fbpx

Dejan židane volje v krogu Orbanove in Salvinijeve “radikalne desnice”

Foto: STA

Saj se spomnite, kako je še pred nekaj tedni prvak stranke SD, Dejan Židan, na soočenjih hitel razlagati, kako radikalna je v Sloveniji “desnica”, da gremo po poti nekakšne orbanizacije. Mimogrede, Madžarska je danes lahko zgled marsikateri državi v EU, tako z vidika rasti plač kot tudi investicij (za takšno orbanizacijo takoj podpišem!). Židan je več čas poudarjal, kako radikalna je Orbanova politika. Skratka, čisti radikalizem, prežet z nestrpnostjo do tujcev, po Židanovih besedah sodeč.

In potem pride 18. junij. In Židan na svojem Twitter profilu veselo oznani, kako je z novim madžarskim ministrom že izpeljal nekaj skupnih akcij. In ta minister je iz stranke Fidesz. Ja, Orbanove stranke. Malo kasneje se je srečal še z italijanskim ministrom in senatorjem italijanske Severne lige. Te iste Severne lige, katere notranji minister Salvini je v teh dneh zavrnil že tretjo ladjo z ilegalnimi migranti in ki ima na las podobna stališča do migrantov in varnostne politike.

Torej, ko se slovenska politična desnica skuša in se poveže z desnico neke druge države, je vse narobe. Ko to javno oznani levičar, radikalni levičar, ki mu je najljubši hobi izključevanje, gre za “buisness as usual”.

Razumi, kdor more.

Več si lahko ogledate na portalu utrip-ljubljane.