Karitas bo za 20 tisoč družin v stiski zbiral denar v okviru jubilejnega 30. dobrodelnega koncerta Klic dobrote!

Datum:

Letošnji Teden Karitas bo potekal od ponedeljka 23. novembra 2020 do nedelje 29. novembra 2020. “S tednom bomo obeležili 30-letnico organizirane oblike delovanja Karitas v Sloveniji in se zahvalili 11.000 prostovoljcem, ki v 465 župnijskih Karitas vsako leto opravijo preko 0,5 milijona prostovoljnih ur za ljudi v stiski,” sporoča Karitas v izjavi za javnost. 

Za razliko od preteklih zaradi ukrepov letos ni organiziranega vseslovenskega srečanja prostovoljcev Karitas na Ponikvi. Prav tako so odpadli številni manjši koncerti in dnevi odprtih vrat, ki vsako leto potekajo po številnih krajih Slovenije. Bo pa teden predvsem delaven v skrbi za materialno pomoč za 98 tisoč oseb, ki jim Karitas tudi v razmerah epidemije redno pomaga z materialno pomočjo in svetovanjem.

V Tednu Karitas bo javnost letos nagovarjalo geslo “Slišim te” in vabilo k poslušanju, sočutju, dobroti in konkretni solidarnosti z ljudmi v stiski. Geslo opozarja na osnovno človeško potrebo po bližini, ko si vzamemo čas za drugega in mu posvetimo vso pozornost. Vabi pa tudi, da prisluhnemo, poskušamo razumeti in tudi odgovoriti z besedo, darovi  ali prostovoljstvom pri pomoči  ljudem v stiski. Kar je še posebej pomembno v času epidemije.

Foto: Pomoč hrana (Foto: Arhiv Karitas)

Jubilejni 30. dobrodelni koncert Klic dobrote

Slovenska karitas v sodelovanju z RTV Slovenija prireja jubilejni 30. dobrodelni koncert KLIC DOBROTE, ki bo v sredo, 25. novembra 2020 ob 20. uri, z neposrednim prenosom na TV Slovenija, Radiu Slovenija in Radiu Ognjišče. Koncert bo letos z manjšim številom glasbenikov potekal izjemoma v Studiu 1 RTV Slovenija. Namenjen bo 20 tisoč družinam v stiski, ki na Karitas prejemajo pomoč s hrano, plačilom položnic, plačilom ogrevanja in higienskimi pripomočki.

“Odprimo srce za sočloveka v stiski. Hvala!,” pozivajo v Karitas. Več o koncertu si lahko preberete na naslednji povezavi:  www.karitas.si/akcije/klic-dobrote/ 

Nina Žoher

Sorodno

Zadnji prispevki

Ponoči so sile ZDA in Združenega kraljestva ponovno napadle teroristične Hutije

Združene države in Združeno kraljestvo sta v soboto sprožili...

Čas je za interpelacijo celotne Golobove vlade

Poleg stranke Socialni demokrati (SD) sta krivca za nakup...

Golob zdravnikom ni grozil prvič: “totalno vojno” jim je napovedal že leta 2022

Zdravniki stavkajo že skoraj mesec in pol, vlada pa...

Še vedno nam vladajo gospodarji muh

V začetku prejšnjega tedna sem se po nekaj letih...