fbpx

Zanikovalci virusa v Kamniku zažgali covidno točko in za seboj pustili grozilna sporočila

Foto: PGD Kamnik

Okoli ene ure zjutraj je na Fužinah v Kamniku zagorela mobilna covidna točka, poroča portal 24ur.com. Več kot očitno je šlo za nameren požig, saj so gasilci tam našli nekaj letakov s pozivi “K svobodi in koncu PCT-terorja.” Covidne točke v Kamniku so bile že v preteklosti tarča vandalov, zato jih skrbi, da se bo dogodek ponovil. Dejanje je vredno ne le ostre obsodbe in kaže na to, do kam stvari lahko pripeljejo, če se jih ne zaustavi pravočasno.

Uprava RS za zaščito in reševanje je sporočila, da je ob 1.16 na Fužinah v Kamniku zagorela lesena hiška in kontejner. Požar je poškodoval oba omenjena objekta, ob njem pa še avtomobil, ki je bil parkiran v bližini, eno kombinirano vozilo in dve drevesi. Ogenj so nato pogasili gasilci PGD Kamnik. Potrdili so, da je pogorela mobilna covidna točka, kjer so opravljali testiranja na virus, piromanski aktivisti pa so za seboj pustili letake s pozivi “K svobodi in koncu PCT-terorja“, zapisano je bilo tudi: “Ljudstvo vam bo sodilo za vaše zločine, zelo kmalu.”  Nastalo je za več tisoč evrov škode, na srečo pa nihče ni bil poškodovan.

Odzval se je kamniški župan Matej Slapar, ki je zapisal, da gre za “nasilno in nedopustno dejanje poškodovanja tuje lastnine,” poleg tega pa je še apeliral na vse zanikovalce virusa, naj bodo strpni, kajti “nasilje nikoli ne prinese nič dobrega.” Za portal 24ur.com je podal komentar tudi direktor Zdravstvenega doma Kamnik Sašo Rebolj. Zatrdil je, da požig predstavlja poskus ustrahovanja zdravstvenih delavcev. Požig je označil za ogabno dejanje in izrazil skrb, da bi v prihodnje prišlo do vnovičnih požigov.

Sara Bertoncelj