fbpx

Delovno sodišče: Razrešitev poslovnega direktorja Splošne bolnišnice Celje Ferjanca je bila politično obarvana in nezakonita

Marjan Ferjanc

Marjan Ferjanc je s položaja poslovnega direktorja “odletel” le zato, ker je član SDS. Višje delovno sodišče je potrdilni sodbi, podpisani 05.02.2020, skoraj v celoti sledilo razsodbi Delovnega sodišča v Celju in potrdilo, da je bil Marjan Ferjanc, novembra 2017, nezakonito razrešen s položaja direktorja Splošne bolnišnice Celje.
Samo za osvežitev spomina pa naslednje: Marjan Ferjanc, nekdanji poslovni direktor Celjske bolnišnice,  toži bolnišnico, ker ga je svet zavoda novembra leta 2017 razrešil iz krivdnih razlogov. Svetniki so mu takrat očitali nepravilnosti pri prevedbi plač in nepravočasno oddajo finančnega načrta bolnišnice.  Ferjanc ocenjuje, da je bila njegova razrešitev politična motivirana.

Marjanu Ferjancu,  kot smo v Fokusu zapisali, ki bi se mu tretji mandat iztekel prihodnje leto, je v sredo na celjskem delovnem sodišču, januarja 2019, povedal, da so njegovo razrešitev pripravljali že nekaj časa, čeprav je bil leta 2016 ponovno imenovan za direktorja celjske bolnišnice. Kot je dejal, so pravzaprav iskali dlako v jajcu, da bi le izpraskali nekaj. V času njegove zamenjave je bila bolnišnica v dobri kondiciji, bila je zanimiva za vladajočo politiko in nastavitve svojega kadra, predvsem politično primernega in upogljivega iz materiala, ki se prepogiba po volji politike in bog ne daj na podlagi čiste strokovnosti in empirike.

Kot navajajo v včerajšnjem  Večeru, se je “sodišče opredelilo tudi do rokov nastajanja finančnega načrta. Vodstvo bolnišnice ga je svetu zavoda sprva dostavilo 20. aprila 2017. Svet zavoda ga je potrdil, a ga je zavrnilo ministrstvo za zdravje. To pa je storilo zato, ker je bil v finančnem načrtu upoštevan dvig cen storitev, sredstev za to pa še ni bilo. Vodstvo bolnišnice je nato po navodilih ministrstvo pripravilo nov načrt in ga 26. oktobra predložilo svetu zavoda, a ga je ta zavrnil. Sklep sveta zavoda celjske bolnišnice z dne 16. novembra 2017, ko so razrešili Ferjanca, je nezakonit. Nato je istega potrdil 4. decembra 2017, ko je bil Ferjanc že razrešen z mesta direktorja.”

In ta preigravanja in izničevanja  rezultatov dolgoletnega predvsem dobrega dela z taktiko “mrcvarjenja” prepisov, napačnega laičnega in škodoželjnega in manipulantskega dela pod taktirko nič kaj poznavalsko in politikantsko klečeplazno in predvsem koristoljubno s strani slabe ali zelo slabe ministrice Milojke Kolar je pripeljal do nekaj najslabšega kar lahko prinese slaba politična igra s strani takratne ministrice. Bilo je tudi nekaj politično zaletavih oseb vodenih od nekaterih preračunljivih karieristično naravnanih oseb v svetu Zavoda SBC. Me prav zanima v katero smer bodo danes gledali ob srečanju z njim. Če bodo kaj  začutili in če bodo imeli sploh določen čut razvit.

Višje sodišče je prav tako razsodilo da mag. Marjanu Ferjancu ni treba plačati oziroma poravnati vseh sodnih stroškov v višini 3.250 evrov, kolikor bi jih moral sprva plačati. Splošna bolnišnica Celje mora 1.857 evrov poravnati sama, ker je izgubila tožbo v delu, ki govori o krivdni razrešitvi mag. Marjana Ferjanca.

Razsodba je dokončna, pravnomočna in na njo ni pritožb.

Na vprašanje, ki sem ga postavil mag. Marjanu Ferjancu, kaj meni o sodbi pa je dejal: “Verjel sem da bodo sledili razsodbi o nezakoniti razrešitvi, na podlagi razpoložljivih dokumentov in strokovno podprtih stališč”. To kar je bilo za pričakovati, pa je bilo kljub temu potrebno, da preteče kar nekaj vode po Savinji navzdol, da je odločitev o razrešitvi Ferjanca z mesta poslovnega direktorja nezakonita, in glede na okoliščine takratno ozračje, lahko zagotovo rečemo tudi politična. Glede pa zadeve povezane z ostalimi  morebitnimi odškodninami pa kot pravi, bodo podane  v posebnem pravdnem postopku.

V Fokusu