Jankovič, dober menedžer v praksi: Trubarjevo ulico bodo prenavljali 16 mesecev, Drenikova še vedno razkopana hromi promet

Foto: Flickr

V ponedeljek je Mestna občina Ljubljana začela s prenovo Trubarjeve ulice, ki se bo odvijala v treh fazah: najprej od Prešernovega trga do Resljeve ceste, nato od Resljeve ceste do Vidovanske ulice in nazadnje od Vidovanske ulice do Rozmanove ulice. 

MOL napoveduje celovito prenovo, ki bo ulici dal povsem nov videz, vključuje pa obnovo in gradnjo kanalizacije, plinovoda, vodovoda, vročevoda, optične infrastrukture in javne razsvetljave. Dela naj bi potekala po posameznih odsekih, ki ne bodo daljši od 100 metrov, uporabnike pa naj bi o časovnici sproti obveščali.

Projekt prenove je Mestna občina Ljubljana spet zaupala biroju ATELIERarhitekti, ki je v preteklosti med drugim projektiral Hladnikovo brv na Špici in prenovo Mesarskega mostu v Ljubljani. In kdaj naj bi prenovo Trubarjeve ulice zaključili? Verjeli ali ne, po prvih napovedih naj bi se to zgodilo čez 16 mesecev, junija 2020.

Zaradi Drenikove ohromljen promet cele Ljubljane
Še vedno pa veliko prahu dviga nedokončana prenova Drenikove ceste, zaradi katere je ohromljen promet v Ljubljani. Na problem je opozorila ljubljanska mestna svetnica Mojca Škrinjar na Twitterju.

Več si lahko ogledate na portalu utrip-ljubljane.si.

 • Andrej

  Ne samo Zoki, cel njegov sanjski tim je vreden 16 mesecev za 800 metrov, kolikor meri celotna trasa od Rozmanove do Prešernovega trga. Ampak vse to pri Zokiju in njegovem sanjskem timu ni pomembno. Pomembna je CENA. Kje je CENA?

 • Aron

  Vrhunsko. Po prenovi bo Trubarjeva najboljša ulica v Ljubljani, če že ne v Sloveniji.

 • Anton

  v glavnem jaz že 30 let zaman upamo na priključitev na mestni vodovov

  pravica do pitne vode press!

  • Ivan Friderik Novak

   Zvonko, ali si ukrepal, kot je treba, ali samo otresaš gofljo kot klen SDS-ovec?

 • abc

  Anže ne pride nič več pozdraviti Ljubljano, pa bi to mimogrede te ulice prenovil, k je tok pameten in sposoben. A je kar pozabu na ljublajano sedaj ko so volitve mimo? hehe

  • Minovak

   Tebi se je docela “sfuzlal”, le kaj ima Anže pri tem, saj ni župan, če pa bi bil, pa vem, da bi bilo narejeno v mesecu dni, tako pa aneks na aneks = nateg meščanov in to močan. Kar si volil, to imaš…jasno?!

   • abc

    Ko je kandidiral za župana, se je vsak dan slinu po ljubljani. Pa daj no ne seri. kaj v nesecu dni? Sploh nimaš pojma okrog gradbenih oziroma komunalnih del. A misliš, da je to tok lahko in hitro, kot gobec otresati ( kar najbolje zna Anže ). V enem mesecu si lahko srečen, če vso papirovje urediš, ne pa , da bi kanalizacijo napravil, ali ulico prenovil. Cepec , nimaš pojma.

   • Ivan Friderik Novak

    Pezde (po dr. Ruglju) Anže bi se lahko le pokakal.

 • Lokomotivführer

  To ni nič, med WWII so Nemci elektrarno Dravograd gradili celi dve leti – 24 mesecev, to je precej bolj dolgo

 • Darth Vader

  tojto…..v tokiu tako uličico uredijo v 1 tednu….pri nas pač nekaj mesecev transferov davkoplačevalskega denarja na račune zasebnih podjetij….. :) kot neke vrste subvencionirano javno delo s strani davkoplačevalca :)

 • Marijan

  Če imaš bumbarja za župana, to še ni tako velika zamuda…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!