Kitajci v Bosch Mahle ne bodo odpuščali

Foto: BMTS

Prodaja podjetja Bosch Mahle Turbo Systems (BMTS) Kitajcem je tik pred koncem, vodenje podjetja naj bi kitajska družba FountainVest Partners prevzela z novim letom. Skrb za zaposlene je odveč, novi lastnik naj bi prevzel vse zaposlene v šmihelski proizvodnji turbopolnilnikov.

Obdržali bodo več kot 700 zaposlenih
Novica na začetku letošnjega januarja, ko sta podjetji Bosch in Mahle naznanili, da imata namen prodati skupno podjetje Bosch Mahle Turbo Systems s proizvodnjo v Šmihelu pri Pliberku, je med Slovenci kot tudi Avstrijci vzbudila veliko vprašanj in dvomov o prihodnosti tega velikega podjetja, ki ni pomemben samo za Avstrijo, ampak tudi za Slovenijo, saj zaposluje več sto Korošcev. Za Slovence pa sami lastniški premiki niso tako pomembni kot podatek, koliko Slovencev bo zaradi teh premikov izgubilo oziroma obdržalo službe. Tam je namreč od okoli 700 zaposlenih vsaj polovica Slovencev.

A po zagotovilih kitajskega investitorja Fountainvest Partners lahko Korošci na obeh straneh mirno spijo; kot poroča ORF, bo službe v šmihelskemu BMTS obdržalo 661 redno zaposlenih, prav tako bodo obdržali sodelavce, ki so v Šmihelu zaposleni prek agencije za določen čas.

Več na e-koroska.si …