Kar štirikrat čez državno mejo na mestu, kjer ni mejnega prehoda

Foto: STA

Prestop zunanje meje je dovoljen le na mejnih prehodih, v času njihovega obratovanja. Očitno pa se nekateri na to požvižgajo. Iz Policijske uprave Maribor so namreč javili, da so kar štirikrat obravnavali prehod čez državno mejo, kjer ni mejnega prehoda. 

Včeraj  popoldan  so imeli policisti v postopku državljana Slovenije, ki je na območju PP Gorišnica z osebnim avtomobilom slovenskih registrskih oznak, nedovoljeno  prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja.

Danes ponoči so imeli policisti v postopku slovenska državljana, ki sta  na območju  PP  Gorišnica  z osebnim avtomobilom slovenskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznega dovoljenja.

Nedovoljeno prestopili tudi hrvaški državljani
V petek dopoldan so imeli policisti v postopku hrvaškega državljana, ki je ravno tako na območju  PP  Gorišnica  z  osebnim  avtomobilom hrvaških registrskih oznak, nedovoljeno  prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Dobro  uro  kasneje pa so po navedbah mariborske policijske uprave imeli v postopku še dva državljana Hrvaške, ki sta ravno tako na  območju  PP  Gorišnica  z  osebnim  avtomobilom  hrvaških registrskih  oznak,  nedovoljeno  prestopila  državno  mejo,  kjer  ni  mejnega  prehoda,  za  to  pa  nista imela ustreznega dovoljenja.

Državljanom Slovenije so policisti izdali plačilne naloge, državljane Hrvaške pa so oglobili.

Nina Žoher