fbpx

Huawei bo s tablicami omogočil učencem nemoten pouk na daljavo

Kitajsko podjetje Huawei, eden vodilnih ponudnikov na telekomunikacijskem trgu, nadaljuje z donacijami za pomoč slovenskih učencem in dijakom. Zavodu RS za šolstvo, ki deluje pod Ministrstvom za izobraževanja, znanost in šport, je doniral 100 tablic, ki jih bo zavod razdelil učencem in dijakom, ki trenutno nimajo možnosti dostopa do splet in s tem možnosti za nemoteno izvajanje pouka na daljavo. Za nekatere bo ta donacija, pred zaključkom šolskega leta, prišla še kako prav.

V času epidemije koronavirusa so se z donacijami aktivirali številna podjetja. Med njimi pa s serijo donacij nadaljuje tudi telekomunikacijsko podjetje Huawei, ki je Zavodu RS za šolstvo predalo 100 tablic za učence in dijake v skupni vrednosti 20 tisoč evrov. Tablice bodo otrokom prišle še kako prav, saj marsikateri od njih do danes ni imel možnosti sodelovanja pri pouku na daljavo.

Otroci so naša prihodnost, izobraževanje pa je za njih življenjskega pomena. Donacija tablic tistim, ki se do sedaj izobraževanju na daljavo niso mogli  priključiti je naš doprinos, da vsaj malo pomagamo tistim, ki pomoč potrebujejo in prispevamo za njihov boljši jutri,” sporočajo iz Huaweija.

Donacija tablic je še ena v vrsti donacij družbe Huawei, s katero so v času epidemije koronavirusa priskočili na pomoč slovenskemu zdravstvenemu in šolskemu sistemu. Pred tem so slovenskim učencem in dijakom, skupaj z Telekomom Slovenije in družbo A1, donirali tudi modeme za dostop do interneta vsem učencem in dijakom, ki tega te možnosti niso imeli.

Spomnimo, pretekli teden je Huawei doniral tudi 30 tisoč zaščitnih mask, 20 tisoč kirurških in 10 tisoč mask tipa FPP2, ki so ključne za zagotavljanje varnega dela zdravstvenega osebja, ki se proti koronavirusu bori v prvih vrstah.

Hana Murn