[Video] Nigel Farage opozarja: Sprejem palestinskih beguncev v Veliko Britanijo bi povečal grožnjo terorizma

Datum:

Britanski konservativni politik in eden izmed voditeljev Brexita Nigel Farage je v intervjuju z ameriškim novinarjem Tuckerjem Carlsonom v njegovi spletni oddaji “Tucker on X” izpostavil, da bi bilo za Veliko Britanijo nevarno sprejeti palestinske begunce, saj so to ljudje, ki so naklonjeni teroristom iz Hamasa, zaradi česar bi predstavljali grožnjo nacionalni varnosti Združenega kraljestva.

                   

V uvodu je Tucker Carlson izpostavil, da bi bil odziv na predlog, naj Izrael sprejme vojne begunce, oster, saj gre za nevarne ljudi, ki bi destabilizirali to državo. “Vendar pa nato ti isti ljudje trdijo, da je treba palestinske begunce poslati na Zahod”, je še dodal. Nigel Farage, ki je bil tokrat njegov gost, pa je v nasprotju z zahtevami levičarjev in tudi predsednika škotske vlade pakistanskega porekla Humze Yousafa, ki zahtevajo, da Velika Britanija sprejme palestinske begunce iz Gaze, svaril pred takšno odločitvijo. Prepričan je namreč, da bi to zvišalo grožnjo islamskega terorizma na britanskih ulicah.

Farage je dejal, da Združeno kraljestvo kot krščanska država sicer čuti potrebo po tem, da je treba pomagati drugim. “Vendar pa je glavna dolžnost vsake vlade poskrbeti za integriteto svoje države in njenih državljanov,” je ob tem poudaril. V nadaljevanju je izpostavil, da je pri sprejemanju palestinskih beguncev glavna težava v tem, da teroristična organizacija Hamas v Gazi uživa veliko podporo. “Na zadnjih volitvah v Gazi pred nekaj leti se je Hamas prebil na vrh. Če torej sprejmete večje število ljudi iz Gaze v svojo državo, bo med njimi velik odstotek simpatizerjev in podpornikov Hamasa”, je ob tem opozoril. “Glede na velike proteste na ulicah Londona, ki so potekali zadnja dva vikenda, se moramo vprašati, ali nimamo morda v tej državi že dovolj težav,” je dodal.

V nadaljevanju je Farage rekel tudi, da je Združeno kraljestvo doživelo že več terorističnih napadov islamskih ekstremistov. “Le nekaj tednov nazaj je bil nekdo ubit na naših ulicah, seveda pa se oblasti trudijo takšne primere potlačiti,” je ob tem opozoril. Meni, da bi bili begunci iz Gaze nova varnostna grožnja. Naglasil je, da bi bilo najbolj smiselno, če bi begunce sprejele druge muslimanske države, kot sta Egipt ali Savdska Arabija. “Zanimivo je, da Savdska Arabija ni sprejela niti ene osebe iz Sirije, saj jih je skrbelo, kako bi to vplivalo na njihovi družbo,” je pripomnil.

Sprejemanje migrantov in beguncev ima negativne družbene posledice

Navkljub nekaterim uspešnim primerom integracije tujcev je Nigel Farage prepričan, da danes njihovo sprejemanje prinaša družbene delitve in ogroža način življenja domačega prebivalstva in svobodo govora. “Zanimivo, da nihče nikdar ne pripomni, da ima Kitajska najhitreje rastoče gospodarstvo na svetu in bi morala zato sprejeti na milijone beguncev iz drugih držav. Nihče nikdar ne reče česa takega za arabske države Zaliva. Le krščanske države naj bi imele to dolžnost. To pa očitno te države uničuje”, je nadaljeval Tucker Carlson.

“Dovolili smo, da se je virus marksizma zakoreninil v naših državah. Govorijo nam, da se moramo sramovati svoje zgodovine, da smo institucionalno rasistični, da smo pristranski. S tem indoktriniramo naše otroke v šolah. Ta neomarksistična agenda pa se je tako močno zasidrala v Britaniji, Evropi in ZDA, ne zaradi levice, temveč zato ker konservativci v teh državah niso imeli poguma, da se temu uprejo,” je bil oster Farage, ko sta v drugem delu oddaje spregovorila o razlogih za vsiljevanje migracij Zahodu.

A. S.

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump dosegel novo pomembno zmago

"Združimo se, da bi končali z vsakršnim oboroževanjem našega...

“Golobnjak” poskrbel za ponižanega Brgleza

"Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji na...

Podobnik podprl povezovanje SLS in NSi

Po dolgoletnem evropskem poslancu in nekdanjem predsedniku SLS Francu Bogoviču,...

Je Klakočarjeva spoznala razsežnosti sejanja sovraštva do drugače mislečih?

V luči poskusa atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se...