fbpx

Jankovič, dober menedžer v praksi: Trubarjevo ulico bodo prenavljali 16 mesecev, Drenikova še vedno razkopana hromi promet

Foto: Flickr

V ponedeljek je Mestna občina Ljubljana začela s prenovo Trubarjeve ulice, ki se bo odvijala v treh fazah: najprej od Prešernovega trga do Resljeve ceste, nato od Resljeve ceste do Vidovanske ulice in nazadnje od Vidovanske ulice do Rozmanove ulice. 

MOL napoveduje celovito prenovo, ki bo ulici dal povsem nov videz, vključuje pa obnovo in gradnjo kanalizacije, plinovoda, vodovoda, vročevoda, optične infrastrukture in javne razsvetljave. Dela naj bi potekala po posameznih odsekih, ki ne bodo daljši od 100 metrov, uporabnike pa naj bi o časovnici sproti obveščali.

Projekt prenove je Mestna občina Ljubljana spet zaupala biroju ATELIERarhitekti, ki je v preteklosti med drugim projektiral Hladnikovo brv na Špici in prenovo Mesarskega mostu v Ljubljani. In kdaj naj bi prenovo Trubarjeve ulice zaključili? Verjeli ali ne, po prvih napovedih naj bi se to zgodilo čez 16 mesecev, junija 2020.

Zaradi Drenikove ohromljen promet cele Ljubljane
Še vedno pa veliko prahu dviga nedokončana prenova Drenikove ceste, zaradi katere je ohromljen promet v Ljubljani. Na problem je opozorila ljubljanska mestna svetnica Mojca Škrinjar na Twitterju.

Več si lahko ogledate na portalu utrip-ljubljane.si.