fbpx

Kriminalni val v zadnjem tednu

Slika je simbolična (Foto: Facebook)

V času poletnih dopustov so kriminalci še posebno aktivni. Glavna motivatorja za kriminalce sta tako odsotnost ljudi ter nepazljivost oškodovancev pri varovanju svoje lastnine.

Slovenska policija, prezaposlena z lovom na migrante, se tako poleg kadrovske podhranjenosti ukvarja tudi s povečanim valom kriminala po Sloveniji.

Vlomi, tatvine, neznani storilci
PU Koper je v preteklosti že večkrat poročala o kriminalnih dejanjih (klik), pri katerih so na mestu zločina ujeli migrante. Taka poročila o kriminalnih dejanjih migrantov prihajajo tudi iz zamejstva (klik), kjer so Italijani že precej siti kriminalne kulturne obogatitve, ki so jo s seboj prinesli migranti.

Spodaj si lahko ogledate nekatera kriminalna dejanja vlomov in premoženjske škode, ki so se na območju pristojnosti PU Koper pripetila v zadnjem tednu.

* V Zg. Škofijah je nekdo vlomil v hišo, pregledal vse prostore in odnesel dva kosa nakita.
* Ponoči so vlomili v bencinski servis pri Postojni. Odnesena je večja količina (300 “štek”) cigaret.
* V Izoli je ponoči nekdo ukradel kombinirano vozilo, reg. št. KP EM095, ki je bilo parkirano na parkirišču ob Ulici Zvonimira Miloša. Vozilo je bilo zaklenjeno.
* Na Razdrtem je nekdo vlomil v osebni avto VW Polo in državljanu Nemčije ukradel denarnico z gotovino. Tujec ima za 2.000 evrov škode na vozilu.
* V Sp. Škofijah pa je nekdo vlomil v stanovanje in lastnikom, ki so bili na dopustu, pobral zlatnino in bančne kartice.
* Ob 4. uri zjutraj je pri Belvederu nekdo vlomil v avtodom, medtem ko so državljani Španije v njem spali. Ukradel je nahrbtnik z dokumenti in denarjem ter Ipod Apple. Škode je za 670 evrov.
* Ponoči je nekdo v Strunjanu državljanu Češke iz kamperja ukradel nahrbtnik z dokumenti, fotoaparat, ustno harfo in 100 evrov gotovine, medtem ko je lastnik spal v vozilu. Tujec je oškodovan za 400 evrov.
* V Divači je nekdo vlomil v lokal in ukradel menjalni drobiž.
* Nekdo je vlomil v enega do lokalov v Izoli. Iztrgal je sef z gotovino in odnesel varnostne kamere lokala ter natakarske denarnice.
* V Portorožu je nekdo vlomil v osebni avto državljanu Nemčije. Ukradel je denarnico z dokumenti in gotovino.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
višja samostojna policijska inšpektorica

Primorska24.si