Arsenovićevi nepremičninski apetiti čedalje večji

Mariborski župan Saša Arsenović. (Foto: STA)

Občina Maribor bi rada postala lastnik stavbnih pravic podzemne garažne hiše, trgovinskih prostorov, gostinskih lokalov in mlečno-mesnega paviljona na osrednji tržnici na Vodnikovem trgu.

Mariborski župan Saša Arsenović postaja pravi pravi nepremičninar, toda z občinskim denarjem. Občina namreč ustanavlja novo občinsko podjetje, preko nje pa bi se polastili stavbnih pravic podzemne garažne hiše, trgovinskih prostorov, gostinskih lokalov in mlečno-mesnega paviljona na osrednji tržnici na Vodnikovem trgu.

Novo občinsko podjetje bi rado odkupilo tudi stavbno pravico na osrednji mariborski tržnici na Vodnikovem trgu, za kar bi najeli kredit. Občina bi tako postala lastnik podzemne garažne hiše s kar 265 parkirnimi mesti, trgovinskimi površinami in mlečno-mesnim paviljonom.

Investicije v stilu idola Jankovića
Za nakup stavbne pravice bo treba plačati 2,5 milijona evrov, še približno 8 milijonov pa bo treba dodati za celovito prenovo tržnice, ki bo zaprtega tipa, poleti pa bo omogočala stransko odprtje, da v njej ne bo prevroče. “Ocenjujem, da bi bi nas vse skupaj kot občino stalo vsaj 8 do 10 milijonov evrov, kot je to že nekoč stalo podjetje, ki je šlo v stečaj.”

Kar naenkrat za občino ni problem denar, oz. najetje kredita. A za ostale pomembne investicije pa občina ne najde denarja? Mogoče pa bo na osrednji tržnici nastala še kakšna nova (županova) gostilna? Kdo ve!

e-maribor

 • Unikatna

  Maribor je še samo senca od tistega Maribora nekoč!

  • Steiermark

   Na žalost imaš prav! In to ne kakršnakoli senca ampak razpadajoča senca…..

 • Skrajno Desni

  Mariborski čefur dokazuje da ni nič drugačen od Ljubljanskega čefurja.

  • Steiermark

   Tale je šele “lerpubec” onega jugobalkanskega džefa…..

  • Steiermark

   zaenkrat je še malo drugačen, ker še ga vedno ne “dohaja” v balkanski “poštenosti in resnicoljubnosti”, takšnim je bojda tito rekel: snadži se ali pa “nadmudriti”…. Teh titovih napotkov se pa strogo drži, tako on kot njegov “svetli vzor”….

 • lena

  Kakor kaze gre za zelo premisljen nacrt privatizacije, sedaj bo opcina pokupila neprmicnine, ki so zanimive levicarskim elitam. Nato bodo te nepremicnine postale zanemarjene, neuporabne, morda celo zapuscene, da izgubijo svojo trzno vrednost, kot je to bilo z nekimi objekti na Lentu in so danes slucajno v lasti zupana. Potem bo opcina razglasila, da so breme in gospodje jih bodo pokupili za drobiz, seveda tisti “drobiz” , ki je izginil v davcnih oazah. In gospodje bodo se bolj bogati, na racun revnih, se ve! In potem bo spet nekdo rekel: glej mafijo in bo imel tezave!

 • DEATH TO COMMUNISM

  Slovenci dopuščamo, da nam čefurji solijo pamet, krojijo življenje in uničujejo prihodnost. Treba jih je začet odstranjevat z mest vpliva in moči. Če ne gredo zlepa, bodo šli pa zgrda, a šli bodo!!!

 • Steiermark

  Lokal sa pevalkama ali pa kar s cigansko muziko – echt jugoslavisch……. Sicer pa ne vem, od kod takšen “apetit” nekega ludožerca…… ali mu nebo nihče “odkupil” te njegove “korajže” do robantenja po balkansko mafijsko, kot to počne tudi njegov idol “sa najlepšom mestom na svijetu”…..

 • Šiški padobranac

  Arsenko je legalno izvoljen in ima pravico do legalnega izčrpavanja državnega proračuna.