Cerarjeva vlada s podpisom v Maroku na široko odprla vrata migrantom: Odgovornosti noče priznati nihče, drug drugemu ščitijo hrbet!

Pot jim je odprta, poročanje o njih pa omejeno do skrajnosti. (vir: twitter)

Slovenija je 2. maja 2018 v Maroku podpisala marakeško politično deklaracijo, ki migrantom na široko odpira vrata v Evropo. Sosednja Madžarska je podpis zavrnila. Kdo je v imenu Slovenije to podpisal, v vladnih službah ne razkrivajo. V vladnem kabinetu trdijo, da Miro Cerar tega ni podpisal, napotili so nas na zunanje ministrstvo, ki ga (še vedno) vodi Karl Erjavec. Tudi tam podpisa ne priznavajo, napotili so nas na notranje ministrstvo. Slednji so podpis Slovenije potrdili in navedli, da sami pri tem niso sodelovali. Kar je tudi logično. Kdo je torej izdajalec slovenske države in slovenskega naroda?

Med podpisniki deklaracije so države EU in vse afriške države, iz katerih množično prihajajo migranti, deklaracija pa v imenu človekovih pravic izenačuje status migrantov s preostalimi državljani. Med drugim migrantom podeljuje enake pravice tudi v primeru, ko kršijo zakon. Povedano drugače, država mora trpeti ilegalne migrante, ne da bi smela kakor koli ukrepati proti njim. Migrantom, ki kršijo zakon z ilegalnim prečkanjem meje, pa se ne sme odvzeti svobode, saj se s tem posega v njihove človekove pravice. In nadalje, država se bo trudila za bolj “uravnoteženo poročanje o migraciji in diasporah”, s poudarkom na pozitivnem doprinosu pri razvoju družbe, kamor so se naselili. V tem delu gre torej za medije in medijsko poročanje, ki naj bo “uravnoteženo”. Po njihovih merilih seveda.

Država mora v svoje delovanje zvezi z migranti vključiti tudi civilne iniciative, nevladne organizacije, migrante, begunske skupnosti, zasebni sektor in medije. Podpis pod marakeško deklaracijo pa tudi pomeni, da je strateško vprašanje migrantov rešeno, da imajo prosto pot.

Z marakeško politično deklaracijo se je Slovenija med drugim zavezala:

 • “h krepitvi azilnega sistema”,
 • “k dajanju prednosti prostovoljnega vračanja migrantov”,
 • k izenačitvi pravic vseh migrantov, “ne glede na njihov status”.

Slovenija je deklaracijo podpisala  v času, ko naj bi vlada opravljala samo še t. i. tekoče posle, saj je njen predsednik Miro Cerar že marca odstopil s položaja in s tem povzročil predčasne volitve, ki so bile 3. junija 2018. Iz vsebine deklaracije pa je razvidno, da so v Cerarjevi vladi s podpisom deklaracije poteptali voljo ljudi, ki si želijo konca migrantske krize.

O tem podpisu deklaracije v Sloveniji nismo vedeli ničesar. O tem v Sloveniji ni poročal nihče, o podpisu niso odločali niti pristojni organi. Pa bi morali, svoje mnenje in soglasje bi moral dati najmanj Državni zbor Republike Slovenije.

Zakaj podpis, po čigavem pooblastilu in kdo so bili pobudniki?
Zato smo v preteklih dneh Mira Cerarja in njegov kabinet vprašali, zakaj je predsednik vlade to podpisal, kdo mu je podelil pooblastilo za podpis in kdo so bili pobudniki te deklaracije. Cerar na vprašanje ni odgovoril, iz njegovega kabineta pa so nam zelo hitro odgovorili, da Cerar takšne deklaracije ni podpisoval, za vse nadaljnje “informacije naj se obrnemo na pristojni ministrstvi za zunanje in notranje zadeve”.

To smo tudi storili.

Iz ministrstva za zunanje zadeve, ki ga še vedno vodi Karl Erjavec, predsednik stranke DeSUS, smo prejeli naslednji odgovor: “Vprašanja so v pristojnosti ministrstva za notranje zadeve.”

Iz ministrstva za notranje zadeve pa smo prejeli odgovor: “Predstavniki MNZ niso sodelovali na dogodku v Marakešu, prav tako na to temo nismo pripravili nobenega gradiva, zato na vaša vprašanja v MNZ ne moremo odgovoriti.”

Iz odgovorov je tako razvidno, da si vladni predstavniki podpis pod deklaracijo podajajo kot vroč kostanj. Podpisana je, to so potrdili tudi na ministrstvu za notranje zadeve, kdo je sodeloval in kdo je to podpisal, kdo jim je podelil pooblastilo za to, pa ostaja neznanka.

Ko smo z vsem tem ponovno seznanili Cerarjev kabinet, odgovora nismo več prejeli.

Marakeška politična deklaracija na osmih straneh, napisana v angleškem jeziku, je dostopna tukaj: declaration-and-action-plan-marrakesh_en.pdf

Spominska fotografija ob podpisu marakeške politične deklaracije, slovenski predstavnik se kameri očitno ni nastavil. (Vir: kamenjar.com)

moja-dolenjska.si

 • tarantela

  Ja, če ste zapisali A, potem nadaljujte in napišite, čigav žig ali podpis je na tej deklaraciji!? Kar tako na slepo nekaj pisat, ni prav.

  • učko

   Jah kdo pa nej bi podpisal drug kot kašen kučanov hlapec ! Janše v sigurno ne ! Kučan je pa še dnar kasirau od tega ! Da bo meu poleg topelt penziona še ta dodatek !

  • stane

   Orientacija je na najvisji vrh R SLO.
   Najvisji vrh je tisti,ki sme podpisovati mednarodne pogodbe. Kdo pa je to v R SLO pa upam,da vemo.
   Ni tezko pogruntat.

 • Artur

  Kot običajno v Butalah tudi ta narodno izdajalska komunajzlska svinjarija ne bo dobila epiloga kaj šele ,da bi pohlevne cagave Slovenclje pognala na ulice .

  • BlackOpsSystem

   Pun mi je kurac tega, da desni leve pluvate, levi pa desne. Da se ukvarjate eni z drugim, namesto, da bi slovenci stopili skupaj in rekli NE, DOVOLJ NAM JE VSEGA!!!!!!!!!! Preveč za vas kurčevo politično opredeljenih???!!!

   • Samo eno vprašanje: A poznaš kakšnega levega, ki se mu resnično gre za Slovenijo?
    Jaz ga še nisem srečal. Vsi levaki do zadnjega, so s svojimi dejanji podporniki protislovenstva, zato na njih ne računam, da bi bil kdorkoli od njih pripravljen stopiti skupaj za Slovenijo.

    • Djuro Sumar

     Saj ga ne moreš srečati, če pa cele dneve čepiš v cerkvi. Tja pametni ljudje ne hodimo.

     • Vinti Oto

      Nimate časa, morate v kleti pisat komentarje in žulit šmarnico.

     • Franc Šink

      Cerkve je klimatiziral Bog osebno.

     • stane

      Bog ima klimo?nisem vedu. Katere znamke pa je,ce mogoce ves?

     • Franc Šink

      Hozana protekt. Tehnologija je pa poslovna in božja skrivnost.

     • stane

      Haaaaahaaaaaaaahaaaaa……..

   • stane

    Prav imas. Prebral sem,da je ze na Stajerskem formirana skupina za boj proti crnuhom,ko bo to potrebno. Primorska se pripravlja,Bela krajina ob Kolpi tudi. Verjetno se kje v smislu vaskih straz.SLO se prebuja.

  • Stane

   RES JE. CAGAVE HLAPCKE,KI SE NE ZNAJO BORITI ZA SVOJ LASTEN OBSTOJ. SRAMOTA!!

   • Stane

    Dolgoletni(tudi danasnji komunizem) je pustil,predvsem neodlocnim Slovencem mocne posledice,ki iscejo ze desetletja notranjega sovraznika. Kucan in njegove prezivete metode zastrupljajo SLO MLADINO in jih PROTISLOVENSKO USMERJAJO. Vse to je samounicevalno. Tega Kucan ne opazi. Ker BARABA IZDAJALSKA NOCE.

 • BlackOpsSystem

  Podpisnik tega sporazuma je????? al jih je več???? Zakaj iskat odgovorne skorumpirance, če pa se je-so se podpisali na list papirja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Djuro Sumar

  Karkoli je kdor koli kje podpisal, to ne izničuje naših slovenskih zakonov. Zakoni se morajo izvajati za vse enako. Podpis te deklaracije ni prav nikakršna težava.

  • Olga2345

   Za komuniste, ki kradejo, lazejo, morijo in izdajajo itak ni nobenih težav, saj so skorumpirani osebki brez časti in morale!

   • bi jo

    olga, tebe naj vprašajo kdo je bil. ti že tako vse veš. prepotentna si. drugača pa. da, ta človek mora odgovarjati.

    • stane

     To kar olga pise ze ve ne samo SLO,tudi v kompletEU,ZDA,Rusiji.
     Samo ti tega ne ves. Vidis za take nejeverne Tomazke je treba veckrat kaj napisati in upati ,da si kaj zapomnete in upostevate svoj SLO narod.
     Hvala,ker ste prebral tovaris–(gospod).

  • stane

   Je tezava,ker ni bilo obravnavano v parlamentu,drzavnem zboru.
   Ker je to izredno obcutljiva zadeva,bi vlada morala delovati demokraticno,ne pa iskljucujoce. Zakaj se imenuje ;PARLAMENTARNA DEMOKRACIJA?
   Parlament deluje za narod in opozarja vlado in predlaga svoje predloge.
   Skrivalnice so nezakonite in veliko pove o vladi,predsedniku vlade,predsedniku drzave Pahorju,ki je soglasal z izdajstvom,in ni opozarjal na posledice. BI MORAL,KER JE TO VELEIZDAJSTVO.

 • Olga2345

  Očitno bo treba vse izdajalce, s Kučanom, Cerarjem, Fajonko in ostalimi skorumpiranci postaviti za rešetke do smrti, saj gre za veleizdajo slovenskega naroda in koruptivno ravnanje, ki je po zakonu kaznivo in pregonljivo! Tudi tiste izdajalce, ki niso bili proti lustraciji! Bučar je že umrl, Peterle pa mora odgovarjati!

  • Glede veleizdaje je v zgodovini ogormno primerov ustrezne “sodne prakse”, kako primerno kaznovati te izdajalce ….

 • Vinti Oto

  Bila sta Miki Miška in Jaka Racman, zato jima je NLB nakazal iranske dolarje.

  Na slikah jih ni, ker sta šla zdaj končno lahko na bankomat dvignit.

 • Lisjak

  Nekateri tuji spletni portali so poročali o tej Marakeški deklaraciji in ste po vsej verjetnosti tudi vedeli za njo zdaj,ko je pa vse skupaj prišlo v javnost se pa vsi skupaj delate bedake.

  • totex39

   Marsikdo niti ni pomislil, da je ta človek zmožen narediti tako svinjarijo, ko je lahko dejansko opravljal tekoče posle, si je prilastil vsa pooblastila, da uniči Slovenijo s naselitvijo migrantov. Tak človek ne sme biti več v politiki.

  • stane

   Poslus lisjacek! Ce bi prej vedeli ne bi sedaj komentirali. Se ti ne zdi logicno. Vse tuje casopise pa ne prebiramo vsi. Ne zagovarjaj zlocincev.
   Zakaj ni bilo napisano v nasih casopisih? Zakaj se grejo skrivalnice?
   Ker vedo,da je ta podpis(ni edini) kriminalno dejanje IZDAJSTVO SLO NARODA S POSLEDICAMI UNICENJA SLOVENSTVA.
   ISTAMBULSKA IN LIZBONSKA DEKLARACIJA JE ENAKA KOT MAKARESKA. P O G U B N A Z A SLO.

   • stane

    Za zadnji 2 se ve,da je Cmerar podpisnik. Sigurno tudi Marakesko.

   • Lisjak

    Kje ti vidiš,da zagovarjam zločince?Ne zdi se mi pa logično,da če se zbere nekje okrog 50 držav iz Evrope in Afrike,da o tem ne vedo nič tako levi kot desni politiki.Kaj pa naši predstavniki v Bruslju?

    • Stane

     Sem napisal,da se gre naßa vlada skrivalnice.
     Ni bil obvescen perlament niti drzavni zbor.
     To je isto,ce bi jaz podpisal pogodbo , naj te obglavijo,ti in sodstvo ne ve o tem nic,jaz pa fajn zasluzim. Zasluzim z pogibijo sonarodnjaka. V konkretnem primeru pogibija komplet naroda. To je veleizdaja ,ki si privosci drzavni vrh s predsednikom vlade in drzave.

 • tiovv

  Treba je zahtevati dokument, da se vidi PODPIS in zahtevat PREKLIC te izjave, ker v tem času ni imel v Sloveniji nihče pooblastila, da podpiše tako važen dokument, ki bi, če ne bo preklican gospodarsko ogrozil našo, že itak preveč izropano državo.
  Nepooblaščeni podpisnik pa mora za to kazensko ODGOVARJAT in NE le z BESEDO, da prevzema ODGOVORNOST. Tej BESEDI MORA SLEDITI TUDI DEJANJE, ki pa doslej NI BILO ŠE NIKOMER IZREČENO.

  • tiovv

   Podpisnik se ne more delati bedaka, ker je s svojim podpisom prevzel tudi vso ODGOVORNOST.
   PREKLIC TAKOJ !

  • Sem že pred časom komentiral tole. Očitno imamo “srečo v nesreči”, ker ravno zaradi tega, ker Cmera ni imel pooblastil, da v imenu Slovenije podpiše ta dokument, nismo dolžni izpolnjevati obveze iz te pogodbe.

   Seveda pa mora biti za to veleizdajo Cmera ustrezno kaznovan. V zodovini je bilo nič koliko primerov “sodne prakse”, kako se ustrezno postopa v primeru veleizdaje …

   • stane

    Res je. Prav imas.
    Represivni aparat,kriminalisti so kar tiho,namesto,da raziscejo to veleizdajo SLO naroda.
    Izgleda,da je bilo ministrstvu za notranje in zunanje zadeve UKAZANA TISINA,PODKREPLJENO Z GROZNJAMI. TKO KOMUNISTI IN LEVICARJI DELAJO.

  • totex39

   Se strinjam to je potrebno takoj raziskati in ne samo to, da je bil nepooblaščeni podpisnik v imenu celotne Slovenije, kar je kaznivo dejanje in tak človek mora biti priveden pred sodišče ne pa, da noben ne ukrepa in še naprej je lahko poslanec in celo za ministra ga postavljajo. Temu je treba narediti konec, ne pa da smo tiho.

 • Franc Šink

  Slovenski podpisnik se je skril. Boji se da mu ne sodi zgodovina, Ali še hujše narod !

 • rubec

  V tem šmornu je sodeč po skupinski fotografiji sodeloval tudi Broj 1. Prvič vidim da je brez vozička in samo s palico. Slutim neko varko v ozadju.

  • stane

   Vse to je varka islamistov. Blizje od EU je bogat islamski svet. Zakaj ne sprejmejo svoje brate? EU je treba pokoriti,uniciti. Prevec dobro nam gre in to ni po islamsko. A nasga bogastva-pomoci,ki jo ne rabijo se ne odrekajo. To je moj odgovor.

  • Franc Šink

   Velikega Šmarna je konec.Sedaj se začne veliki šmorn.v parlamentu.

   • rubec

    hehe

 • totex39

  Pravniki vključite svoje možgane in končno začnite delati za dobrobit Slovenije in spodbijajte deklaracijo, ki jo je podpisal, predsednik vlade v odstopu, ki ni imel pravice o tem odločati in podpisati.

  • stane

   Na RADIO VESELJAK ze vrtijo partizanske pesmi–hej brigade.

 • rubec

  Bog obvaruj da te dobi v roke tisti kirurg s kolcem. Točno vem kako ta operira zato sem začel okrog vratu nosit velik križ. Gruntam če bi si poleg križa še eno kito česna obesil.

  • tiovv

   Kar je dobro ni slabo :)
   (V Šarčevem stilu)

  • stane

   Cesen in kriz bi te pokopala za vedno. Poskusi s polmescem. Sej ga mas v vladi. Haaaaaahaaaahaaaa……

  • samotoje

   Flaška z nečim žegnanim je nujna.

 • test

  pa je ta podpis osebe xxy sploh skladen s slovenskim pravnim redom? je bil na to temo sploh kaksen posvet v DZ-ju? ce ne, potem nima nobene vrednosti…

  • Stane

   Poslanci opozicije in drzavni zbor ne vesta o tem cisto nic. Te deklaracije veleizdajalske nimajo v SLO nobene teze.
   Dobro se ve kdo lahko podpisuje in kdo potrjuje mednarodne listine.
   Na GILJOTINO IZDAJALCE!!!!
   .

 • bi jo

  preverite kdo od naših politikov je bil 2. maja v maroku. ker so tako levi , srednji, kameleoni in desni mahnjeni na denar gotovo obstaja potni nalog in izplačilo dnevnic ter ostalih računov-letalo, hotel itd. ne glede na to kdo je to bil mora ta oseba odgovarjati za svoje podlo dejanje. le zakaj se nekdo na vse kriplje trudi da bi bil zunanji minister .

  • stane

   Podpisal je tisti,ki ne da ukaza policijin vojski,da zapre mejo bolje kot je sedaj. Siguren sem,da je Pahor tisti PEDER ,skupaj z CMERARJEM. To svinjarijo bi lahko zaustavla,ce ne bi bla krivca za VELEIZDAJO.

  • stane

   Popolnoma se strinjam s teboj.

 • Lisjak

  Zakaj hudiča ne napišete,da bo ta Marakeška deklaracija sprejeta na Generalni skupščini ZN,ki bo decembra v Maroku.

  • stane

   Hvala za info.
   Kdo je pa to vedel?

   • Lisjak

    Tuji spletni portali že dolgo pišejo o tej temi,samo pri nas je vse tiho in nihče nič ne ve.

    • tiovv

     Takšen dokument, če je bil podpisan, ga mora imeti tudi naša vlada in Šarec ga mora TAKOJ poiskat, ljudstvo seznanit z vsebino in UKREPAT !

    • totex39

     Res me zanima, če se bo vsaj sedaj kaj ukrepalo ali bodo še vedno vsi tiho, pol pa res ni vredno, da se še podpira taka država.

 • mona lisa

  Tiste ki so ta sporazum podpisali je treba poklicat na odgovornost zaradi izdaje slovenskega ljudstva in doživljensko kaznovat z zaporom, odvzemom premoženja in prisilnim delom. So največji izdajalci ki so izdali lasten narod in zabili ljudem nož v hrbet. sicer pa to ni spadalo med tekoče posle vlade v odstopu zakaj so sploh lahko to podpisali. Ta vlada še zdaj dela škodo in bodo v sestavi Šarčeve vlade.

 • totex39

  Opozicija dajte raziskati to zadevo, kajti to je tudi pomembno za našo državo in to takoj. Podpisnik in vsi, ki so se strinjali z njim ne smejo biti več na oblasti.
  Imamo zelo malo časa, kajti moramo jih zaustaviti, da nas tudi na tak način ne bodo uničevali.

 • Jože Kovač

  Če nihče ne ve, da bi jo slovenski predstavnik podpisal, ni panike, torej za Slovenjo ne velja. In sedaj lahko policija postopa enako kot hrvaška, torej uporaba pendrekov, trdih prijemov, orožja, odvzem denarja, orožja, droge in komunikacijskih naprav in prevoz do mejnega prehoda s Hrvaško in vračanje nazaj.

  • stane

   Ne bo. Ima ukaz od vlade.

  • stane

   Zakaj pa deklaracijo upostevajo,ce niso imeli z njo nic?
   P O D P I S A L I SO JO BARABE.

 • plamen100

  Kako je lahko Erjavec napotil novinarje na policijo?? Policija je zgolj izvajalec politike vlade sama pa nima kaj podpisovati najmanj pa mednsrodnih dokumentov. Verjamem da je to podpisal pokvarjeni Erjavec, ki je tudi v lastni reziji ze hotel priznati Palestino. To bo potrebno ugotoviti in tistega potem poklicati na odgovornost saj kot vlada v odstopu nima priztojnosti podpisovanja dokumentov z daljnoseznimi posledicami, kot je ta dokument. Sicer pa po tej logiki zahojene in dvolicne Evrope, potem Erdogan brez potrebe drzi 4 mil migrantov, naj jih izpusti da gredo v EU saj zdaj itak ni razlike med ekonomskimi migranti in begunci!

  • stane

   Mitraljeze v roke pa AKCIJA DO ZADNJEGA ISSIS VOJAKA.

  • Stane

   SLO narod(vladajoca struktura)ima ze v genih izdajalski in samounicevalne nagone za cilje tretjega. Hitro pokleknejo in se hlapcevsko obnasajo do istrebljevalcev,ki jih ne prepoznajo kot skodljiv parazit,ki razkraja druzbo.SLO narod umira hitreje kot si to priznamo.

 • Hun1978

  Marocanov in Alzircev je najvec zaprtih v francoskih zaporih…so npr. kot pri nas cigani..

  • šmentanamuha

   In?

  • sprehajalec

   Tako delujejo že če jih srečaš, to je nam jasno…

   • Hun1978

    k grosuplski cgojner

 • šmentanamuha

  Takšna deklaracija, ki pomembno vpliva na naša življenja, mora biti javno dostopna vsem državljanom. Pravico imamo vedeti, kdo je dal svoj izdajalski podpis in ga RAZVELJAVITI.
  In to si dovoli Cerar, ki sploh ni več predsednik, ker je odstopu, nekaj dni pred predčasnimi volitvami. Predstavljajte si, kaj bo šele počel zdaj v vlogi zunanjega ministra.

 • šmentanamuha

  Prosim, naj stranke v opoziciji zdaj zahtevajo referendum o tej deklaraciji. Takoj dam svoj podpis. Hrvari ga bodo imeli že za istambulsko konvencijo, ki uvaja teorijo spola v šole in vrtce in vse družbene institucije. Tudi to so nam zamolčali. Torej lahko imamo referendum istočasno za obe v tajnosti podpisani deklaraciji, ki sta proti slovenskim državljanom.

  • MižekFiga

   Ne bi bila napak poizvedba, katere teh deklaracij so podpisali Kučanu priljubljeni ruski politiki?

  • stane

   Pozabil si poleg istambulske tudi lizbonsko. Vse je isti drek. Vse tri so pogubne za nas narod.

 • MižekFiga

  Odkar stranke tov. ddr. Kučana poveljujejo vladi Slovenije ni več zapisnikov seje teh vlad. Kaj si zato mislite EU demokrati? Kako priti do verodostojnih podatkov o odločitvah vlade, ali najbolje vprašati tov. ddr. Kučana za mnenje ??? Njegov odgovor bo znan: “Saj veste kaj mislim”!

 • karlina

  BANDA LEVIČARSKA, BANDA !!!!!

 • MižekFiga

  Nismo dolžniki katerekoli skrito tajne deklaracije levaških ljubiteljev komunističnih nelegalnih poslov v EU Sloveniji. Je potreben javni upor ???
  Družino smo odbranili in ohranili!

  • stane

   Ce se sami ne bomo organizirali ne bo nic. Proti nam bo levica,komunisti,vojska,policija,vlada v kompletu. Jaz sem ze pripravljen. Nismo drzavljani vabili crnuhe invazivne,jih bomo pa nagnali. To je nasa pravica.BITI ALI NE BITI!
   TO JE SEDAJ VPRASANJE.

 • sprehajalec

  kaj se dogaja pri sosedih?

  Dunaj, mož večkrat zabodel svojo ženo z nožem, v prostorih azilnega centra.

  družinski prepir po migrantsko…..

  https://www.krone.at/1757229

 • Slovenec 33

  Cmerar je za provizjo, ki jo dobi od sorošistov izdal Slovenijo. To je to.

  • stane

   Kot pribito

  • mona lisa

   Izdaja se plača.

 • Felikss_AH

  VPRAŠANJE ZA RADOVEDNE – Kako zaustaviti masovno imigracijo iz Afrike – ? – ENOSTAVNO… VSE IH PRIPELJATI V EVROPO!

  Tole spodaj je pa samo ena majcena kolateralna informacija za splošno razsvetljenstvo Slovenishe plebsa v Sovjetskem EUstanu

  “The principle of solidarity in asylum and migration within the context of the European Union accession process”

  Neža Kogovšek Šalamon
  Director of the Peace Institute, Ljubljana, Slovenia
  Volume: 24 issue: 5, page(s): 687-702
  Article first published online: December 13, 2017; Issue published: October 1, 2017

  Corresponding Author: Neža Kogovšek Šalamon, Assistant Professor of International Law, Senior Researcher, Director of the Peace Institute, Ljubljana, Slovenia. Email: [email protected]

  Ta člen obravnava vprašanje načela solidarnosti na področju azila in migracij v okviru pristopnih pogajanj med Evropsko unijo in državami kandidatkami za članstvo v EU. Ko država kandidatka izpolnjuje pogoje za članstvo, se pričakuje, da bo delila vrednote solidarnosti, medsebojne pomoči in delitve bremena na področjih azila in migracij, ki bodo seveda vplivali na njihovo državno suverenost. Ta člen temelji na hipotezi, da solidarnost na področju azila in migracij v procesu širitve ni bila razpravljana, kar pomeni, da se “nove” države članice ne zavedajo konkretnih oblik, ki bi jih to načelo lahko uporabilo v prihodnosti. Ta hipoteza je bila preizkušena na treh študijah primerov z analizo pristopnih dokumentov ene države kandidatke iz vsakega od treh širitvenih ciklov (Slovenija, Bolgarija in Hrvaška). Ta članek zaključuje s tem, da so države, ki so se dogovorile o pogodbah EU, njegovi solidarnostni klavzuli in večinski glasovi, bodisi kot države članice bodisi kandidati, DOLŽNE PRENESTI OBVEZNOSTI NA PODROČJU AZILA IN MIGRACIJ, TUDI ČE SE NUJNO NE STRINJAJO Z NJIMI.

  Celotno SOLIDARNOSTNO “umetnino” Soroseve šalabajzer-Šalamonove lahko KUPITE za 36:00 U$ tu – http://journals.sagepub.com/doi/pdf/10.1177/1023263X17742814

  PS 1
  Marrakeško Deklaracijo 2018 za UK je odobrila Teresa May… kar pomeni da je primerijalno za Slovenijo moral “odobriti” nekdo podobnega ranga… torej Lojze, vzdrževalec centarlnih kurjav v vladnem brlogu.

  PS 2
  NI ŠE KONEC…NADALJEVANJE TEGA HECA JE RAZPISANO ZA –
  The Intergovernmental Conference to ADOPT THE GLOBAL COMPACT FOR SAFE, ORDERLY AND REGULAR MIGRATION, will be held in Marrakesh, Morocco on 10 and 11 December 2018.

 • Alshajmer napada a ne VSE

  Janez Janša jeseni 2016 skor leto po glavnem migrantskem valu izjavi na TV : odločitev o kvotah razdeljenih po državah EU je DOBRA odločitev !!!

  • ԻմՏերնուիմԱստվածը

   To si samo ti slišal. Dobro bi bilo da si poiščeš še pravočasno pomoč.

  • Razocarana

   Celoten citat:
   “Kvote, ki jih je za posamezne države EU določila Evropska komisija, so korak v pravo smer. Breme mora biti pravično razdeljeno. Hkrati pa seštevek kvot predstavlja končno število beguncev, ki ga je EU še sposobna sprejeti na svojem ozemlju. To bi moralo biti zelo jasno poudarjeno in znano tudi v okoljih, kjer nastajajo vzroki problema. Potencialnih, življenjsko ogroženih beguncev je bistveno več, kot jih EU lahko sprejme. Tudi tem je treba pomagati, vendar na ozemljih čim bližje njihovemu domu.

   Tako da ne bo citiranja izven koteksta, tako kot se to rado dogaja pri raznih kvazi-levičarjev, in govora je o beguncih ne ilegalnih migrantih.

  • stane

   Za naso drzavo je bilo misljeno 700-800 ljudi iz vojnega obmocja Sirije.
   Ne pa od vsepovsod, kot je to danes v praksi.
   Ko bi bil clovek vedez ne bi bil revez.
   Jj je veckrat opozarjal vlado,da zapre mejo in sprejme samo tiste iz Sirije.
   Vlada o tem ni hotela nic slisati.
   Merklova je Cerarju oz.SLO ponudila pomoc 10000 policistov za pomoc na meji ob Kolpi. Cmerar je pomoc zavrnil z besedami: ne rabimo,obvladujemo sami situacijo. Ce bomo rabili,bomo pa takrat razmisljali in se pri tem hinavsko smehljal.
   Kljub temu,da bi SLO dobro doslo 10000 nemskih policistov na mejo,je Cmerar vehementno zavrnil.
   Potem je HR dvignila glas,da bi ona rabila to pomoc. Kaj so se zmenili pa ne vem. Makedonija je dobila pomoc od EU za zascito od mednarodnih sil FRONTEXA in nekaj milijonov. Mislim,da3M.

 • egret
 • samotoje

  Cerar je odstopil pred podpisom. Vlada opravlja tekoče posle. Podpisovanje mednarodnih deklaracij, ki imajo lahko resne posledice za državo, niso tekoči posli. Posledično je slovenski podpis na marakeški deklaraciji nelegalen in zato neveljaven. Na zasedanju DZ naj poslanci (predvidevam, da opozicije) zahtevajo od Cerarja natančno pojasnilo, kdo in kdaj mu je dal mandat za podpis. V vsakem primeru je do izvolitve novega mandatarja oz. vlade on odgovoren za zakonito delovanje administracije.
  Prebral sem deklaracijo. Na prvi pogled sploh ni videti slabo. Na drugi pogled pa je jasno, za kaj gre: kuhanje evropske žabe.

 • Mirko Zidenjsek

  Kaj pametujete vsi.Smo v EU.Hoteli smo v EU.Hoteli smo iz YU.Najboljse ,da bo slovenska politika drugacna od EU.Politika EU je zaradi podkuplencev s strani Sorosa,da je treba islamizirati EU.Tako ,da nic ne pametujte tako je dokler se politika EU ne spremeniJebem ti EU,NATO IN SOROSA

 • lado

  A BI KDO ŽE POČU TEGA PEDRA CMERAVEGA , ZLOČINCA PROTISLOVENSKEGA !!!!!!!!!! GA GREM SAM !!!!! NAJ MI KDO ZRIHTA PIHALNIK NA NAJMANJ 10 KUGLIC ZA 10 IZDAJALCEV !!!!!!! PREKLETI RDEČI MORILCI !!! AMPAK SLOVENČKI !!!! SPET STE JIH VOLILI , MOGOČE JIH PA ZASLUŽITE , KRETENI NEURAVNOVEŠENI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ZATO DRŽTE GFOBCEEEEEE !!!!!!!!!!!!!!!!!

 • m_m

  Tipično slovensko! Vsi vedno, da je nekdo naredil sranje, pa nihče noče vedeti/reči/pokazati, kdo.
  Na jugu bi rekli – glumi gljivu.
  To je izdaja. In temu primerno jo je treba (ob)soditi!

 • Roman

  Naj pokažejo dokument,pa se bo videlo kdo je podpisal!

 • Janez Novak

  Pooblastilo za podpis je neznanemu storilcu dal tov. Kučan po nalogu Sorosa. Evropa je izdana in Slovenija tudi. Podpis je treba enostavno ignorirati, podpisnika pa kazensko preganjati.

 • Janez Novak

  Da Nova24TV ne more dobiti marokeške izjave s podpisom slovenskega predstavnika , če je MNZ potrdilo, da ga ima, je pa tudi čudno. Saj gre vendar za informacijo javnega značaja.

 • Novakec1

  Že pri osamosvojitvi je bil Jajo sumljiv, zdaj je pa še izdal sloovce in slovenstvo, dobro blefira.