“Balkanska posla” v Mariboru: Arsenovičeva koalicija za nadzornike mestnega sveta izbrala vse svoje ljudi

Mariborski župan z liste SMC Saša Arsenović. (Foto: STA)

Prihodnji ponedeljek, 11. februarja, naj bi mariborska občina dobila nov nadzorni odbor. Ta, kot je znano, opravlja nadzor nad upravljanjem občinskega premoženja, nadzoruje namenskost in smotrnost porabe sredstev mestnega proračuna ter nadzoruje finančno poslovanje uporabnikov proračunskih sredstev.

In ali je to sploh mogoče? Za predsednika nadzornega odbora je predlagan dr. Saša Prelič, ki je pred volitvami na veliko podpiral kandidaturo Saše Arsenoviča za župana.

Na januarski poziv občine za nove nadzornike se je javilo kar 15 kandidatov, razgovora se jih je udeležilo 13. Med temi se je komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki jo vodi Nataša Rodošek (Arsenovič za Maribor), mestnemu svetu za nadzornike odločila predlagati pravnika dr. Sašo Preliča (kot predsednika), gradbinca Gregorja Ficka (kot podpredsednika), ekonomiste Borisa CokojoFlorijano Bohlin drDušana Lesjaka, strojnika Draga Naberšnika in energetika Božidarja Kastelica, piše današnji Večer.

Kangler pravi: to je sramota!

Predlagana sestava nadzornega odbora je precej razburila opozicijo. “To je sramota, tako tega ne delajo niti na Balkanu. Koalicija je iz nadzornega odbora v celoti izločila opozicijo in bo nadzirala samo sebe. Čeprav smo na volitvah osvojili skoraj četrtino mandatov v mestnem svetu, v nadzornem odboru nismo dobili niti enega samega predstavnika,” je na nedemokratičnost izbire opozoril Franc Kangler iz NLS. Tudi pri sestavi preostalih enajstih odborov in komisij mestnega sveta – komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja​ je bila imenovana že na konstitutivni seji mestnega sveta konec decembra, v njej pa ima večino glasov Arsenovičeva Lista za Maribor – je opozicija potegnila krajši konec.

Franc Kangler (Vir: Twitter)

Zanimivo pa je, da je LPR (Auerjeva Lista za pravičnost in razvoj), ki naj bi bila sedaj koalicijska stranka, na volitvah dobila kar petkrat manj svetniških mest kot recimo NLS, pa je dobila v odborih kar dve predsedniški mesti. Očitno gre za novi prestiž Auerjeve stranke. ​Zanimiv je tudi podatek, da bosta enako število predsedniških mest kot Kanglerjeva NLS dobili tudi Lista Melite Petelin (odbor za gospodarstvo) in Lista mladih. Povezujemo Matica Matjašiča (odbor za mladino, šolstvo in šport), ki sta na volitvah vsaka osvojili le po en svetniški mandat.

Očitno so se na občini imenovanja odborov in komisij lotili bolj po domače in v posmeh demokratičnim načelom. Ampak saj smo od stranke SMC tega že vajeni? Ali pa se motimo?

Več si lahko preberete na portalu e-maribor.si

 • Aresnica

  Joj,joj, Mariborčani- Tovariš Arsenović poleg tega, da grize še krade.
  ____________
  Lep pozdrav

  • Steiermark

   ima tudi uši?

   • Aresnica

    Ho,ho,ho-to ti pa ne verjamem.?-da grize -je že sam priznal_ni pa priznal, da krade.

    _________
    Lep pozdrav

    • Steiermark

     To si ti trdil, ne jaz, jaz sem samo v zvezi s starim slovenskim (ki ga pa balkanci, najbrž ne poznajo) uporabila slovenski pregovor., s katerim so se zmerjali majhni otroci.Lažeš, kradeš, uši imaš!

     • Aresnica

      Drži-Torej on grize,laže,krade pa še uši ima.
      ___________
      Lep pozdrav

 • učko

  Jah, zdej se bo vidlo, desnuharji, al boste spet požiral levuharski drek, al pa boste postal borci. Z jamranjem pejte u pizdu mater !!!!!!

  • Capi

   Inteligenca na višku……..

  • Franc Šink

   Ti tudi.

 • Zgornji

  TOČNO TAKO KOT JE BILO PREROKOVANO OD IZAIJA : TUJCI NA VLADAJO !!! ! !!! SRAMOTA ZA MARIBOR !!! ! !!!

  • Steiermark

   To nam je zrihtaal zblojeni maister, ko nas je odtrgal od matične domovine – Avstrije in nas porinil v kremplje zblojene balkanske nepismene drhali…..ki sedaj, s svojo prebrisanostjo in nadmudravanjem, dokončuje svojo okupacijo

   • Zgornji

    A to misliš ta “majst’r” ki ima spomenik v Kamniku ?
    Ampak saj tudi Avstrijci mi Nismo po rodu , ker smo Slovenci, v Avstriji pa je žal ostalo še Polovico Slovenije – Vse do Velikega Kleka je Bila Naša Dežela/ Država Nekoč !!! ! !!! Zdaj so nas pa tako Zmanjšali Zaradi lastne Narodove Pokvarjenosti . Pa Hinavski Zloben Kardelj in Titko sta Tudi precej pripomogla k Zmanjševanju naroda !!! ! !!!

    • Steiermark

     Glej , Zgornji, žal mi je, vendar ti moram oporekati. Jaz ne govorim o “Slovencih” ampak o Staroavstrijcih, na štajerskem, avtohtonih prebivalcih……Nikomur ne prepoveddujem, da naj se ne počuti, kar se počuti in kar je dokazljivo po podtkih o svojem rodu iz arhivov……Sicer mi pa razloži, kako to, da je bila Štajerska od 85 % do 95 % “nemška”, po okupaciji s strani maistra, bedaka, ki je sam tudi izhajal iz bogate “nemške družine” in se je svoji “ženi” naljubo obrnil k Slovanskim divjakom in nas z vojsko “prijateljsko združil”, ravno tako Premurce!

     • Zgornji

      Aja, misliš na Staroselce ? No, jaz sem mislil na čase še Preden je nastala ” Öster-reich” , ki sploh noben narod ni , temveč “vzhodna” ¨!”#$%&/()=?* :-P
      Na tiste Staroselce sem jaz mislil, ko smo še mi bili na tej Svoji Zemlji vse do Velikega Kleka , še preden se je del prebivalstva k nam preselil iz okrožja Izraela . Nemški smo pa postali potem, ko so nas Nemčarji zasedli in nas hoteli ponemčiti .

     • Steiermark

      Glej, zgornji, nebom se prerekala o avtohtonosti pebivalcev na Štajerskem, pa tudi na Kranjskem, s tabo. saj sva vedno kulturno “delila ” mnenja in ne vem, zakaj nebi še naprej? Ti imaš svoje mnenje, jaz pa svoje, vsak pa lahko ostane pri ssvojem., ne da bi prepričevala eden drugega……. In če so tukaj domovali celo Kelti, in če so še vedno, po 1000letih priznavamo avtohtonost ciganom, zakaj bi se pa nam, avtohtonim Štajercem, predvsem nemškega rodu, ta pravica odrekala…..neglede na to, ali so “Nemčarske pasme” ali pa “šarplaninsko balkanske? Pa lep večer, še naprej. Lp……

     • Zgornji

      Heh, … ti pa imaš “pasme” ;-)) No, saj, jaz sem tudi mislil na Kelte, in ,,, menda še na Ilire , ter Venete :-) A ti nisi tudi teh dveh mislila ? :-/ Moram pa še nekega brata povprašati , ker on bolj točno ve glede Zgodovine Slovenstva … Lp do tedaj :-)

     • Steiermark

      Ilirov nikakor ne, ker niti z nami Štajerci, niti z vami “Kranjci” nimajo kaj za opraviti……. Pravi potomci Ilirov so edino Albanci, za katere pa se bošnajbrž tuddi ti strinjal, da nimajo nobene povezave z nami, ter da nam je satanistični 1,50 veliki Napoleno vsilil to “zgodovino” in nas določil az “odstrel” ….

     • Zgornji

      Ja, jaaa, glede Albanotov se S3njam, da so pač Predaleč od nas in premalo sorodni za nas . Moram pa povprašati še onega brata Janeza za natančnejše podatke, samo nimam prilike trenutno , ker sva ravno na nasprotni izmeni … :-(…

     • Steiermark

      Poslušaj, potem, takorekoč, po tvoje, tudi Bavarci spadajo pod “vzhodni reich” in se tako, kot mi Štajerci, pretvarjajo, da niso slovani ali karkoli že drugega?

     • Zgornji

      Ne, ne, saj Bavarci in še oni Nemčarji višje gor so krivi da so nas ponemčili in z naše nekoč Širne dežele ustanovili Vzhodni del njihovega reicha … Mi pa Samo delno smo tudi Slovani , ker imamo Tudi na Štajerskem Direktno Krvno Povezavo z Izraelci iz Davidovega Rodu , ki so se Kmalu po odhodu Gospoda Stvarnika preselili sem gor na Slovensko ozemlje …
      Zato je Slovenski Jezik tudi Najboljši na planetu, ker je najbližji Prastaremu : Sanskrtskemu jeziku … :-)

   • dk

    Dobro napisano in če bi lahko, bi ti za te besede dal deset vščečkov.

 • SIMON ROZIC

  Neandertalci o med nami! Reši se, kdor se more!!!!

 • pajot

  komunisti tečejo zadnji krog.

 • dk

  Kaj naj rečem; sramota za Maribor, da se razvija v drugo največjo podružnico balkanske greznice v Sloveniji. Ja Maribor, gre po poti Ljubljane kjer vladajo do amena zapufani mafijci južnjaškega porekla in kjer tujci ne bodo potrebovali spraševat kje je WC ampak se bodo orientirali samo še po svojem nosu.
  Največji štos pa je, da se tudi na tem portalu pojavljajo pisuni (naj omenim samo enega z nickom soc) kjer se je že pred županskimi volitvami prav na tem portalu hvalil kako je dober prijatelj z Arsenovičem in kako je le ta pošten in kaj je vse naredil za Maribor in kaj še bo. Igra se demokrata je pa navaden hinavec in levičarski podtaknjenec. No, ni pa edini, ampak se ne mislim več ukvarjati s temi kreaturami.
  Upam pa, da bo Policija in sodna veja pokazala in dokazala, da ima vsaj malo poštenja (po pisanju Požar reporta s trdnimi dokazi o njegovih kriminalnih poslih) Arsenoviča tudi sodno preganjala.

 • šmentanamuha

  Kaj pa ste drugega pričakovali od ljudožerca? Ampak, to kje šele začetek. Imam zelo slab občutek. Maribor bo postal nova mafijska izpostava pod zaščito mestnih oblasti.

 • rubec

  Enkrat moram v Maribor. Bližje videti mongola se ne da.

  • sunday

   +++++hahahaha to je to !!!!

 • Franc Šink

  Ne boš ti meni sisice majal !

  • Steiermark

   kaj k onim spadaš’

   • Franc Šink

    No kam bi me pripisala?

    • Steiermark

     po tvojih komentarjih se mi ne zdiš”biseksualc”

 • Peter

  Tražili ste, slušajte.

 • Zgornji

  Sicer pa so Vsi od Kanglota naprej Zanič. Žal.

  • Steiermark

   tuddi predhodniki razni izrastki jugokomunistov, pred kanglerjem …….

   • Zgornji

    Amennn : Bi se kar dobro s3njal, kajti, že v Titkovih časih so nam nastavljali Barabe gor na položaje … :-( :-(

 • Novakec1

  Čefurji zavzemajo Maribor, eno od še neosvojenih velemest s strani jugobrače. Trojanski kojn je pa Zaho ki je omogočil izvolitev tega neandertalca

 • ZatonMesecnikov

  Balkanec se vedno najprej obda s svojimi. Oziroma si “zaščiti leđa” kot pravijo. Zato tudi pojav individualnih vojsk v začetku 90tih, raznih balkanskih gazd, ni nobeno presenečenje.

  gre za običajno funkcioniranje Balkana, ki zaupa le “svojim”.

  • Novakec1

   Upam da se bodo med sabo skavsal, ta čas bom pa rožce zalivu.

  • Steiermark

   Mafija in mafijski postopki!

 • Nata
  • Vera

   Ptuj = SD . :(

   • Nata

    Barabe !! Sam lepa , stara mesta. . . . . .

  • Steiermark

   Samo poglej po zadnjih “volitvah” županov, koliko je “župankovićev je zmagalo”, širom po Sloveniji, iz česar bi se lako kar imenovalo “mehka okupacija Slovenije, s strani srbov….

 • totex39

  Tako je to, če ljudstvo voli lopove, nič dobrega se jim ne obeta.

  • zokispoki

   Tako je,ce je volilno telo zblojeno in butasto !

  • Steiermark

   misliš, da jih je res volilo “ljudstvo”

  • Steiermark

   To je balkanizacija naroda. Pokvariti, po balkansko, kjer kraljuje (kot smo priče pri delovanju balkanskih mogotcev -mafijašev) “nadmudrivanje!

 • abc

  Seveda, tudi Kangla je imel svoje ljudi na položajih in tudi sedaj bi jih imel, če bi zmagal na volitvah. Nebuloze pišete…

 • radames

  Kako ste Mariborčani lahko tako neumni, da ste izvolili mariborskega jankovića? Pa saj Ljubljana ni na drugem kontinentu, niti nismo povsem brez medijev kot pred 1000 leti.

  • sunday

   bravo, vse si jim povedal+++++ (no, mogoče pa je v mariboru tudi toliko izdajalcev kot v ljubljani)

   • Steiermark

    ne verjamem, verjetno si pa braća izposoja oz. dela usluge, ti meni, jaz tebi in tako preselijo na štajrsko več tisoč braće, ki so pri opankarju dobro opravili svoje “delo”, za kar so bili nagrajeni…..

  • Steiermark

   Izgleda, da je veliko “mariborčanov” s pametjo, na drugem planetu, kot pred 1000 leti!

 • Darth Vader

  mariborčani so nemni, kot toča, ne govori se zastonj vic, ki gre nekako takole: Kakšna je razlika med bosancem in štajercem? Bosanc ne govori nič slovensko, štajerc pa za en kurac.

 • šmentanamuha

  Se bodo organi pregona kaj zganili?

  … sam vprašam.

  • Steiermark

   Seveda, se bodo! Ampak proti nam, ki opozarjamo na kriminal in kriminalce!

 • Slovenka

  Pisarno si ureja z balkanskim sijajem, seveda na stroške Slovencev. Kdo je tega tipa volil, to je vprašanje.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!