Kako so vzdrževalci koroških cest pripravljeni na zimo?

Neočiščena cesta več dni po sneženju. (Foto: e-koroska.si)

Močno sneženje je včeraj povzročilo težave na koroških cestah, sneg in veter sta podirala drevesa, ki so padala na cestišča, cesta med Slemenom in Črno na Koroškem je bila popolnoma zaprta. Vzdrževalci cest podjetja VOC Celje zagotavljajo, da so se po letošnjem januarju, ko je promet na Koroškem obstal, dodatno pripravili na prihajajočo zimo.

Na več lokacijah na Koroškem je močan sneg povzročal podiranje dreves in posledično oviran promet. Težave so bile na relaciji med Podvelko in Ribnico, med Prevaljami in Šentanelom, v Šmiklavžu pri Slovenj Gradcu in na cesti med Črno na Koroškem in Slemenom. Zaradi močnega vetra in sneženja, ki je povzročal serijsko padanje dreves na cestišče, so cesto zaradi varnosti vzdrževalcev VOC Celja in varnosti v prometu popolnoma zaprli.

Ob močnem sneženju, ki je trajalo dobrih dvanajst ur, je bilo včeraj popoldan, ko je sneženje začelo pojenjati, na koroških cestah osem plužno-posipnih enot in dva traktorja, ki so skrbeli, da je promet potekal tekoče. Že v nedeljo zvečer, ko je začelo deževati, so bile vzdrževalne enote VOC Celje alarmirane in pripravljene na zgodnji sneg, po katerem se je marsikdo vozil z letnimi pnevmatikami, saj je zakonsko določen skrajni rok za obvezno uporabo zimskih pnevmatik šele jutri. Kot pravi vodja vzdrževalcev VOC Celje za Koroške ceste Aleksander Celan, so se na letošnjo zimo še dodatno pripravili, k čemur sta botrovala kaos in kolaps prometa, ki se je zgodil letošnjega januarja.

Več na e-koroska.si