Alžirski migrant se je od Sarajeva do Pesnice “švercal” na podvozju avtobusa!

Fotografija je simbolična (foto: STA)

Policisti so v ponedeljek v okolici Pesnice prijeli Alžirca, ki je nezakonito prečkal mejo. Ugotovili so, da se je istega dne v Sarajevu skril v podvozje naključnega avtobusa, tako skrit pa se je nato peljal kar 11 ur. Ko se je avtobus ustavil na bencinskem servisu v Sloveniji, je sestopil, ker je težko dihal.

Kako nenavadna so pota migrantska, pove primer policijskega poročila Policijske uprave Maribor. Policisti so namreč v ponedeljek prijeli alžirskega migranta, ki je 11 ur preživel v podvozju avtobusa, in sicer na relaciji Sarajevo-Pesnica. Ko se je avtobus ustavil na bencinskem servisu v Sloveniji, je sestopil, ker je težko dihal.

Alžirec je pot proti Avstriji nato nadaljeval peš. Po okoli 15 minutah so ga v Spodnjem Dobrenju prijeli policisti. V postopku je zaprosil za mednarodno zaščito, zato so ga prepeljali v azilni dom v Logatcu, so zapisali na Policijski upravi Maribor.

Peter Truden

 • RATATA

  Za ta podvig si zasluži slovensko državljanstvo!

  • ZatonMesecnikov

   Se že vsem smili tukaj….

 • Marija

  Bilo bi potrebno te tovornjake,avtobuse itd. Malo pregledati njihova podvozja.Čudno,da prav pred Šentiljem ni mogel več dihati.In ravno v Sloveniji začno trkati,da sofer ugotovi,da nekaj ni v redu,pa ima na kripi migrante.Ne verjeti,da to ni šverc in dogovorjeno.Preveč je teh slučajev.

 • Andrej

  Tako preprosto je to. Lažeš, kradeš, goljufaš, izkoriščaš. Prosiš za azil in vse ti je odpuščeno. A so morda potniki, ki so PLAČALI karto dobili občutek, da so tepci?

 • Olga101

  Ni problem! Švercajte, kradite, kršitel zakone, čaka vas nagrada – azil!

 • anthony

  Naložbe in posojila za vaše projekte
  Ali sanjate o novem domu, avtomobilu ali začnete podjetje? S posojilno banko JEFFERY uresničite svoje sanje. Smo mednarodna finančna institucija z dobrimi krediti za prijavo. Po meri za vas, saj obstajajo stvari, ki komaj čakajo. Skupaj najdemo varen način, da vas zadovoljimo. Ponujamo posojila v razponu od 3.000 do 190.000 € v obdobju 2 do 20 let, odvisno od zahtevanega zneska s fiksno letno obrestno mero 3% za vse
  zahtevane zneske. Tukaj v posojilni banki JEFFERY lahko odkrijete potrebna posojila ali financiranje.

  Za več informacij se obrnite na našo storitev po e-pošti: [email protected] ali na WhatsApp: +33756916169 in postregli vam bomo.
  Hvala za razumevanje

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!