fbpx

Kronika preteklih 24 ur: 89 prometnih nesreč in prijetih 24 ilegalnih migrantov

Fotografija je simbolična (Foto: iStock)

V zadnjih 24 urah so policisti na interventno številko policije 113 sprejeli 1.313 klicev. Med 513 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 93 prometnih nesreč, 48 kršitev javnega reda in miru ter 69 kaznivih dejanj.

V 89 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v štirih nesrečah pa so bili lažje poškodovani. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali enega voznika, zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov smo zasegli 13 vozil.

Ob 3.45 je na avtocesti med počivališčem Ravbarkomanda in izvozom Postojna, občina Postojna, tovorno vozilo prebilo betonske bloke med voznimi pasovi in dve zaščitni ograji in trčilo v osebno vozilo. Gasilci PGD Cerknica in PIGD Kovinoplastika Lož so požarno in naletno zavarovali kraj nesreče, osvetlili kraj, odklopili akumulatorje, prečrpali pogonsko gorivo iz tovornega vozila, očistili po vozišču razlite tekoče in nudili pomoč dežurnim delavcem DARS-a, policiji in reševalcem NMP Cerknica, ki so poškodovano osebo oskrbeli na kraju in nato prepeljali na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana. Zaradi dogodka je bila avtocesta v smeri Kopra zaprta. Obvoz je bil urejen prek počivališča.
  • Na področju kršitev javnega reda in miru so opravili 42 intervencij na javnih krajih in 6 v zasebnih prostorih. Pridržali so enega kršitelja in izrekli en ukrep prepovedi približevanja.
  • Med kaznivimi dejanji je bilo 28 tatvin, 14 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, pet kaznivih dejanj povezanih z zlorabo drog, tri povzročitve telesne poškodbe, po dve nasilji v družini, grožnji, ropa ter preprečitvi uradnega dejanja in primer ponarejanja denarja.
  • V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 24 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 15 na območju PU Maribor, sedem na območju PU Koper, dve na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (7), Pakistana (7), Iraka (4).

Portal osrednje Slovenije