Celje: Poskus umora v domu upokojencev

Slovenska policija. (Foto: sta)

“V poplavi lepih želja, o mirnem in zadovoljnem začetku novega leta, sta dogajanje na našem območju zaznamovala poskus uboja in poskus umora,” sporočajo s Policijske uprave Celje. 

“O poskusu uboja v Celju smo včeraj že poročali. Osumljenega moškega še vedno iščemo.” Danes ponoči so v enem od domov upokojencev na območju Policijske uprave Celje obravnavali poskus umora. 64-letni stanovalec je z nožem poškodoval 71-letnega sostanovalca. Storilca so na kraju prijeli in mu odredili pridržanje. 71-letni oškodovanec je hudo poškodovan, po prvih podatkih ni v smrtni nevarnosti. V omenjenem primeru zbirajo obvestila o sumu storitve kaznivega dejanja poskusa umora. V zadnjih treh dneh so na svojem območju obravnavali tudi tri sume storitve kaznivih dejanj nasilja v družini. Osumljene bodo kazensko ovadili, izrekli so jim tudi ukrepe prepovedi približevanja žrtvam nasilja. V lanskem letu so ukrepe prepovedi približevanja žrtvam nasilja izrekli 260 nasilnežem.

“Vsako nasilje je nedopustno. Tudi v prihodnje bomo na območju naše policijske uprave storili vse za zaščito žrtev nasilja, proti storilcem pa bomo dosledno in takoj ukrepali.” V nadaljevanju o preostalem dogajanju. V petek, nekaj pred 13. uro, so na glavni cesti v naselju Brezno obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je ena oseba hudo poškodovala, ena pa lažje. Prometno nesrečo je povzročil 31-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Maribora proti Dravogradu. V naselju Brezno je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal s ceste. Vozilo je zdrsnilo do struge potoka in trčilo v kamnito škarpo. V prometni nesreči se je huje poškodovala 33-letna sopotnica, dveletna deklica, ki je bila pravilno pripeta v otroškem sedežu, se je v trčenju lažje poškodovala. Povzročitelja bodo kazensko ovadili.

Slika je simbolična. (vir: Škandal24)

V dopoldanskih urah je v Velenju kolesar, ki je vozil z neprilagojeno hitrostjo in po površini, ki ni namenjena kolesarjem, trčil v otroški voziček in peško. Voziček se je prevrnil, pri čemer je otrok padel iz vozička. Na srečo se otrok pri padcu ni poškodoval. V trčenju je bila lažje poškodovana mati otroka. “Povzročitelju smo izdali plačilni nalog. V petek smo bili obveščeni še, da je v roku zadnjega meseca, neznani storilec vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo na Kopitarjevi ulici v Celju.” Ukradel je več slik, tri vodovodne armature in dve vratni kljuki. Včeraj so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Križevcu, na območju Policijske postaje Slovenske Konjice. Storilec je z mize v sobi ukradel nekaj gotovine. Škodo je lastniku povzročil še s poškodovanjem vrat. “Miren in predvsem varen dan želimo iz Policijske uprave Celje.”

Domen Mezeg