Državna meja luknjičasta kot sir

Foto: Nova24TV

Kako neučinkovita je slovenska vlada pri varovanju državne južne meje, priča tudi podatek o tem, koliko nezakonitih migrantov policisti dnevno primejo. Za včeraj, 20. januar 2020, s Policijske uprave Novo mesto poročajo, da so prijeli 10 migrantov, in sicer 6 Maročanov in 4 Vietnamce, v petih krajih.

Prijeli pa so jih v Kočevskih Poljanah (občina Dolenjske Toplice), na Malem Podljubnu (Novo mesto), Rdečem Kalu (Trebnje) in v Posavju (Slovenski vasi in Brežicah). Prav včeraj dopoldne pa so migranti ponovno korakali na obrobju Novega mesta, na vrhu Regrče vasi, po cesti ob vodnem zbiralniku: ulici K Roku, ki postaja stalnica na njihovi migrantski poti, ki vodi preko Gorjancev in naprej.

Eden od migrantov je v ulici K Roku spotoma “fehtaril” za cigarete, hodil je tudi po zelenicah in okoli tamkajšnjih novih hiš ter iskal domačine, ki bi jih lahko imeli. Pri tem ni šlo za pomoto; da gre za migrante, jih je izdajala govorica in “delo” z rokami.

Policija migrantov v Novem mestu včeraj glede na poročilo ni prijela. Kaže pa to na veliko nesposobnost političnega vodstva v državi, saj se migranti lahko prosto sprehajajo povsod, kjer jim srce poželi. Če domačini pokličejo policiste, jim primejo (ali pa tudi ne), sicer pa imajo prosto pot.

Narobe je to, da ni sistemske rešitve, s kateri bi preprečili nezakonite prehode državne meje, državljani smo prepuščeni sami sebi, varnost je na psu!

Več na moja-dolenjska

 • mginko

  cca 800.000 (50%) nedržavljanov-nevolivcev je z bojkotom (neudeležbo) na volitvih omogočilo komunističnim mafijozotom, da je s peščico glasov prišla na oblast nesposobna levaška garnitura, ki skrbi za nateg naroda po usmeritvahi starih upokojenih (erjavčevih) udbašev. Nevolivci – kar ste s tem naredili, sedaj požrite. Uživajte in živite v sožitju ilegalnih vdiralcev preko meje, leva stran vam je hvaležna, da z bojkotom volitev delate bodoče glasove za to domačo mafijo. In še – NIČ NE JAMRAJTE glede ilegalcev!

 • samotoje

  Vietnamce je treba kot redke primerke posebno nežno obravnavati. Azil brez debate in nastanitev pri Fajon.

 • Resnicaboli94

  POZOR…NOVA 24 je zacela sramotno brisati racune in komentarje vseh deugace mislecih
  Cloveku so zbrisali komentarje in blokirali racun v povsem navadni debati o drugi svetovni vojni…ce koga zanima lahko objavim original komentarje da mi kdo objasni kaj v debati o partizanih je bilo tako nedopustnega da ste cloveka blokirali

 • Unikatna

  Sploh nimamo meje…

 • Noro.je

  Moderatorjeva merila luknjasta kot svicarski sir…spet brise komentarje in racune

 • NoName

  UspostavitI redno služenje vojaškega roka, pa POSKRBETI ZA FIZIČNO ČUVANJE NAŠIH MEJA,.

 • Ros

  Uresničile so se Ježkove besede, da se bo na meji postavil zid. Sedaj bodo pa počasi še luknje v zidu zaprli.