Bivši zapornik in nekdanji policisti z roko v roki na listi Gibanja Svoboda v Radencih?

Vinko Žigert (Foto: Facebook)

Saj ni res, pa je. Kakšen brezupen nabor svetnikov ob prihajajočih lokalnih volitvah na listi Gibanja Svoboda imajo v Radencih. Bivši zapornik, ki je ustrelil policista, nekdanji policist, ki so ga vrgli iz službe, ter nekdanji policist, ki je bil celo prijatelj ustreljenega policista?  Kot iz risanke “A je to”?

V naše uredništvo smo prejeli ogorčeno pismo enega naših bralcev, ki je bil zgrožen nad imeni kandidatov Gibanja Svoboda. Trdi namreč, da nekateri ljudje zaradi izredno sporne preteklosti ne bi smeli nastopati na listah za funkcije v občini Radenci.

V prvi vrsti bralec izpostavlja sporno preteklost kandidata za svetnika KS Kapela Vinka Žigerta. V osemdesetih letih naj bi Žigert namreč s pajdaši oropal menjalnico v Šentilju. “Pri ponesrečenem ropu je ustrelil celo policista (takrat še miličnika) v trebuh, ki je ostal trajni invalid,” trdi vir. V zaporu naj bi Žigert odsedel 10 let. Danes naj bi se Žigert smilil ljudem, ker tako pridno poskrbi  za vse vrste psov. “In zanimivo, občina revežuVinku plačuje celo stanarino. Z vlogo za pomoč pa se na občino Vinko veselo pripelje kar z mercedesom. Vmes pa še malo rovari proti županu in sklicuje razne upore? Svoboda, pač?”

In da bo norost še večja, opozarja naš bralec. Na listi naj bi kandidiral tudi nosilec liste pri Gibanju Svoboda za KS Kapela – Janez Konrad, bivši policist, ki je po njegovih besedah celo kolega ustreljenega policista. In zanimivo, tudi vodja liste Gibanja Svoboda – Lesjak Bogdan je nekdanji policist. Tega naj bi celo vrgli iz policije, trdi vir.

Zares “odlična” imena kandidatov, ki bi jim Radenčani morali zaupati? To je približno tako, kot bi v kokošnjak spustiti lisico. Bog se usmili Radenčanov, pove bralec našega portala.

E-Maribor