Levica bi prepovedala dogodek SDS o migracijah in varnosti

Datum:

Slovenska levica ima osem desetletij staro tradicijo zatiranja svobode govora in še splošneje – svobode izražanja. Nič nenavadnega ni, da to pravico, ki so jo morali žrtvovati zato, da hlinijo normalnost pred zahodno liberalno javnostjo, zdaj najbolj objokuje stranka Levica – stranka, ki je ideološko najbližje bivši komunistični strahovladi.

V stranki mladih socialističnih politkomisarjev bi kar prepovedali dogodek v Gledališču Koper, kjer bo danes ob 17. uri potekala javna tribuna na temo varnosti in migracij v organizaciji koprskega mestnega odbora SDS, na  njej bo sodeloval tudi vodja opozicije Janez Janša.

Dogodek je tako zelo zmotil levo politiko, da se je istrska izpostava skrajne stranke Levica v sporočilu za javnost zavzela za odpoved dogodka in ga označila za “ksenofobnega”.

Image

“V Levici ne moremo mimo občutka, da se bo v prostoru, namenjenem umetnosti, ki je po definiciji odprt in vključujoč, odvil dogodek, ki bo sejal strah, sovraštvo in ksenofobijo. V Levici menimo, da tovrstni dogodki in vsebine nestrpnosti ne sodijo v prostor gledališč ne glede na dopustnost trženja prostorov,” so zapisali.

Po njihovem mora “umetniški hram ohraniti svojo primarno vlogo in obiskovalcem omogočati dogodke, povezane z njegovo primarno vsebino. Verjamemo, da zna Koper zavrniti retoriko sovraštva in netenja nestrpnosti do drugih, ki jo razglaša SDS”.

V slabo preoblečenem pretenju koprskemu gledališču so podali svoje svarilo: “Pri tem pozivamo vodstvo koprskega gledališča, da naj premisli o primernosti dogodka, sam dogodek, ki bo imel gotovo negativno konotacijo, pa odpove.”

Moti jih prisotnost policije

Spotaknili so se ob navedbo SDS, da bo politični dogodek varovala policija. To razumejo kot “politizacijo državnega organa, čemur smo nedavno bili priča v našem glavnem mestu in za kar se vodi parlamentarna preiskava zaradi vmešavanja politike v delo policije”.

Seveda je prisotnost policije več kot dobrodošla, saj bodo hujskaški zapisi lokalne izpostave Levice gotovo privabili na ducate nesrečnih skrajnih socialistov, ki bodo želeli javno tribuno preprečiti ali vsaj motiti. Ne pozabimo, da so skrajni socialisti bivšemu predsedniku vlade že večkrat grozili s smrtjo.

Kaj pomeni objava stranke Levica?

Pustimo ob strani že znano retorično igro stranke Levice, da prav vsako diskusijo o nekontroliranih migracijah in varnostnih implikacijah takšnega početja etiketirajo kot ksenofobno. Gre za že utečeno taktiko domačih in globalnih socialistov, ki s čustveno nabitim jezikom meglijo resnične težave navadnih ljudi v ozadju (tako domačinov kot migrantov). Namen take retorike je jasen – verbalno pranje mednarodne zahodne naveze uvoza novih volivcev levih strank.

Bolj zmoti, da je stranka, ki de facto vodi vladajočo koalicijo, med vrsticami zahtevala prepoved zasebnega dogodka: Gledališče Koper so pozvali, “naj premisli o primernosti dogodka”, kar je dokaj znana fraza avtokratskih režimov, ko skušajo najprej na mehak način preprečiti kakšen njim neljubi dogodek. Govorimo o politični opciji, ki bi vam rada diktirala, kako se boste ogrevali, kaj boste smeli prebrati na internetu, in celo, kaj boste lahko na internetu zapisali. Torej o opciji, ki bi rada diktirala vaše življenje kot jugoslovanska komunistična partija v “svinčenih letih” (petdesetih in šestdesetih). V osemdesetih, ko so se vodilne strukture strahovlade že rahljale, so lokalni politkomisarji dvakrat premislili, preden so pozivali k odpovedi kakšne tribune (raje so bili stoično tiho).

Zdaj smo leta 2024. Vladajoča stranka koalicije, ki mimo votlega Gibanje Svoboda vodi državno politiko, poziva k odpovedi zasebne tribune. Na prireditev bo gotovo prišlo kup skrajnežev, ki bodo protestirali, saj so sliišali pasje piščalke svoje matične stranke.

Volitve v državni zbor bodo skoraj gotovo letos, saj se v ozadju dogaja razpad sistema – in ko boste šli na volitve, nikar ne pozabite, da je glas za kateri koli novi obraz glas za stranko Levica oz. glas za povrnitev svinčenih let balkanskega komunizma.

Mitja Iršič

Sorodno

Zadnji prispevki

Jelko Kacin: Ukrajina ne bo padla!

Natanko pred dvema letoma, 24. 2. 2022, je Vladimir Putin izvedel...

Francija usposobila 10.000 ukrajinskih vojakov

Francija je od začetka ruske invazije na Ukrajino usposobila...

Vlada odkrito sponzorira Hamasove pomagače

Z besedami, ki jih je Robert Golob izgovoril ob...

[Dokument] Ministričino cenzurirano poročilo kaže s prstom na SD in podrejene

Dominika Švarc Pipan, pravosodna ministrica v odhodu, je objavila...