fbpx

Požar na Osnovni šoli Franceta Prešerna v Kranju! Zgorela je učilnica, 5 oseb evakuiranih

Slika je simbolična (Flickr / Official U.S. Navy Page)

S Policijske uprave Kranja so sporočili, da je del stavbe OŠ Franceta Prešerna v Kranju zajel požar. Po zadnjih informacijah so evakuirali štiri osebe. Več informacij sledi.

S PU Kranj so sporočili, da so zaradi požara, ki je zajel del osnovne šole Franceta Prešerna v Kranju za zdaj evakuirali štiri osebe.

Po informacijah policije se iz objekta vali gost dim, zato stanovalce v okolici pozivajo naj ne odpirajo oken. Dim ravno tako predstavlja tudi nevarnost za promet. Policija opozarja da je prepovedano zadrževanje na območju intervencije in poziva radovedneže naj se sami odstranijo, saj je intervencija še vedno v teku.

Pogorela ena od učilnic

S policije so sporočili, da so gasilci uspešno pogasili požar. Pogorela je ena od učilnic. Evakuiranih je bilo skupno pet oseb, ki niso poškodovane. Nastala je materialna škoda.

Policija bo zavarovala kraj pogorišča, kriminalisti, pa bodo po besedah mag. Bojana Kosa, predstavnika za odnose z javnostmi PU Kranj, po zaključku aktivnosti danes z delom nadaljevali tudi jutri. Več podatkov bo znanih po zaključenem ogledu.

Šola do nadaljnjega poteka na daljavo

Predstavnik za odnose z javnostmi PU Kranj je nekaj pred 22h uro sporočil, da nevarnosti za okolico in promet ni več, V gašenje požara je bilo vključenih 81 gasilcev, poleg kranjskih poklicnih gasilcev pa je v gašenju požara sodelovalo še pet prostovoljskih gasilskih društev. Gasilci so pregledali objekt.

Vodstvo osnovne šoleje medtem sporočilo, da šola d preklica ostaja zaprta, šolanje pa bo že z 22. aprilom 2020 potekalo na daljavo. O tem je že začelo teči obveščanje staršev na ustaljen način.

Ivan Šokić