fbpx

Arsenovićevi nepremičninski apetiti čedalje večji

Mariborski župan Saša Arsenović. (Foto: STA)

Občina Maribor bi rada postala lastnik stavbnih pravic podzemne garažne hiše, trgovinskih prostorov, gostinskih lokalov in mlečno-mesnega paviljona na osrednji tržnici na Vodnikovem trgu.

Mariborski župan Saša Arsenović postaja pravi pravi nepremičninar, toda z občinskim denarjem. Občina namreč ustanavlja novo občinsko podjetje, preko nje pa bi se polastili stavbnih pravic podzemne garažne hiše, trgovinskih prostorov, gostinskih lokalov in mlečno-mesnega paviljona na osrednji tržnici na Vodnikovem trgu.

Novo občinsko podjetje bi rado odkupilo tudi stavbno pravico na osrednji mariborski tržnici na Vodnikovem trgu, za kar bi najeli kredit. Občina bi tako postala lastnik podzemne garažne hiše s kar 265 parkirnimi mesti, trgovinskimi površinami in mlečno-mesnim paviljonom.

Investicije v stilu idola Jankovića
Za nakup stavbne pravice bo treba plačati 2,5 milijona evrov, še približno 8 milijonov pa bo treba dodati za celovito prenovo tržnice, ki bo zaprtega tipa, poleti pa bo omogočala stransko odprtje, da v njej ne bo prevroče. “Ocenjujem, da bi bi nas vse skupaj kot občino stalo vsaj 8 do 10 milijonov evrov, kot je to že nekoč stalo podjetje, ki je šlo v stečaj.”

Kar naenkrat za občino ni problem denar, oz. najetje kredita. A za ostale pomembne investicije pa občina ne najde denarja? Mogoče pa bo na osrednji tržnici nastala še kakšna nova (županova) gostilna? Kdo ve!

e-maribor