fbpx

Čarobni december po Arseničevo? Na dan dan praznika samostojnosti in enotnosti v Mariboru Crvena jabuka!

Foto: e-maribor

Čarobni december, ali kdo se dela norca iz ljudi? Najlepši mesec v letu, december dobiva tudi v Mariboru svojo podobo. Bolj klavno, a vseeno. In občina je s planom B, kot pravijo letošnjemu čarobnemu decembru očitno zadovoljna.

Očitno manj zadovoljni pa so nekateri Mariborčani, saj je decemberski izbor nastopajočih nenavaden, oz. ni nič kaj pristno Mariborski. In sprašujemo se, kdo je sploh delal spisek nastopajočih? Sam župan? Še bolj čudno pa je, glede na večno jamranje okoli stroškov, da v goste vabimo tuja imena, kot sta Tony Cetniski in Crvena jabuka. Še posebej pri slednjih bode v oči podatek, da nastopajo ravno ob slovenskem državnem prazniku, Dnevu samostojnosti in enotnosti! Primernost koncerta skupine, ki ne prihaja iz Slovenije, je vsaj ob takem prazniku še kako vprašljiva. Lahko bi dejali celo sramotna za drugo največje slovensko mesto.

Foto: FB

Za Čarobni december bo letos namenjenih 190 tisoč evrov, lani jih je bilo 255.000. O programu, ki ga gosti Maribor za čarobni december pa raje nebi zgubljali besed. Mogoče pa so ga delali namesto v Mariboru, v Ljubljani? A še celo v Ljubljani bo ob Dnevu samostojnosti koncert slovenskega pevca Jana Plestenjaka.

E-Maribor