Drama sredi Maribora! 18-mesečni otrok pristal v reki Dravi

Foto: E-Maribor

Mimoidoči v okolici Koroškega mosta v Mariboru so v Dravi opazili majhnega otroka in otroški voziček, na nabrežju reke pa je bila povsem premočena njegova mati.

Domačini so danes okoli poldneva v bližini Koroškega mostu v Dravi zagledali majhnega otroka in otroški voziček, na brežini pa njegovo mamo, ki je premočeno trepetala, navaja Večer. V reševanje otroka so se nemudoma vključili očividci. Za časnik Večer je spregovorili Mariborčan, profesor ekonomsko-poslovne fakultete, dr. Davorin Kračun, ki je pomagal v reševanju, kot se je izkazalo ukrajinskega otroka, poroča portal Maribor24.

Kot je povedal dolgoletni profesor mariborske ekonomsko-poslovne fakultete Davorin Kračun, je ob videnem nemudoma tudi sam priskočil na pomoč, poklical je reševalce in sledil njihovim navodilom. Ko je prispel na kraj nesreče, sta dva moška iz reke že vlekla voziček z otrokom.

Reševalna akcija je sicer potekala brez večjih zapletov, vsi na brežini Drave pa so si oddahnili, ko je bil otrok rešen iz reke in so ga slišali zajokati. Reševalci so otroka in mater odpeljali na pregled v UKC Maribor.

E-Maribor