Kandidatka za poslanko SDS, zdravnica Alenka Forte: “Trbovlje si zaslužijo takšnega poslanca, ki se bo tudi v DZ RS zavzemal za razvojne priložnosti občine Trbovlje!”

Foto: YouTube

Občinski odbor SDS Trbovlje je pred dnevi predstavil kandidatko za poslanko v 6. volilni enoti zdravnico Alenko Forte, ki kot specialistka interne medicine in gastroenterologije ter direktorica Medicinskega centra Heliks d.o.o. v Trbovljah ob svojem delu kot specialistka vsa leta svoje poklicne dejavnosti deluje tudi širše.

Fortejeva, ki je v zasavskem političnem prostoru prisotna od leta 2008, se je v zadnjih desetih letih kvalificirala kot človek, ki je zelo angažiran za lokalno okolje. Predvsem na področju ekologije, odkar je leta 2010 postala predsednica Regijskega odbora za ekologijo in zdravje v Zasavju. Organizirala je okrogle mize na temo zdrave prehrane, problematike zdravja Zasavcev, povezanega z ekološkim bremenom težke industrije v Zasavju, in na temo ustanavljanja Urgentnih centrov in ukinjanja nujne medicinske pomoči v občinah Litija, Šmartno pri Litiji, Zagorje ob Savi, Trbovlje in Hrastnik.

Večkrat javno opozorila na pomanjkljivosti v zdravstvu
“V preteklih mesecih in letih sem večkrat predstavila vse tiste pomanjkljivosti v slovenskem zdravstvu, ki so nujno potrebne sprememb. Kot predsednica odbora za zdravstvo pri strokovnem svetu SDS sem s svojo ekipo oblikovala spremembe, ki so potrebne v našem zdravstvenem sistemu,” je povedala Fortejeva in dodala, da je v zadnjih treh letih stranka SDS kot opozicijska stranka ves čas delala na volilnem programu, ki stoji na analizah in usmeritvah, ki bodo pomagale, da bo slovenska država postala drugačna in boljša.

Spomnila je, da so poslanci, ki predstavljajo del zakonodajne oblasti, premalokrat prisluhnili problemom lokalne populacije. “Ob tem bi spomnila na stanje, ki ga imamo trenutno v Zasavju in Trbovljah. Veste, da imamo najnižji dohodek na osebo, da smo med dvema najmanj razvitima regijama, kjer je dohodek BDP 10.000 evrov (za primerjavo: osrednja Slovenije ima  27.000 evrov).” Ob tem, da je opozorila, da je tukaj ogromen delež dnevnih migrantov, je dodala, da se vedno več mladih odseljuje v druge občine.

V predstavitvi kandidature je Fortejeva izpostavila, da si njene rodne Trbovlje zaslužijo takšnega izvoljenega predstavnika, ki se bo tudi v Državnem zboru RS zavzemal za razvojne priložnosti občine Trbovlje. “Z enako predanostjo, kot sem zadnjih 30 let opravljala delo zdravnice, se bom kot poslanka zavzemala za razvoj našega mesta in Zasavja. Želim, da bi bila Slovenija sodobna, pravična in poštena država, kjer bodo imeli vsi državljani pogoje za dostojno življenje, z namenom, da ohranimo Slovenijo takšno, da bo nudila pogoje za dobro življenje tudi naslednjim generacijam. Vaš glas zame je glas za boljšo Slovenijo,” je povedala. 

N. Ž.

 • Branko

  aahahhahahahhahahahhahha umrl bom od smeha.

  • Olga_10

   Prej boste od komunističnega zdravstva pod Celarcevo!

 • Olga_10

  Bravo gospa Alenka Forte! Srečno!

 • Dilinger

  Zasavje je postalo spalna regija,v to stanje je začelo drveti že pred tridesetimi leti in z polno močjo,ko je ugasnil rudnik in pocrkala vsa gradbena dejavnost.Vse tri občine imajo rdeče župane,vključno z županjo Trbovelj (Lista za naše Trbovlje),ki je v bistvu satelit stranke SD in seveda propadlih politikov stranke ZARES.O njej bi se dalo veliko napisati,”gospa”Gabrič Jasna je skorumpirana in ne preveč pametna oseba,ter precej vodljiva.V Hrastniku z Milanom Jeričem in v Zagorju ob Savi z Matjažem Švaganom (oba nekdanja pristaša LDS) pa je zgodba podobna kot v Trbovljah,skratka smo zelo obubožana regija z veliko brezposelnostjo.Tu se nič ne gradi,le vsake toliko časa se na novo uredi pločnik in kakšna cesta financirana z strani države,o novogradnjah bivalnih zgradb/objektov,tako javnih kot zasebnih pa ni ne duha ne sluha,ker ni vlagateljev,le kdo bi vlagal v nekaj sredi ničesar.Mladi in starejši se vozijo na delo v druge regije,predvsem v Ljubljano,mnogo se jih je že odselilo,veliko tudi v druge države in to so predvsem mladi in teh ljudi verjemite ne bo več nazaj,ker tisti časi,ko so garali zunaj zidali pa doma so že zdavnaj minili.Tu pri nas je takšna tema,da je prav žalostno.Brez veze,da vam sploh kaj pišem,v glavnem vse gre tri krasne.

  • RATATA

   Prou maš matkurba!

 • Hun

  dohtrca se zaveda, da ce ne bo dejavna cmv politik ne bo nkol direktorca svojga zavoda

 • Nenad Pavlić

  zdravo Mi smo združenje vlagateljev; Smo dajo na razpolago vsi iz posojila, najdaljši rok odplacila je 15 let, letna obrestna mera je 3 %. Kredit dodeli kdor zasluži dolocen mesecni dohodek. Imajo kapital za posojil za kratkorocno in dolgorocno od 5000 evrov do 10,000,000 evro za vse ljudi, ki so resne, pošteno in dobro morale, za vec informacij o posojilu ponudbo, nam pišite na ta mail: [email protected] WhatsApp: +33789770894

  • ĐĐ Style

   Pri Đuđičevi dobi janša za 2%

 • Sredina

  OLGA_10, kje prihaja do kršitev na volitvah?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!