SMC grozi s protiovadbo zaradi ovadbe kriminalne združbe, ki je z lažnimi podatki Sloveniji povzročila več kot 1,5 milijarde evrov gospodarske škode

Datum:

SMC naj bi po ovadbi, ki jo je vložila skupina strokovnjakov proti kriminalni družbi, ki je zaradi lažnih podatkov o cenah 2. tira po nekaterih ocenah državi povzročila za med 1,5 in dve milijardi evrov gospodarske škode, zdaj vložila protiovadbo proti skupini strokovnjakov. Medtem pa je prvoobtoženi minister Jure Leben iz SMC premierju Šarcu že ponudil svoj odstop.

“Željno čakamo ovadbo zaradi krive ovadbe, s katero grozijo v SMC,” je na spletnem portalu Referendum drugi tir zapisal Vili Kovačič. Namreč, v stranki Mira Cerarja so se namesto, da bi prevzeli odgovornost za svoje napake, odločili za pritisk na tiste, ki opozarjajo na njihove napake.

Gradnja drugega tira na relaciji Koper-Divača se je že lani izkazala za prerani grob Cerarjeve vlade. Zdaj pa izgleda, da bodo nepravilnosti, za katere se krivi sam ministrski vrh SMC z Juretom Lebnom in nekdanjim ministrom in sedanjim državnim sekretarjem Petrom Gašperšičem na čelu, pestile tudi vlado Marjana Šarca.

Gospodarska škoda večja od cene 2. tira, SMC pa bi preganjal tiste, ki so ovadili krivce
Šarčeva vlada je v zadnjih mesecih pridobila svojevrsten sloves. Namesto stabilnosti imamo menjave ministrov in koalicijskih poslancev na tedenski osnovi. Pojavlja se vprašanje, ali bo Šarec na današnji tiskovni konferenci sprejel odstop okoljskega ministra za napake, ki jih je ta storil kot državni sekretar pod Gašperšičevim vodstvom. O nepotizmu in kadrovanju ni potrebno izgubljati besed.

Foto: STA

“Dogajanje ni stvar SMC  iz prejšnjega mandata, kot pravi Šarec – dogajanje je stvar verodostojnosti vlade sedanjega mandata,” je opozoril Kovačič. “Očitek, da hočemo medijsko pozornost, je upravičen, kajti RTV SLO je izredno sejo DZ – Komisije za nadzor javnih financ v celoti ignorirala. Vsi pa vemo, da je medijska prisotnost pogoj za kakršnokoli učinkovito delo v javnosti.”

Ob tem je Kovačič opozoril, da je bil referendum ravno proti dvojni ceni za enojni tir, dobili pa smo ravno dvojno ceno za enojni tir. Tako negospodarno ravnanje z državnim premoženjem naj bi po ocenah strokovnjakov slovenske davkoplačevalce stalo med 1,5 in dve milijardi evrov. Zaradi tega so tudi podali ovadbo proti Lebnu, Gašperšiču ter vodstvu direkcij za cesto in za infrastrukturo kot kriminalni združbi, ki je zavajala nadrejene in slovensko javnost z lažnimi podatki o milijardnem projektu drugi tir.

Sklicali omizje
Kovačič je ob tem še opozoril, da so ljudje na Primorskem ogorčeni. Zaradi tega so v Gabrovici, tik pod viaduktom, 12. marca ob 17. uri sklicali omizje, na katero so povabili tako Šarca kot ministrico za infrastrukturo Alenko Bratušek. Izpostavili pa so, da ne smeta manjkati niti Leben niti Gašperšič.

R. O.

Sorodno

Zadnji prispevki

30 let pozneje: Zarota Depala vas

Nedavno se je predsednik SDS Janez Janša odzval na...

Grozljive posledice legalizacije evtanazije v Kanadi, ki prihajajo tudi k nam

Evtanazija in samomor s pomočjo sta sprva v Kanadi...

Milei Ukrajini predal helikopterja, ki ju je Argentina prejela od Rusije

Argentina je Ukrajini predala dva večnamenska helikopterja Mi-171E, ki...

Spelji se, Ursula!

Globalistične elite so prepričane, da najbolje vedo, kaj je...