Cerar še naprej vztraja pri policijskih patruljah na zahodni-italijanski meji

Foto: Twitter

Ob nedavnem odprtju novega sedeža generalnega konzulata Republike Slovenije v Trstu, sta se 11. junija srečala slovenski zunanji minister Miro Cerar in predsednik deželne vlade Furlanije-Julijske krajine Massimiliano Fedriga.

Cerar je ob srečanju še enkrat poudaril odločnost Slovenije, da skupaj z italijansko policijo zaščiti italijansko-slovensko mejo pred ilegalnimi prehodi migrantov iz Slovenije v Italijo.

Vztrajanje Mira Cerarja pri slovenski asistenci varovanja italijansko-slovenske meje, nakazuje na njegovo popolno nepoznavanje migrantske problematike in geografske lege Slovenije. Ali pa na drugi strani kaže osramočen in ponižan položaj Slovenije v mednarodnih diplomatskih krogih, kamor je Cerarjeva politika pripeljala državo v zadnjih petih letih.

Fedriga je ob zaključku pogovorov povedal, da bi skupne italijansko-slovenske policijske patrulje lahko “pričele z delom v nekaj tednih, trenutno pa poteka tehnično usklajevanje.” Cerar je ob tem povedal, da “s tovrstnim sodelovanjem utrjujemo zaupanje med policijama in med narodoma, predvsem pa sporočamo javnosti, da se ilegalnim migracijam upiramo na način, ki ne bo okrnil bogastva življenja in sodelovanja ljudi ob meji.”

Očitno pa je minister Cerar preveč zaposlen s potovanji po tujini, da bi si ogledal migrantsko situacijo, ki jo trpijo državljanke in državljani južne Slovenije, za katere so ilegalni prehodi hrvaško-slovenske meje migrantov vsakdanji pojav. Njihova življenja pa so zaradi karavan kriminalcev, ki se sprehajajo skozi njihova dvorišča močno okrnjena in ustrahovana.

Minister Cerar slabi varovanje slovenske južne in schengenske meje s prerazporejanjem policijskih enot na zahodno mejo za preprečevanje ilegalnih prehodov med Slovenijo in Italijo, brez pomisleka za isto ukrepanje na južni meji. Tako politiko ministra Cerarja bi lahko imenovali nemarno protidržavno ravnanje, če ne že izdajo slovenskega naroda. Minister Cerar, slovenska javnost pričakuje vaš takojšen odstop zaradi vaših protislovenskih dejanj v svoji politični karieri, tako na mestu predsednika vlade, kot  na poziciji zunanjega ministra Republike Slovenije.

Primorska24

 • VERZIFIKATOR

  Mirko Cekar

  CEZARE MIRRONI IN OBRAMBA EVROPE

  Cezare Mirroni fant se kliče,
  miroljuben to je gizdalinček,
  znan od nekdaj kot razvajen sinček,
  drugo se nas pravzaprav ne tiče.

  Cezare Mirroni prepotentno
  vsega že od nekdaj se loteva,
  vsaka sfiži kajpak se zadeva,
  on pa reagira indolentno.

  Cezare Mirroni vodil vlado
  bi do smrti rad, a ni mogoče,
  ga vrhuška videti tam noče,
  ni primeren niti za parado.

  Cezare Mirroni diplomata
  zaigral bi rad, a žal ne zmore,
  znanja vrste te žal ne premore,
  ni ga vcepil fantu slavni ata.

  Cezare Mirroni za vojaka
  vidno neprimeren je takisto,
  kozle strelja vselej v tarčo isto,
  ko bi rad igral fanté junaka.

  Cezare Mironi za obrambo
  končno vidi najbolj se primeren,
  je branilec strasten, neizmeren,
  pravijo zato mu Drugi Rambo.

  Cezare Mirroni se ponudi,
  s svojo da bo tankovsko armado
  branil mejo in državo mlado,
  saj so časi neizmerno hudi.

  Cezare Mirroni branil meje
  nove bo, odločen ves, Evrope,
  spravil bojne sile na okope,
  da se mu že vsa Evropa smeje.

  Cezare Mirroni se ne laže,
  rekli so sosedje Italijani,
  ta Evropo končno nam ubrani,
  saj sestavlja strašne vaške straže.

 • mona lisa

  Cerar je …………Saj vsi vemo kaj. Ne vemo pa kaj tak osebek dela v politiki. Aja vemo . Veliko škodo Slovencem.

 • rrrrr

  Fedriga kar ni verjel svojem ušesom, da želi njegov kolega s skupnimi patruljami varovati italijansko civilizacijo pred culukafri, ki s skromnih 2000 € slovenske socialne bede nikakor niso zadovoljni in bi hoteli svoje črne lačne riti pritresti še malo k Azurom za kakšen šoldek več.
  Zato je za RAI izjavil:
  ,, Slovenija je naša najboljša soseda. Včeraj nam poklonijo Tržaški kras z zaledjem, Goriško in pol Furlanije, danes hočejo poklonjeno še na svoje stroške, z lastno policijo celo varovati pred afriškimi lačenbergerji.
  Signore Miro, grazie e tuti komplimenti per Creteni e Embicilli Sloveni…..”

  • stajerc5

   Sedaj pa popolnoma resno. Ta tip ni vec normalen. Ze prej je bil eticni napol v komi, sedaj mu je pa res totalno vtrgalo. Tako pokvarjen sploh ne mores biti, torej si lahko samo nepriseben ali na kratko, nor!!!

   • stane

    Mozganski spacek. Ta butasta opica bo placala za veleizdajo drzavljanov in dajanje pogojev divjakom za uspesno un icevanje
    Lastnine in ogrozanj zivljenj.

  • francelj3

   To ni res. Tržaški kras s Trstom in zaledjem, Goriško in pol Furlanije so jim po 2. svetovni vojni podarili slovenski komunisti, da bi italijanski komunisti laže zmagali na volitvah. Hvala bogu se je z denarjem vmešala CIA. Vseeno pa smo vse navedeno izgubili. Saj zato nekateri s takim veseljem častijo zločinskega pedofila broza in mu prepevajo hvalnice. Italijanom je podaril vse navedeno, hrvatarjem Istro s Kvarnerjem, potem še južni del cone B in na koncu še integralni del piranske občine – Savudrijo. Takim prascem moramo res biti hvaležni. Sarkazem off.

 • Ryuk

  Ni zastonj politično truplo truplo.

  • Slovenka

   To truplo, ki razpada pri živem telesu, vedno bolj nevarno zaudarja in to se Sloveniji že pozna. Strupeni plini, ki jih oddaja, so na ravni črnobilske katastrofe.

 • Janez Novak

  Cerar je popoln politični klovn. V Serpentinškovem slogu se norčuje iz ljudi. Namesto na južno mejo, bi okrepitve za varovanje meje poslal na zahodno mejo. To je nekaj takega, kot je počel Kaligula, ki je svoji vojski ukazal napad na morje.

  • francelj3

   Česa tu ne razumete. Ta kreten želi v Sloveniji zadržati čim več zapečencev, ker upa, da bo na ta način spet zmagal na naslednjih volitvah.

 • RATATA

  Ta bebo dela vse ravno narobe. Doktor prava da je, profesor? Referenca univerze drEK!

 • branči

  očitno je ponosen na edino idejo, ki je zrasla na njegovem zeljniku! alan ford je bil genij napram cerarju in ostalimi, ki so na vladi!

 • Slovenka

  Debilček Mirči še vedno na sceni?

  • tohuvabohu

   Ko je padla Cmerotova vlada, sem upal, da mi odslej ne bo treba vsakodnevno gledati na TV te spake, ki ne zna drugega kot nabijati ene in iste prežvečene floskule. Malo sem se uštel, a še vedno upam, da ne bo več dolgo.

 • Janez Novak

  Cerar je popoln politični klovn. V Serpentinškovem slogu se norčuje iz ljudi. Namesto na južno mejo, bi okrepitve za varovanje meje poslal na zahodno mejo. To je nekaj takega, kot je počel Kaligula, ki je svoji vojski ukazal napad na morje.

 • Darth Vader

  cerar je v službi združenih narodov in interesov globalistov in ne slovenije in slovencev….

  • stane

   OZN je zlocinska organizacija.

 • Schemva Miro

  To je isto kot,če bi jaz šel varovat sosedovo mejo pred vlomilcem,ki je že v moji hiši,da ne bo šel še k njemu.Pa normalen človek to ne more verjeti.

  • stane

   To baraba podkupljena dela nalasc in se zraven smehlja. To pomeni samo eno: kaj mi pa morete bebci. To ima kkrele pokvarjeno v svoji buci polni sodra.

 • pajot

  Menim,da je samo ena beseda primerna za tega osebka. Kreten.

 • šmentanamuha

  Slovenija je postala dežele absurdov. Svoj delež pri tem imajo tudi volivci, ki podpirajo takšne politike.

  • francelj3

   Stalin je že davno rekel: ni važno, kako ljudje glasujejo, važno je, kdo šteje glasove. Za Slovence je torej mogoče še nekaj upanja. Mogoče jih večina le ni tako debilnih, kot kažejo volilni rezultati.

 • Slovenec 33

  Ja tale veleizdajalec se bo v naslenjem koraku “zavzel” za rapalsko mejo med Slovenijo in Italijo, če bo le kakšna provizija padla.
  Nič ni varnega pred veleizdajalci, ker vnovčijo vse, kar lahko, le de je v škodo Slovencev.
  In tudi z arbitražo se mui ne bo potrebno več ukvarjati.

 • Vojvoda Šarec.

  Po Cerjaju se bo še Janši kolcalo.

 • mare

  Cepec ostane cepec, vedno.

 • lauraas

  Naredi tako svinjarijo in se mu nič ne zgodi.

 • Olga101

  Zdaj ko bodo dobili prevajalce za 28 (!?) jezikov, je treba vse divjake zadržati v Sloveniji…
  Račun je treba izstaviti Cerarju in ga postaviti za resetke!

 • francelj3

  Cerar je neizpodbitno osel. To je dokazal že v prejšnji vladi.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!