[Foto] Tihotapec, ki je prevažal ilegalce, povzročil prometno nesrečo!

Foto: PU Novo mesto

V torek okrog 21.30 so policisti na nekdanjem mejnem prehodu Obrežju pri izvajanju ciljne mejne kontrole na vstopu v državo opazili osebni avtomobil črne barve, karavan izvedbe z madžarsko registrsko tablico, ki se je izognil policijski kontroli in z veliko hitrostjo zapeljal v notranjost države.

Z modro lučjo in sireno so zapeljali za njim in o dogodku obvestili operativno-komunikacijski center, ki je aktiviral policijske patrulje od Brežic do Novega mesta, da bi sumljivo vozilo ustavili. Obvestili so tudi sosednje policijske uprave.

Pred Novim mestom je več policijskih patrulj čim varneje skušalo ustaviti vozilo, vendar je voznik z divjo vožnjo nadaljeval, nevarno prehiteval in vijugal po cesti. Na izvozu Novo mesto – zahod se je želel ogniti policistom tako, da je zapeljal z avtoceste. V križišču z glavno cesto Na Brezovici se ni ustavil in je s tem odvzel prednost 38-letni voznici osebnega avtomobila, ki je pravilno pripeljala po glavni cesti.  Prišlo je do trka, v katerem je bila 38-letna voznica lažje poškodovana in so jo oskrbeli v novomeškem urgentnem centru, vozili pa sta obstali na kraju.

Foto: PU Novo mesto

22-letnemu vozniku, državljanu Kosova (povzročitelju nesreče), so odvzeli prostost zaradi suma kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države (3. odstavek 308. člena Kazenskega zakonika Republike Slovenije) in mu vozilo zasegli.

V postopku so namreč ugotovili, da je v avtu prevažal sedem državljanov Turčije in državljana Albanije, ki niso izpolnjevali pogojev za bivanje na območju Slovenije. Slednje so v postopek prevzeli policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe. Postopki s tujci še niso zaključeni.

P. J.