…

     • macon

      Zate sem domojeb, medtem, ko hkrati paziš, da pritepencem daješ vsaj nevtralno oznako, da boš ja strpen in napreden in na liniji z levim laganjem.

      Ko boš kaj ali koga rabil, glej, da ne boš pristopal k domojebom, poišči si pritepenca pa naj ti pomaga. Z vami, levo fašistično sodrgo, nočem imeti v življenju nič, takih kot ti ne poznam na ulici. Odjebite, barabe.

     • Drago

      No vidiš, kako lepo kulturno se znaš izražati. Sicer pa, kaj neki je narobe z izrazom domojeb? Ljubezen brez seksa je za župnike in nune, ne pa za prave slovenske dedce!

     • Common Sense

      Je že v redu Drago…:) Prcaš za šalo… Saj sam dobro veš, da niso nek svetovni problem 3 Afganistanci, ki se kopajo v morju. Macon ti govori o širši sliki. In ta se pač dogaja, beri tuje medije. In to je poanta. A razumem te, poletje je, pa se malo hecaš. Smeh je pol zdravja. Samo tema za smeh morda ni najbolje izbrana, a to je stvar okusa.

     • Drago

      Macon je pač tipičen domojeb, popolnoma brez smisla za zajebancijo ki mu “širšo sliko” ustvarjajo fejknjuz mediji. Saj se mi smili, ampak težko mu kdo še lahko pomaga…

    • Mirko

     A je kakšen migrant upravičen do azila? Definirajmo že vnaprej nekaj pomenov:

     migrant = človek, ki se legalno premika iz kraja v kraj (države v državo) z urejenimi dokumenti za delo in bivanje in dovolj sredstev, da si plača pot in preživljanje

     begunec = človek, ki brez dokumentov beži iz države v vojni v prvo naslednjo državo v kateri NI vojne. Od tam dalje si mora preskrbeti dokumente, ki jih izda urad UNHCR ali ustrezen lokalni urad za begunce, ki je priznan s strani OZN. Begunec pa lahko postane migrant, tako, kot je opisano v definiciji migrant

     azilant = človek, ki je preganjan zaradi političnih ali verskih neskladij s svojo domovino in legalno prispe v katerokoli državo, razen njegove sosednje države, ki mu je pripravljena dati azil. Prošnjo mora vložiti takoj, ko prispe v prvo varno državo in če mu oni ne dajo azila, mora na predstavništvo ciljne države. In potem v njo z letalom, ne pa plavat.

     prebežnik = po SSKJ tudi dezerter, če beži iz države v vojni, torej dajanje azila prebežniku je tudi namerno zmanjšanje obrambne moči države v vojni

     • Drago

      To je bolj tvoj spisek želja, kaj naj bi besede po tvojem pomenile. Preberi si definicije pojmov, ki so jih sestavili ljudje, ki imajo o tem definitivno več pojma, kot ti.

      https://isjfr.zrc-sazu.si/sl/terminologisce/svetovanje/prebeznik#v

     • Mirko

      To sem kopiral iz raznih virov, pa mislim, da je tudi najbolj primerno. begunca celo nekje iz UNHCR konvencije. Pa še to, ko je bila na Hrvaškem in v BiH vojna, so begunci prišli v Slovenijo z dokumenti ali brez. Na Riharjevi pa je bil urad UNHCR za begunce, kjer je delal moj znanec, pa je rekel, da so v Sloveniji dobili dokumente, s kateimi so potem zaprosili za zaščito (azil) v zahodnih državah, ali pa so ostali tukaj v krajih, kjer so lahko dobili kako delo in so z dokumenti UNHCR zaprosili za azil. In ta naj bi bo konvenciji UNHCR veljal samo tri leta po koncu nevarnosti v izvorni državi, torej konec vojne + 3 leta pa nisi več azilant. No ja, pri nas so kar ostali, še več državljanstva so jim kar talali, kot leta 1991, ko se je veliko Slovencev rodilo na Mačkovi. Takrat, ko smo se začeli ukvarjati o možnosti samostojne države, je bilo pol manj Balkancev s stalnim ali začasnim prebivališčem v Sloveniji. Škoda za moj glas ZA samostojno Slovenijo.

  • ZatonMesecnikov

   Ne, pač pa denarna kazen.

   Ki bi jo jaz moral plačati, saj bi mi vzeli papirje.

   Afganistanci pa je ne bodo plačali, pa tudi papirjev jim ne bodo vzeli.

   Zakaj takšna segregacija sredi Europe? Na prvorazredne levičarje in migrante in na Drugorazredne, tiste, ki plačujemo kazen? kdaj bo lonec pol spričo segregacije in bo ekslodiral, tako kot v Zimbabweju nekoč?

 • bubamara

  Samo zid ustavi cigane. Kot os naredili židi v Gazi. Odkar je 4-metrski zid je mir.

 • xtc

  Mislim ,da bo azil zavrnjen.

  • šmentanamuha

   Če se bodo izrekli za homoseksualce, ga bodo dobili TAKOJ. Tako je vsaj pri nas.

 • antimur

  Rdečezvezdaši, imenujte me za fašista, nacista, rasista, dejstvo je, da ta primitivna drhal ne spada v civilizirano okolje, ne po izgledu, še manj po kulturi in obnašanju.

  • Valter BraniSlav

   Moja dva pokojna stricka Kardelj in Macek se s teboj strinjata. Onadva nikoli ne bi vabila muslije v SFRJ.

   • Lux Ferre

    Te dva zločinca sta še domače pobijala oz. so jih drugi v njunem imenu. Vse za lastno korist.

    • Valter BraniSlav

     A je kje drugace?

     • Lux Ferre

      Zelo drugače. Saj si brihten, boš že pogruntal …

     • Valter BraniSlav

      NPR kje?

     • stane

      Ko komun.ali samo njihov podpornik ne zna objektivno odgovoriti,se zatece k vprasanju,ki nima nobene zveze z doticnim primerom.
      To pomeni,ne odgovarjaj z vprasanji!!! Bodi razgledan,ne pokvarjen.

     • Valter BraniSlav

      Zivim v ZDA. Tudi v ZDA gre za neusmiljen boj v katerem jaz sicer zmagujem mnogi pa ne.
      Kje je ta Indija koromandija o kateri sanjarijo bralci Nove?
      V ZDA obstaja, a je omejena samo na nas bogate…

   • šrauf

    Pa ravno za čas njunega življenja smo jih največ fasl iz BiH IN Kosova. Vnjunem času si se glede narodnosti lahko opredelil za Musliman. Pri tvojih dveh stričkih, posebno Kardelju,so bili interesi Partije pred nacionalnimi.

    • Valter BraniSlav

     Nikoli ne bi sprejela muslimanov ki niso bili drzavljani SFRJ.
     Med Jugo musliji in onimi iz BV je ogromna razlika. Prvi so del Evrope, drugi so 500 let za nami zato se prvi bojijo drugih.
     MOJA STRICKA STA TO DOBRO VEDELA.

  • stane

   Zlocinci na “dopustu”! Bravo Evropa–Slovenska neumna vlada!!!

 • Franjo Trojner

  Šarec, Pokljukar in Bobnarjeva so glavni krivci, da naša južna meja ni varovana v skladu z veljavno zakonodajo!
  Šarec ima vzvode, da na mejah naredi red in prepreči ilegalne prehode mej, v svojih rokah.
  Naj Šarec pojasni, zakaj parlament SV skladno z veljavno zakonodajo ne potrdi del policijskih pooblastil in vsaj 1500 vojakov z vso nujno opremo pošlje varovat južne meje?
  Neizpodbitno dejstvo je, da Šarec ne naredi popolnoma nič, da bi skladno z zakonodajo zavaroval našo južno mejo.
  Ker Šarec in njegova leva vlada ne naredi čisto nič, da bi policija in SV na naši južni meji preprečila ilegalne prehode meje. Se tako Šarec, kot njegova leva vlada z načrtnim opuščanjem z zakonom določenih dolžnosti sama postavlja izven zakonitega! Ker Šarec in njegova leva vlada ne upušteva večinske volje državljanov, ki zahtevamo takojšno preprečitev ilegalnih prehodov naših meja in očitno tudi veljavne zakonodaje ne, je ta leva Šarčeva vlada izgubila vso legitimnost. Ta leva Šarčeva vlada, ki ne upušteva veljavne zakonodaje in se stavi celo nad veljavno USTAVO in voljo državljanov, je nelegitima in predstavlja veliko nevarnost za demokracijo! To vlado moramo v dobro vladavine prava, v dobro demokracije, v dobro prve samostojne države Slovenije in vsega Slovenskega roda, nujno sestopiti iz oblasti. Vse v vladi, ki so delovali nezakonito, pa postaviti pred sodnike.

  • Skrajno Desni

   Franjo Trojner krivi smo mi ker zgoraj navedene ne potolčemo kot podgane.

   • stane

    Zakaj se pa to ne zgodi,g.skrajno desni? Zato ker ni sloge,ker ni domoljubja,ker se bojijo agresivno postaviti proti radikalnim unicevalcem Slovenstva.
    Ali se mora res zgoditi niz zlocinov,da se narod prebudi?

    • Skrajno Desni

     Da.

  • Den456

   Šarec ima vzvode, ne zna pa jih uporabljati.

   Popravni iz fizike pač.

 • Common Sense

  Ko bodo Afganistanci začeli sušiti svoje cote na Prešernovem spomeniku v centru Ljubljane ali pa kar pred parlamentom (širok trg pred TR3 je naravnost idealen za to), bodo levaki spoznali, da je vrag vzel šalo. Too late (again).

  Sicer, pa Hrvati nam (če res jemljejo telefone ujetim migrantom in jih tepežkajo) delajo uslugo. Počasi se bo razširil glas, da si lahko na balkanski poti resno tepen in ostaneš brez denarja in morda naval malo usahne. Ne gre drugače. Žal.

  • Minovak

   …samo problem je, da so pri nas sprejeti širokogrudno, da jih oblečemo, nahranimo in damo denarno popotnico, tudi to se sliši…žal.

 • Nepotizem komunizem

  Take mamo

 • Franjo Trojner

  Do petka jih dobimo nazaj!
  Salvini srečen, Cerar srečen, Šarec srečen, leva civilna gibanja srečna, tihotapci srečni, le domoljuben narod v Sloveniji ni srečen, je nesrečen.

 • jovo

  Kar Salviniju se naj javijo !

 • mare

  Danes sem enega srečal pri Razdrtem.

 • Olga101

  Jih niso uspeli prepričati “nevladniki”, da ostanejo v Sloveniji? Šarec rabi kader…

  • Stajerka

   …..ni potrebe po prepričevanju……se že vračajo takšni, ki imajo odobren azil v Nemčiji :))

 • Stajerka

  Prav tako policisti PP Ilirska Bistrica obravnavajo državljana Sirije z urejenim statusom v Nemčiji zaradi suma storitve kaznivega dejanja po 308. členu kazenskega zakonika.

  :))…..če pa levaki pravijo, da Slolandija ni zanimiva……..

  Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države
  308. člen
  ……..ilegala?…..šverc komerc?…….

 • tretjerazredni

  Hrvaška je dvakrat večja od Slovenije in ima trikrat večji vojaško policijski aparat, tako rekoč so ameriške presstitutke, katolibani na smrt sovražijo talibane, kljub temu se jim je uspelo švercati čez celo Hrvaško, zdaj so pa naši organi najbolj nesposobni.
  Pa misem popolnoma prepričan, da je tako, povsem mogoče je tudi, da so preprosto zaobšli našo žepno Slovenijo. Podlušam kaj sami povejo, iz Hrvsške so prišli, očitno so v Italiji, nihče ni omenjal še Slovenije.

 • tretjerazredni

  Moram se spovedat, mslo prej sem tudi jaz srečal družino čobanov, prvi mudlimanski migranti, ki sem jih videl letos v naših koncih.
  Bil je že večer in precej temno, stali so praktično sredi hoste, ob pešpoti poleg glavne ceste, ena bradata gorila, ninja ženska v črnem in pet malih pingvinov. Odločno sem pozdravil z dober večer in šel diskretno mimo, gorila pa mi je odzdravil s precej dobrim naglasom, v slovenščini.
  Zato sem ga malo bolje pogledal, to sploh niso arabci, tako zgleda tipičen bosanski musliman.
  V obližnjem glavnem mestu je precej migrantov, mladi se družijo v parih in manjših skupinah, niti eden ni govoril v arabskem dialektu, sama šiptarija, bosna in hrvati.

  Nekdo nas ima za norca.

 • samsara

  “Mislili smo, da je bazen,” je za medije izjavil eden izmed njih.”

  Torej nadvse primeren kraj za pranje umazanih oblačil in umazanih teles. Pa najbrž tudi odvajanje telesnih izločkov.

  Obogatitev in oplemenitenje Evrope press